Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Engedjem anyósomekhoz a gyereket?

Engedjem anyósomekhoz a gyereket?

Figyelt kérdés
Sajnos én nyári szünetben nem tudom megoldani, hogy mindig otthon legyek, most 6 éves a lányom szóval egyedül sem hagyhatom. Nekem egyedül anyukám él és már ő is 78 éves, ő maga mondja, hogy egy egész napot nem bírna a gyerek után futkoraszni. Férjem szülei mindketten a 60as éveiket rúgják, friss nyugdíjasok, viszont folyamatosan ellenem nevelik a gyereket. A nevelési elveim mellett kitartok, semmi édesség, nasi, kivéve különleges alkalmakkor, vagy ha egészséges, persze ők meg tömik a sok cukros szarral, utána meg engem szid a gyerek, hogy miért nem ehet minden nap olyat. Arról nem is beszélve, hogy már látni rajta, hogy gömbölyödik. És ilyet más téren is eljátsszanak, persze nagy segítség, de inkább fizetek akkor babysittert aki be is tartja amit kérek. A férjem szerint viszont felesleges ilyesmire pénzt pazarolni és hogy nem árt a gyereknek az édesség.

2022. júl. 15. 16:53
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
94%
Pár naponta kapna egy tejszeletet pl meg ilyesmik, máris nem lennél szidva és bőven belefér egészséges keretek között.
2022. júl. 15. 17:47
 12/43 A kérdező kommentje:
Úgy látom félreértetek engem, le is írtam, hogy különleges alkalmakkor ehet, meg amúgy is ha egészséges (almachips, rizschips, cukormentes étcsoki, otthon általam készített sütemény stb.). A másik meg az, hogy nem tudom ti hogy vagytok de én heti 5x 8 órát dolgozom, tehát a gyerek már két hete napi 3 étkezést náluk eszik meg plusz a nasi. Hogy nem hizna el attól?
2022. júl. 15. 17:50
 13/43 A kérdező kommentje:
De akkor még lesz oldva a babysitterrel
2022. júl. 15. 17:51
 14/43 anonim ***** válasza:
88%

"almachips, rizschips, cukormentes étcsoki"

Minden gyerek álma! xD

2022. júl. 15. 17:55
 15/43 anonim ***** válasza:
78%
Szerencsétlen gyerek ...
2022. júl. 15. 18:00
 16/43 anonim ***** válasza:
92%

"almachips, rizschips, cukormentes étcsoki"

Hát nem csodálom, hogy a gyerek teleeszi magát édességgel a nagyiéknál, ha megteheti.

A nagyiék is nyilván azért is adnak neki, mert tudják, hogy otthon nem kap.

Szerintem meg lehetne oldani kompromisszummal, ha mindenki hajlandó lenne rá. Pl. nem akarsz anyósék szabályaiba beleszólni, de megbeszéled velük, hogy ennyi édességet kaphat náluk a gyerek, nem ragaszkodsz az étcsokihoz meg almachipshez, de legyen egy határ.

2022. júl. 15. 18:04
 17/43 anonim ***** válasza:
86%
Mondjuk a rizschips egész jó amúgy😂 De cukormentes étcsoki...Az a baj hogy a gyerekek nem annyira érzik úgy az édeset mint pl egy felnőtt és így jóval többet is eszik belőle némelyik gyerek. Oviba menet kb minden reggel kaptam kindert és ennyi nem híztam el de emiatt nem is volt az hogy nem kaptam és hozzá vágtam volna anyámhoz azt hogy sose enged édességet enni
2022. júl. 15. 18:04
 18/43 anonim ***** válasza:
85%

Jó ég. Minden nap eszek egy kis csokit vagy édeset. Szükségem van rá. Megőrültem volna ha ilyen anyám lett volna mint te.

25N

2022. júl. 15. 18:19
 19/43 anonim ***** válasza:
82%

"(almachips, rizschips, cukormentes étcsoki, otthon általam készített sütemény stb.)"

Elképzelem azt az általad készített süteményt, a kutyám sírva menekülne a kosztodtól.🤣

2022. júl. 15. 18:28
 20/43 anonim ***** válasza:
96%
Mi anno kaptunk otthon édességet, persze mértékkel. Cukrászdába, fagyizni is jártunk néha. Ha nyaralni mentünk, minden napra járt egy jégkrém vagy fagyi. Szülinapokra is mehettünk. Cserébe nem volt olyan, hogy ha nem otthon ettünk édességet, akkor telezabáltuk magunkat, mert az milyen különleges alkalom, otthon úgysincs ilyen. Ha előfordult, hogy kértünk édességet és nem kaptunk, nem kellett szemrehányást tennünk, hogy sosem adsz. Ja és sosem voltunk elhízva.
2022. júl. 15. 18:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!