Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tudnátok együtt élni úgy...

Tudnátok együtt élni úgy valakivel, hogy a leendő anyós és após ott él mellettetek?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy örököltem egy házat, amivel egy gond van: a szüleim házával van egy telken. Tehát még csak nem is külön területen van a két ház. Én ezt a házat szeretném majd egyszer felújítani magamnak és a jövőbeni páromnak, de nem tudom, hogy így ide költözne valaki és akarna-e így is családot alapítani. Viszont másik házat venni csak nagyon nagy plusz kiadás lenne, valamennyire feleslegesen, hiszen itt a ház. Szüleimmel egyébként ki lehet jönni, van persze, hogy rossz napjuk van, de az mindenkinél előfordul én úgy gondolom. Nőket kérdezném elsősorban, Ti eltudnátok képzelni hogy így éltek valakivel vagy túl zavaró lenne a helyzet?

2022. júl. 5. 13:01
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
88%

#29 Nyilván nem csak az ő pénzéből vennénk a másik házat!

De számomra az a közös amibe mind a ketten bele is tettük a magunkét.

A pasim/férjem házába beköltözni nekem olyan érzés mintha albiban lennék. Csak a tulaj engedélyével lehet egy képet is felrakni. És erre még ott lesz anyós, aki ezt valószínűleg nyomatékosítja is majd

2022. júl. 5. 18:20
 32/47 anonim ***** válasza:
74%
Biztosan nem. 1,5 évig pár évvel ezelőtt kénytelenek voltunk a ma már anyósomnál lakni, elég is volt annyi. Csodálom azokat, akiknek megy az együttélés hosszútávon. Szerintem nem egészséges.
2022. júl. 5. 19:15
 33/47 anonim ***** válasza:
88%

Én mindig is úgy éltem, hogy egy telken 2 ház, egyikben a nagyszülők, másikban mi.

A szüleim elváltak, a nagyszüleim meghaltak, így a párom ide költözött mikor megszületett a gyerekünk.

Hát nem jó ez így.

Van jó oldala is, de erősebb a rossz, hogy kb mintha csak bérlők lennénk itt. Már rég elköltöztünk volna ha találnánk egy megfelelő házat amit meg is tudnánk venni.

A szüleimnél is ez volt a gond...

Én nem ajánlom!

2022. júl. 5. 21:29
 34/47 anonim ***** válasza:
86%

Talán igen.

De a saját szüleimmel pl nem...

2022. júl. 5. 21:33
 35/47 anonim ***** válasza:
62%
Nem. Nekem azok az emberek idegenek.
2022. júl. 5. 21:55
 36/47 anonim ***** válasza:
26%
Az, hogy NEKED a szüleiddel milyen a viszonyod, semmit nem jelent, mert a leendő párodnak nem kell kedvelnie őket és viszont mert az égvilágon semmi közük egymáshoz.
2022. júl. 6. 06:31
 37/47 Kései Sirató ***** válasza:
82%

29-nek!

21-es nem azt írta, hogy kizárólag annak az árából, hanem azt, hogy közösen vegyen egy másik házat a párjával.

2022. júl. 6. 08:38
 38/47 anonim ***** válasza:
61%

Évezredeken, sőt, tízezer éveken át így éltek az emberek, a rokonság egymás közelében, egymást segítve, közösségi lényként. Valójában az a normális, a természetes állapot.

Nem is volt a gyerekvállalás sem ilyen szinte megoldhatatlan nagy életfeladat, mint most, és nem volt idősek otthona sem. A kiskorúakról és az elesett idősekről a közösség gondoskodott, igazából különösebb megerőltetés nélkül. Ez lenne a normális ma is, a széles egymás közelében élő nagycsalád, az összetartó közösségek.

2022. júl. 6. 08:50
 39/47 anonim ***** válasza:
28%
Nem volt megerőltetés egy nagydarab öregembert kikaparni a szarából?
2022. júl. 6. 09:13
 40/47 anonim ***** válasza:
87%

Nem tudnék. Én mindig is jó kapcsolatot ápoltam anyósommal, férjem többször meg is jegyezte, hogy jól egymásra találtunk.

Aztán megszületett a babánk és minden a visszájára fordult. Örökösen nálunk lógott, mindenféle előzetes bejelentkezés nélkül megjelent napjában többször, el nem tudom mondani, hányszor lettem a budiról felállítva, mert jött látni a szerelmét (unokáját…). Az állandó okoskodásokról, kéretlen és valóban hasztalan tanácsokról nem is beszélve, amik persze főleg azért hatottak nagyon furcsán, mert persze nyilván az tudja a legjobban a gyereknevelést, aki már-már büszke rá, hogy a 4 hónapos babáját dobta oda az első szembejövő öregasszonynak, mert neki fontos munkája van, nem ér rá a gyerekével együtt lenni, de persze azért ő tudja a legjobban. Volt, hogy konkrétan úgy kellett kifelé rugdosni, mert már majdnem összecsináltam magam, de úgy nehéz elmenni a budira, ha ott lihegnek a nyakadban. A síró gyereket tépte ki a karomból és társai. És mi csak egy városban élünk, nem egy telken. Ha a férjem azt akarta volna, hogy ilyen közelségben lakjunk, akkor nem mentem volna hozzá.

2022. júl. 6. 14:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!