Tudnátok együtt élni úgy valakivel, hogy a leendő
anyós és após ott él mellettetek?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy örököltem egy házat, amivel egy gond van: a szüleim házával van egy telken. Tehát még csak nem is külön területen van a két ház. Én ezt a házat szeretném majd egyszer felújítani magamnak és a jövőbeni páromnak, de nem tudom, hogy így ide költözne valaki és akarna-e így is családot alapítani. Viszont másik házat venni csak nagyon nagy plusz kiadás lenne, valamennyire feleslegesen, hiszen itt a ház. Szüleimmel egyébként ki lehet jönni, van persze, hogy rossz napjuk van, de az mindenkinél előfordul én úgy gondolom. Nőket kérdezném elsősorban, Ti eltudnátok képzelni hogy így éltek valakivel vagy túl zavaró lenne a helyzet?
Nekem ezzel az a problémám h az a ház mindig a TE házad lesz. En nem érezném a sajátomnak, hiszen nem az.
Ha valamit átakarok alakítani ahhoz az engedélyed kell, nem közösen hozunk döntést.
Ez engem zavarna.
Az "ajándék" anyósék csak hab a tortán 🤦
Így még csak az az opció se marad h azt eladod és közösen veszünk egy másikat amihez pont annyi jogom van mint neked
2022. júl. 5. 14:24
22/47 anonim válasza:
Unokatestvéremék így élnek, de én nehezen tudnám elképzelni, azért minimum egy kerítés lehetne köztetek.
2022. júl. 5. 14:34
23/47 anonim válasza:
Idegennel is lehet egy udvarban élni, nem beszélve akik egy lakásban élnek, mondjuk külföldön. Tehát mindent "lehet". A kérdés az, hogy mi szól mellette és ellene. Ehhez ismerni kellene a jellemeket.
2022. júl. 5. 14:37
24/47 anonim válasza:
Ez csak igen konkrét esetben menne számomra:
1. A két ház közt kell egy kerítés, amin nincs átjáró.
2. A saját telekrészeden az utca felöl is zárható kapu van, meg a ház is kulcsra zárható.
3. A szülöknek nincs kulcsa sem a kapuhoz, sem a házhoz. (Ha netán elutaztok, addig odaadjátok a sajátotokat esetleg!)
4. A szülök elöre bejelentve jöhetnek csak hozzátok, illetve nem minden nap ülnek a nyakadon.
Csak tapasztalat szerint a legtöbb szülö ebbe nem megy bele, akkor meg nincs semmi magáneletetek, privátszférátok.
2022. júl. 5. 14:39
25/47 anonim válasza:
Én fiúként nagyon vágytam egy apósra, akitől tanulhatok, vagy együtt tudunk működni bármiben. Akire fel lehetne nézni, neadjisten segítene az üzletben vagy más területen. Sajnos csak olyan rokonaim voltak, akiknek én segíthettem volna.
2022. júl. 5. 14:41
26/47 anonim válasza:
Mi majdnem így jártunk.
Annyi volt a különbség, hogy ott 1 utcával arrébb volt a ház.
Nagy hisztik árán mi csak elköltöztünk egy másik városba. Így megúsztuk.
2 éve férjem tesójáék viszont odaköltöztek. Hát a felesége már menekülni minden áron, csak sajna elment a pénz a felújításra. Gyűlöl anyósom közelében lakni és teljesen megértem. Az a nő nem ismeri a határokat... A helyzet még rémesebb lett mióta fél éve kisbaba van és kedves anyós úgy érzi bármikor betoppanhat osztani az észt.
Szerintem ha így halad 3 éven belül elválnak.
Mi meg áldjuj az eszünket, hogy inkább hitellel, de 1,5 órányira költöztünk.
2022. júl. 5. 15:19
27/47 anonim válasza:
Ha rákényszerül az ember, akkor szinte bármit el lehet viselni, de ha megoldható akkor sokkal jobb egyedül lakni az új kis családnak.
Tapasztalat, mindkettőnk szüleivel éltünk együtt.
2022. júl. 5. 16:05
28/47 anonim válasza:
Nem. Én nagyon szeretem anyósomékat, egy utcányira lakunk egymástól. Mi azért meghúztuk a határainkat az elején, mert voltak érdekes dolgok. Mondjuk egy szál bugyiban még most sem lehetek itthon este 9 előtt mert após megjelenik random, de ennél nagyobb bajom ne legyen. De hogy egy udvarban? Uh, nem. Kell egy minimális távolság. És nem csak nekem, de a férjemnek is.
2022. júl. 5. 17:11
29/47 anonim válasza:
21es, ha eladja és abból vesznek egy másikat, attól a tulajdonviszonyok nem változnak, legfeljebb segítesz neki kiválasztani. Nyilván ha bizonyíthatóan abból a pénzből veszitek.
2022. júl. 5. 17:48
30/47 anonim válasza:
Biztos, hogy nem lennék a jövőbeni párod.
Add el, szülőktől távol tervezz, egy életképtelen, anyucipicifia senkinek nem kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!