Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan kéne szólítani anyóséka...

Hogyan kéne szólítani anyósékat gyerekeknek?

Figyelt kérdés
Kisfiam imád vonatozni, még régebben mindig kérdeztem, hogy hová megy a vonat?Pécsre a mamához? Vagy Balatonra a mamához? Idővel kisfiam úgy kezdte el hívni a 2 mamát hogy Pécsi mama és Balatoni mama. Anyukámat ez nem zavarja. Viszont anyosomékat igen és mindig kijavitják hogy Eszter mama és Józsi papa. Miért baj az hogy a gyerkőc így jegyezte meg a nagyszülőket? Egyszerűen nem értem. Mar a 2 évesem is ezt átvette és multkor apósom mondta neki anyukámat hogy Lenke mama mire a kicsi teljesen összezavarodott így Lenke mama neki anyósom. Szóltam direkt neki h ő nem tudja ki az a Lenke mama és még aposomnak nem tetszett a dolog.....őszintén nem mindegy? Szerintem okos dolog tőlük h így jegyezték még.
2022. máj. 11. 03:17
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
75%

Ja, most ért fel, hogy a kérdésben szereplő gyerekek akkor szemtől szembe is Balatoni mamának és Pécsi mamának szólítják a nagyszülőket ezek szerint.

Igen, így fura, akkor már Piri mama, János papa.

2022. máj. 11. 11:45
 32/56 anonim ***** válasza:
90%

29!

A kérdező gyereke nem mamának és papanak szolitja a nagyszuloket, hanem a Balatoni mamának és papanak. Majd akkor dobben rá, hogy mi ebben a sértő, ha q nagyszülők kezdik el Pistike helyett Pesti unokának szólítani a gyereket.

2022. máj. 11. 11:48
 33/56 anonim ***** válasza:
84%
32-es, oksi, így már értem:)
2022. máj. 11. 12:13
 34/56 anonim ***** válasza:
90%

A nagyszülők megérdemelnek annyit, hogy a nevük alapján különböztessétek meg őket. Utóvégre ezért van a név, nem igaz? És a gyerek úgy fogja hívni őket, ahogyan ti hívjátok őket. Nálunk is Márti mama és Zsuzsa mama a két nagymama.

Neked hogyan esne, ha a munkahelyeden nem a neveden (keresztneveden) szólítanának, hanem mondjuk "Zuglói kolléganő" lenne a megszólításod, a másiknak meg mondjuk "Kispesti kolléganő"?

A gyerek előtt te is említsd a nagyszülőket a keresztnevükkel összekapcsolva (pl. Eszti mama) és akkor a gyerek is ezt fogja használni. Ilyen egyszerű.

2022. máj. 11. 12:22
 35/56 A kérdező kommentje:
Amikor ott vagyunk náluk akkor mamának és pápának szólítják őket, nem teszik elé a jelzőt. Csak amikor beszélünk róluk itthon ezt ők meg onnan tudják h pl telefonáltak és gyerekek kérdezték h Pécsi vagy Balatoni mama az? És ezt így hallották. Vagy amikor Pécsen vagyunk akkor kisfiam meséli hogy a Balatoni mamának van cicája. Tehát őket személyesen csak simán mamának és pápának szólítják helyben. Ezért nem értem a felháborodast. Sogornőm pl úgy tanítja gyerekeinek h mamuci és papuci. Qz érdekes módon rendben van
2022. máj. 11. 12:28
 36/56 A kérdező kommentje:
Bocsánat nem pápa hanem papa;)
2022. máj. 11. 12:29
 37/56 A kérdező kommentje:
Egyébként a 2 évesemet zavarta meg apósom, ő viszont teljesen most összezavarodott mert anyukámat Pécsi mamának hívta. Pedig ő a Balatoni mama. És ez amiatt van mert elkezdte a keresztneven tanitani
2022. máj. 11. 12:31
 38/56 anonim ***** válasza:
81%
Nem, ez amiatt van hogy nem tanítottad meg a nevükre. Nyugodtan elkezdheted most is...
2022. máj. 11. 12:32
 39/56 anonim ***** válasza:
85%
Azért egy 2 évestől bőven elég lenne annyit várni max, hogy mama,papa, később megtanulja a neveket úgy is. Egy bizonyos korban érdekli is majd, hogy kinek, mi a neve, stb.
2022. máj. 11. 12:33
 40/56 anonim ***** válasza:
89%

Miért olyan nehéz megtanítani a gyereket, hogy a pécsi nagyszülők Eszter mama és Józsi papa, a balatoniak meg Lenke mama és y papa?

Nem bonyolult egy 2 évesnek sem.

2022. máj. 11. 12:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!