Hogyan kéne szólítani anyósékat gyerekeknek?
"Mert személytelen, lényegében átlép a nagyszülőkön. Nem őket, a helyet jegyzi meg."
Jézusom, dehogy, ekkora marhaságot....érdekes, én konkrétan imádtam a mamám, mégis Balatoni mamaként említettük családon belül, hogy pl, megyünk hozzájuk, akármi. Tudtam a nevüket is, de nálunk így volt szokás, érdekes, őket sem zavarta,mert ettől még tudtam a nevüket, mondjuk mikor vele beszéltem,őt szólítottam, csak maminak hívtam, vagy mama.
22!
De a gyerek a nagyszuloket is Balatoni mama/papa-kent szólítja....
"Hogyan kéne szólítani anyósékat gyerekeknek?"
Ahogy a családon belül kialakul. E körben illik figyelembe venni azt is, hogyan szeretné az adott illető, hogy a gyerek szólítsa őt - legalábbis, amennyiben ebben következetes, és nem a valóságtól elrugaszkodott elvárásai vannak.
Nálunk is egyébként amolyan eposzi kellékként állandó jelző kapcsolódott mindig a nagyszülőkhöz akkor is, amikor mi voltunk gyerekek, és most is, az unokahúgomnál.
Ha most így visszagondolok, anyukám szülei voltak "A mama" és "A papa".
Apukám szülei: Kovács mama, Kovács papa.
Barátnőméknél volt a szőnyi mama, komáromi mama.
Másik barátnőméknél: Piri mama, Panni mama.
Szerintem a variációk száma elég nagy, de egyiket sem érzem sértőnek.
27!
De úgy is szólítottad oket? Kovács mama, kerek egy pohár vizet?
Nem, olyankor Papa és Mama (tehát bármelyik mamánál voltunk, ő akkor Mama volt).
28-as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!