Hogyan kéne szólítani anyósékat gyerekeknek?
Szerintem ez szokás kérdése.
Férjemnek még élnek a nagyszülei, ő pl pont úgy hívja őket hogy Juli mama és Misi papa.
Másnál úgy is hallottam, hogy simán "mama" és "nagyi".
Megint másnál pedig ugyanígy város szerint Pesti mamáék vagy Szegedi mamáék.
Szerintem teljesen jó mindegyik variáció, nem értem a sértődés okát a részükről.
Ahogyan ŐK szeretnék, hogy szólítsák, ez ilyen egyszerű.
Gondolom nektek sem tetszene, hogyha Peti helyett városi unokának szólítanák a gyereketeket.
Túldramatizálják.
Mi sem rendesen a nevükön szólítottuk a nagyszülőket, hanem a vezetéknevüket mondtuk. Pl. Szőlösi mama és tata, másik pedig Lévai mama és tata. Nekik semmi bajuk nem volt ezzel, őrültek, hogy szólítottuk őket, beszéltünk róluk, menni akartunk hozzájuk.
Olyan közegből jöttek, ahol nem volt kapcsolatuk a nagyszüleikkel (akár halálozás miatt, akár mert tele van a családunk toxikus kapcsolatokkal, amit könnyebb megszakítani), ők összetették a két kezüket, hogy van összetartás nálunk.
Az ilyen pitiáner hülyeségek és feszültségek viszont pont, hogy azt fogják kiváltani, hogy a gyerek távolodni akar tőlük. Nekem se esne jól, ha 3-4 évesen, naivan és érzékenyen mindig le vagyok cseszve, hogy rosszul mondok valamit, ami gyakorlatilag jelentéktelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!