Apósom miért nem beszél velem magyarul?
Talán rossz kategória,ugyanis nem apósom,de már 3éve vagyunk együtt a barátnőmmel.
Szóval ők olaszok, a barátnőm 12éves volt mikor Magyarországra költöztek és az egész család tökéletesen beszél magyarul. Apósomon szinte észrevehetetlen,hogy nem magyar az anyanyelve, de velem csak olaszul beszél. Én épp csak az alapokat dadogom, nehezen fejezem ki magam olaszul és gyakran hibásan is, és ha magyarul kezdek el beszélni vele, akkor ő olaszul folytatja a párbeszédet. Egyértelműen láthatja rajtam, hogy rosszúl beszélek, mégis az ő nyelvét erőlteti, pedig neki semmi erőfeszítésébe sem kerülne magyarul megszólalnia.
Egyébként jó kapcsolatom van velük, szerintem kedvelnek, csak nem értem miért szivatnak azzal, hogy a nyelvüket rámeröltetik.
Ó, hogy nekem nem tud lenni egy olasz rokonom, aki tanítani akarna...
Szedd már össze magad, te nyámnyila!
Viva Italia! 😍😍😍
" Ha annyira tanulni szeretnél, akkor egyrészt gondolom elmennél nyelvtanárhoz"
Aki nem tud ugyan rendesen olaszul, sok pénzt kér, és semmi eredménye sem lenne.
Após meg ingyen és helyesen tanítja
"Após meg ingyen és helyesen tanítja"
És ki kérte rá??
Beszéljetek egyszer magyarul, máskor olaszul! Úgy egál!
Amúgy szerintem örül hogy valaki az ő nyelvén beszél és azért akar úgy. De mondjad neki amit írtam! Mert te neked is viszont néha jobb lenne úgy kifejezni magad mert jobban el tudod magyarázni. Vagy csak mondjad úgy beszélgetés közben... érti ő, csak olaszul válaszol. Max ha nem válaszolsz neki mert nem érted mi van, csak átvált!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!