A gyerekem nem hajlandó magyarul beszélni, amit a dédnagymamája (aki nem beszél idegen nyelven) nehezen visel. Hogyan tudnám ezt elsimítani?
AZért beszél németül mert te és a férjed hagyod neki. Lusták vagytok a magyarhoz.
Nekem a férjem német, Németországban élünk, és mindkét gyerekünk szuperül beszél magyarul is. Ök már kisiskolások. Nagyon sok odafigyelést és energiát követel, hogy tudatosan én csak magyarul beszéljek velük. Ha apa itthon van is, ha csak a gyerekekhez szolok rögtön magyarul beszélek. Apa is sokmindent már megért, öt nem zavarja(söt büszke, hogy gyerekei a magyart jól beszélik).
Nekem is könnyebb lett volna ha hagyom a magyart. Minden barátunk szomszédunk német, a magyar egyesületben igazán barátokat nem találtam. De oda figyelve olvastam esténként magyart nekik, énekeltem magyar verseket. Pedig ugye a tv rádió mind német, nekem is egyszerübb lett volna, ha mindent németül mondok, énekelek nekik...
Mikor a gyereken érzem, hogy túl sokat válaszol németül akkor egyszerüen csak a magyar válaszokat fogadom el.
-Anya ich möchte...
-Mit mondtál?
-Ich...
-Hogyan?
-Ich...
-Nem értem
-Szeretnék egy banánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!