Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Semmi nem jó anyosnak..mit...

Semmi nem jó anyosnak..mit tehetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni tőletek, hogy mit tegyek mert már kezdem nem birni anyosomat.

5 éve vagyunk együtt a férjemmel, most lesz 11 hónapos a kisfiunk. Na azotátol katasztrófa a kapcsolatunk anyossal, az előtt se tetszett neki semmi amit csináltam de most mindig belémköt..pl nem jól öltöztetem a gyereket, miért nem adok ne cukros teát, miért veszem meg még mindig azt a drága tápszert adjak neki tehéntejet mert az ő fia is azon nőtt fel. 3hónapos volt a kisfiam sírt persze felettem és anyosom azt mondta hogy tegyem le mert csak elkényeztetem egy kis sirástól nem lesz semmi baja... 20 km-re lakik tőlünk és a faluba azt hireszteli hogy én nem főzök, ő kell hozza a fiának a kaját s ilyesmi....A férjemmel beszéltem erről de semmi nem változott nem szólt semmit, mintha minden a legnagyobb rendbe volna... Persze anyosom is kis sunyi mert ezeket a dolgokat úgy mondja nekem amikor a férjem nem hallja vagy nincs itthon... Bennem is van hiba, de soha nem voltam tiszteletlen vele 1x szóltam vissza s akkor is megkaptam hogy engem édesanyám rosszul nevelt...

Mit tudnék csinálni, hogy már hadjon végre békén?

2022. márc. 5. 09:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
98%
Én csak jól kiosztanám a banyát, amikor a férjem nincs itthon be sem engedném. Semmi köze hozzá hogy én mit csinálok és ha szerinte édesanyám rosszul nevelt, akkor megmondanám neki, hogy őt ezek szerint meg sehogy, mert én már kicsiként megtanultam, hogy nem pofázunk bele más dolgába. A férjemmel meg jól elbeszélgetnék, hogy ez így nem állapot.
2022. márc. 5. 10:00
 2/20 anonim ***** válasza:
95%
Pakold neki vissza a kisfiát.
2022. márc. 5. 10:01
 3/20 anonim ***** válasza:
97%
Néha vissza kell szólni. Nekem is megoldott ez már sok gontot. Tényeket vágj az arcához, de jó hosszan, hogy már unja amit mondassz.
2022. márc. 5. 10:14
 4/20 anonim ***** válasza:
86%
Mondjuk nőj fel és állj ki magadért. És ne akarj neki megfelelni. Ha beszól, vagy kritizál, mondd neki, hogy először a saját portáján söprögessen. Te felnőtt ember vagy, ráadásul anya. Ha hibát követsz el, abból majd tanulni fogsz. Tanácsot adhat, de nem vagy köteles megfogadni. Ennyi.
2022. márc. 5. 10:14
 5/20 anonim ***** válasza:
57%
Itt is 20km-re lakik az anyós :) bocs ,csak pont most olvastam egy olyan sztorit ,hogy anyós bántja a menyét aki 20kmre lakik.
2022. márc. 5. 10:23
 6/20 anonim ***** válasza:
96%

1. Ha négyszemközt vagyzok, hangfelvevő elindít, meg tudod mutatni a férjednek.

2. Ha a fia nem oldja meg, meghúzod te a határokat és nincs kecmec.

Légy erős

2022. márc. 5. 10:29
 7/20 anonim ***** válasza:
87%

Nem értem miért hagyod magad. Ha nekem szólt volna be ilyet, hogy anyám rosszul nevelt (aki 23 éve halott), bizisten úgy megrángatnám hogy a protkója esne ki, azután pletykálhat a falusi pondrója.

Szólj vissza neki nyugodtan, ha nem tetszik elmehet.

2022. márc. 5. 10:58
 8/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :) amikor hazaér a férjem leültetem s megmondom hogy anyuka csak akkor jöjjön amikor ő is itthon van... Edig azért nem szóltam semmit mert mégis csak ő a férjem anyja, és a kisfiamat se akarom elszakítani anyostól. Nem szeretek veszekedni de tényleg itt az ideje hogy kiálljak magamért s elsősorban a kisfiam miatt 💙
2022. márc. 5. 11:14
 9/20 anonim ***** válasza:
94%
De így hogy hagytad magad, lábtörlőnek nézett a vénasszony és azt csinálhatott amit akart. Kit érdekel hogy anyós/nagymama, bármi, nem kell hagyni magad!
2022. márc. 5. 11:16
 10/20 anonim ***** válasza:
89%

5, Tudom, melyik sztorira gondolsz, de ott a lánykának már több kérdése volt korábban, amiket felvállal, szerintem ő nem kamus. :) De tényleg vicces az egybeesés, nekem is rögtön beugrott.

Kérdező, tényleg beszélj a férjeddel is! Vigye a gyereket nagyizni, ha akarja, meg menjen, de te nem vagy köteles eltűrni, hogy ilyen stílusban beszéljen veled. Ettől nen szakítod el se őt, se a gyereket a mamától, egyszerűen csak nem tartasz velük, ehhez jogod van.

Eleve az ő anyja, szerintem alap lenne, hogy akkor jöjjön, amikor a fia is otthon van. Én imádom az anyósomat, de biztos nem akarnék vele kettesben jópofizni.

2022. márc. 5. 11:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!