Mit lehet tenni az ilyen anyossal?
Babát várok. Már hallottam más rokontol is, hogy jönni akar ha megszulok de ma mondta konkrétan, hogy ha megszulok azonnal jönni akar. Én mondtam neki, hogy minimum 2 hétig senkit sem szeretném, ha bárki jönne, de még a 2 héten is nagyon nagyon gondolkozom. De ő 3x is erőszakosan azt mondta, hogy őt nem érdekli, ha megszulok azonnal eljön még ha fél órára is. Na már most mivel külföldön lakik ezért a fél óra tudom, hogy nem fél óra lenne, másrészt eddig abszolút nem érdekeltem. Bármit a kedvére tettem évek hosszú során akkor is mindenkinek elhordott mindennek. De beletörődtem, mert a lánya férjét is utálja és végülis a gyerekei eddigi összes párját kicsinálta. A férjemnek mondtam, hogy mondja ő neki hogy nem jöhet, mert ha én fogom mostmár mondani nagyon nem szépen fogom. Ráadásul a higiéniaval is óriási bajok vannak, mikor sogorom rászólt, hogy ne nyúljon úgy a lányához, hogy nem mosott kezet és ne kopkodje, akkor flegman annyit mondott neki anyósom, hogy "akkor tedd ezt a puját vitrinbe" Az a baj, hogy a saját családja, de még aposom sem mondhat neki soha nemet, mert kiakad és ordibal. De félek, ha eljön mikor megszultem onnantól bármikor kérdés nélkül jönni fog amikor ő akar. Ráadásul 1o hetesen látott utoljára, akkor is végig dolgoztatta velem a hétvégét. És beszologatott. 26 emberre főztem, semmit sem segített. Csak jött, hogy még csak a fasirtot kavarom? Már O a rántott húst sütné, leidétlenezett, stb...
Úgy érzem bármit teszek úgyis én leszek továbbra is a rossz meny, mert ő csak jót akar...
Főzni nem tud, takarítani mindig mi takarítunk és a másik unokája is csak tőle ordít, mindenki mással elvan.
39# értem.
Nos, itt a feladat, nem elég a gyerekre "ráfordulnod" ennek a családnak a szokásait, mentalitását gyökeresen változtasd meg az irányodban. A magad életében csak te fogod tudni, ahogyan a keserű levét is te iszod, ha hagyod ezt a viselkedést. Csak annyi itt a titok, nem lehet újat mondani, hogy húzd meg a határaidat. Képzeld azt, hogy a portád körüli mentális kerítésbe áramot vezettél, mihelyt valaki át akarja mászni, vagy átvágni erőszakkal, jól megcsapja az áram. 1-2 próbálkozás lesz, utána mindenki kulturáltan várakozik a kapunál arra, hogy beereszd. Most a legjobb ürügy a gyereked, a szülésed. Látod, itt mindenki egyetért veled, a te gondolkodásod rendben van, csak érvényesíteni is kéne. Sajna, te a nulláért harcolsz, mert a másik tiszteletben tartása a nulla, az origó a kommunikációban, a kapcsolatokban.
Anyóssal közöld, hogy majd szóltok ha jöhet, természetesen frissen fürödve, tiszta ruhában. A babához pedig kézmosás után nyúlhat. Ha nem fogadja el, akkor a baba születéséről sem szóltok neki.
Sógorral is beszélj, eszébe ne jusson odaállítani hozzátok hívatlanul, mert be sem fogjátok engedni őket. Nem normális ő sem, átutazna a világon, hogy egy rakás embert borítson egy gyermekágyas anyára. 6 hétig inkább ebédet kellene vinnie, nem a nyakadra járni meg elvárni, hogy körülugráld.
Kedves 40-es elképesztő, hogy emlékszel arra a régi kérdésemre, ezek szerint benned is mely emlékeket hagyott.
Annyira irigylem akinek jó anyósa van és nem becsüli meg. Szívesen cserélnék vele.
De nekem olyan ne jöjjön akit eddig nem érdekeltem, azóta sem látott plusz állandóan beszologatott. Majd mi lesz most? Kikapja a gyermekemet a kezemből, hogy majd ő ezt meg azt jobban tudja?!? Nem hiányzik szerintem ilyenkor senkinek a stressz. Mindenkitol azt hallom, hogy mikor készülsz haza a babával órákig talpon vagy, pakolsz, vizsgálatra mész, máj a babát viszik, zaroert mész, feloltozteted a picit, lemesz a hordozoert amit apuka hoz, majd ismét lemesz ezúttal a babával, harmadik körben lecipeled a csomagjaitokat. Hazazötykölődünk a rossz úton kb 40 perc és mikor hazaérsz örülsz ha lefekhetsz, verzel, fájdalmad van, stb. Nem akarok mást itt körül ugrálni. A másik menyere is panaszkodott mikor mentek látogatni bár az már kb szülés után 2 héttel volt, hogy csak szendvicseket csinált. Mit is képzelt? Ő nem eszik szendvicset...
Ma már van videochat ott láthatja. A lánya is mikor megszult senki sem merte még csak felhívni sem nehogy megzavarjuk őket, ide meg mintha direkt provokolasbol akarna jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!