Mit lehet tenni az ilyen anyossal?
Babát várok. Már hallottam más rokontol is, hogy jönni akar ha megszulok de ma mondta konkrétan, hogy ha megszulok azonnal jönni akar. Én mondtam neki, hogy minimum 2 hétig senkit sem szeretném, ha bárki jönne, de még a 2 héten is nagyon nagyon gondolkozom. De ő 3x is erőszakosan azt mondta, hogy őt nem érdekli, ha megszulok azonnal eljön még ha fél órára is. Na már most mivel külföldön lakik ezért a fél óra tudom, hogy nem fél óra lenne, másrészt eddig abszolút nem érdekeltem. Bármit a kedvére tettem évek hosszú során akkor is mindenkinek elhordott mindennek. De beletörődtem, mert a lánya férjét is utálja és végülis a gyerekei eddigi összes párját kicsinálta. A férjemnek mondtam, hogy mondja ő neki hogy nem jöhet, mert ha én fogom mostmár mondani nagyon nem szépen fogom. Ráadásul a higiéniaval is óriási bajok vannak, mikor sogorom rászólt, hogy ne nyúljon úgy a lányához, hogy nem mosott kezet és ne kopkodje, akkor flegman annyit mondott neki anyósom, hogy "akkor tedd ezt a puját vitrinbe" Az a baj, hogy a saját családja, de még aposom sem mondhat neki soha nemet, mert kiakad és ordibal. De félek, ha eljön mikor megszultem onnantól bármikor kérdés nélkül jönni fog amikor ő akar. Ráadásul 1o hetesen látott utoljára, akkor is végig dolgoztatta velem a hétvégét. És beszologatott. 26 emberre főztem, semmit sem segített. Csak jött, hogy még csak a fasirtot kavarom? Már O a rántott húst sütné, leidétlenezett, stb...
Úgy érzem bármit teszek úgyis én leszek továbbra is a rossz meny, mert ő csak jót akar...
Főzni nem tud, takarítani mindig mi takarítunk és a másik unokája is csak tőle ordít, mindenki mással elvan.
Nem vagyunk romák....
De én még életemben ennyire erőszakos nőt nem láttam. Sogorom fogalmazta egyszer jól meg, hogy nárcisztikus.
Nincs türelme a gyerekekhez. És valamiért a másik 2 unokája sem szereti. A nagyot már meg is ütötte és csodálkozik, hogy miért nem akar nála menni. A pici lány meg ordít tőle pedig csak 7 hónapos. Neki biztosan nem beszélte senki tele a fejét.
Az én családom megérti, hogy minimum 2 hétig míg én és a baba is osszeszokunk és valamelyest felépülök szülés után majd csak akkor jöjjenek. És megmondom őszintén nem szeretném, ha az én kezemből is kikapná a gyerekem, mint a lánya kezéből, hogy majd ő jobban tudja.
"De félek, ha eljön mikor megszultem onnantól bármikor kérdés nélkül jönni fog amikor ő akar. "
Ez nem lehetséges, csak az ajtótokig, onnantól pedig rajtatok áll, hogy beengeditek-e.
Figyelj, vannak problémás emberek, ilyen az anyósod is. Viszont a párod anyja, tehát ha őt elfogadtad, akkor célszerű magadban az anyját is, de ez nem egyenlő azzal, hogy a saját határaid engeded átlépni.
Ne legyél gyenge akaratú. Ha a pároddal közösen megbeszéltétek, hogy 2 hétig senki nem mehet, akkor ez van, és aki ezen megsértődik, az annak az embernek a problémája, nem a tietek.
Nem történhet meg veled a beleegyezésed nélkül, de a kérdésed arról árulkodik, hogy ezt nemigazán tudatosítottad eddig.
Nálam például ha döntöttem valamiről, akkor az úgy van, és nincs apelláta... Idővel megtanulta a családom, hogy nem érdemes feszegetni a dolgokat nálam, csak magukkal b@sznak ki, és én ezt indulatok nélkül csinálom. Nem tartod a határaim? Nem jöhetsz közelebb még egyszer, ennyi.
"Ráadásul 1o hetesen látott utoljára..."
Ennek mi a jelentősége? Nem rád kiváncsi, hanem az unokájára.
Amit leírsz abból az jön le, nemhogy az első két hétben, hanem soha nem engednéd a gyereked közelébe, de ez eléggé nonszensz és miért gondolod, hogy ehhez a férjed asszisztálni fog?
Kérdező, lepontoztad az 1-est, pedig én is azt gondoltam elsőre, cigányok vagytok.
Az, hogy mik az anyósod indokai teljesen lényegtelen, nem ő diktál, hogy mikor megy be a házatokba. Még akkor sem, ha az övé, de ez egy másik történet. Én a helyedben a hat hetet kivárnám, míg ilyen vendéget fogadok a gyerekem mellé, és akkor is max. 1 órára, a két hét kevés lesz. Ez pedig nem a családi kupaktanács döntése, nem konszenzus, hanem amit te szeretnél/amit te bírsz. Mond meg a férjednek meccselje le ő, de rövid úton, mert nem ezzel a bolhacirkusszal akarsz foglalkozni és parttalan, meddő vitát folytatni olyan kérdésről, ahol a másik fél álláspontja nem tényező. Mond meg a férjednek, hogy úgy oldja meg, ha pipogyáskodik, meg megúszásra játszik és kész helyzet elé állít, hogy majd nem akarsz/nem bírsz cirkuszolni úgysem, amikor az anyja beállít mond meg neki, hogy kihívod a rendőröket és azokkal viteted el az erőszakos bunkót. gondolom f.osik az anyjától, de ha valamikor, hát most kellene emberként beleállni a konfliktusba és lerendezni. Ha lehet szépen, ha nem akkor úgy.
A sógorodékat se értem, ha vonyítana a kezébe a héthónaposom, meg összecsulázná, hát kezébe nem foghatná a gyerekemet, ablakból megmutatnám oszt szevasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!