Mit lehet tenni az ilyen anyossal?
Babát várok. Már hallottam más rokontol is, hogy jönni akar ha megszulok de ma mondta konkrétan, hogy ha megszulok azonnal jönni akar. Én mondtam neki, hogy minimum 2 hétig senkit sem szeretném, ha bárki jönne, de még a 2 héten is nagyon nagyon gondolkozom. De ő 3x is erőszakosan azt mondta, hogy őt nem érdekli, ha megszulok azonnal eljön még ha fél órára is. Na már most mivel külföldön lakik ezért a fél óra tudom, hogy nem fél óra lenne, másrészt eddig abszolút nem érdekeltem. Bármit a kedvére tettem évek hosszú során akkor is mindenkinek elhordott mindennek. De beletörődtem, mert a lánya férjét is utálja és végülis a gyerekei eddigi összes párját kicsinálta. A férjemnek mondtam, hogy mondja ő neki hogy nem jöhet, mert ha én fogom mostmár mondani nagyon nem szépen fogom. Ráadásul a higiéniaval is óriási bajok vannak, mikor sogorom rászólt, hogy ne nyúljon úgy a lányához, hogy nem mosott kezet és ne kopkodje, akkor flegman annyit mondott neki anyósom, hogy "akkor tedd ezt a puját vitrinbe" Az a baj, hogy a saját családja, de még aposom sem mondhat neki soha nemet, mert kiakad és ordibal. De félek, ha eljön mikor megszultem onnantól bármikor kérdés nélkül jönni fog amikor ő akar. Ráadásul 1o hetesen látott utoljára, akkor is végig dolgoztatta velem a hétvégét. És beszologatott. 26 emberre főztem, semmit sem segített. Csak jött, hogy még csak a fasirtot kavarom? Már O a rántott húst sütné, leidétlenezett, stb...
Úgy érzem bármit teszek úgyis én leszek továbbra is a rossz meny, mert ő csak jót akar...
Főzni nem tud, takarítani mindig mi takarítunk és a másik unokája is csak tőle ordít, mindenki mással elvan.
Jogod van azt és akkor odaengedni, akit és amikor akarsz.
De ez az össze kell szokni nagyon erőltetett. Attól, hogy valaki odajön, ott vagy a gyerekkel napi 24 órából 23-at egyedül.
16# Abból, gondoltam(11es vagyok), ahogyan a mama bánik a család fiatalabb nőtagjaival, mint a kapcaronggyal. Kiszülöd a gyereket, te nem létezel csak az utód. A férjed meg sehol a szituban. A főzős sztori is ebbe az irányba vitt, egyrészt amit megengedett magának, másrészt, hogy nem írtad, hogy a fejére húztad a kondért. Én ilyen nyílt színi meghunyászkodást utoljára az Izaurában láttam:). Ezek miatt lett olyan képzetem ami. Talán ott lógott ki a lóláb, hogy összeszedetten és helyesen írsz ragozás, írásjelek vannak és magyaros.
Mondjuk ez legyen gondolatébresztő, hogy mennyire problémás a mama viselkedése, hogy mi jön le belőle egyes kívülállóknak. Fogadd meg fentebbi tanácsokat, húzd meg a határaidat, állj a sarkadra se magad, se a családi életedet és pláne a gyerekedet ne tedd bele ennek az agresszor tolakodó bunkó nőnek a darálójába.
(Ha más nem, ez összetartja majd az unokatesókat, hogy a mama egy állat és köpköd:D)
Ha ennyire erőszakos genyó, hogy tényleg képes rátokverni az ajtót én bekamuznám: vagy egy koraszülést és bent tartanak benneteket a kórházban szöveget, vagy hogy időre jött a baba, de valami gond miatt még bent kell maradni.
Az, hogy külföldön lakik megkönnyíti a dolgotokat, csak ne posztoljátok, hirdessétek orrba szájba, hogy otthon vagytok.
Így azt a 2-3 hetet kihúzzátok, az ajtótok előtt őrjöngő büdös dög nélkül.
Nem látok más megoldást.
A férjem azt mondta, hogy majd ő is szól neki, hogy ne jöjjön apóssal és sogoromekkal ilyen hamar (úgyis sogorommal fogja elhozatni magát)
Igen, a meghunyanszkodast én sem szeretem, de a férjem miatt nem voltam bunkó az anyjával, de már 9 év alatt nekem is tele lett a hócipőm.
26 fő a keresztelő miatt volt. Ráadásul nemcsak én főztem, (férjem és húga segítettek amikor tudtak) de még a felszolgalasban is nekem kellett anyósomnal helyt állni. Mikor a férjem rokonai szóltak kb 2 órakor, hogy üljek már le és beszélhessek velük is vagy legalább egy tányér levest egyek kismamakent, hisz tudják, hogy sajnos diabéteszes vagyok. Akkor leültem 5 percre, közben kanalaztam egy kis levest és akkor is úgy jött be anyósom, hogy hát itt vagyok? Ne üljek, mert rengeteg dolog van még".
Láttam a rokonokon is, hogy ez nem normális amit anyósom csinál, ráadásul a férjem is fogta a kezem, hogy nehogy menjek már, egyek is. De nem szólt rá az anyjára... Nem mernek neki ellent mondani.
Nekem ez már az elején is furcsa volt, hogy mindenki ennyire retteg egy nőtől.
A párom mikor osszeismerkedtunk azt mondta, hogy én leszek az utolsó akit az anyjának bemutat, ha ez a kapcsolat zátonyra futna esetleg akkor ő soha senkit nem mutat már be az anyjának, mert már nem egy csaj szakított vele az anyja miatt
Én javasoltam a hazugságot, de ahogy olvasom, a 27-es válaszod, bizony a férjed egy 0.
Te pedig egy áldozat típus vagy.
Tönkre mégy te is, es a házasságod is ha nem teszed helyre, akár veszekedés árán is.
Sajnos én is így látom, hogy bármit és bárhogy is mondanék úgyis én lennék a szar meny, aki nem engedi látni az unokáját. Eddig sem voltam jó.
Úgyhogy nincs más, konfrontálódnom kell vele.
Ráadásul azt hallottam vissza, hogy ő vette nekünk a kisagyat. Én hülye lefotóztam és elküldtem neki, amikor osszeraktuk és most ezzel a fotóval mutogatja, hogy ezt ő vette. Holott nem kértünk pénzt soha és nem is vett meg az unokájának egy bodyt sem.
A ferjed is egy csicska!
Durva dolgokat irtal! Szakitsd meg vele a kapcsolatot es ferjecskednek is nyugodtan megmondhatod, hogy takarodjon vissza cicizni!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!