Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hasonló helyzetben ki hogyan...

Hasonló helyzetben ki hogyan kezelte?

Figyelt kérdés

A két anyós teljesen egymásnak feszült és ki akarják túrni egymást.

Pl. felújítunk és két napra el kellene költöznünk valahova. Még azt sem tudjuk, hogy mikor lesz a felújítás, de már hol az egyik tervezi meg, hogyha nála fogunk aludni, akkor xy lesz és így meg így fognak bevinni, hol a másik hív fel, hogy akkor ugye náluk leszünk, mert jobban elférünk, mint az elsőnél. Aztán ki visz el minket a reptérre, meg kihez megyünk melyik hétvégén. Ki jön segíteni elhordani a cuccokat stb.

Lassan ott tartunk, hogy inkább kifizetünk egy szállító céget és beköltözünk egy szállodába (miközben mindkét házban van üresen plusz szoba/lakrész), csak legyen vége ennek az egész helyzetnek.

Most apum covidos lett, mire mondtuk, hogy mi lenne, ha otthon maradnának és pihennének (a szüleim nagy covid félők, 3 oltással, korábban rendesen karanténoztak mindenkit), mi addig megoldjuk ezt a festés kérdést. Anyum teljesen kiborult, mondta, hogy a festés utánra családi bulit szerveznek, ha apumnak negatív lesz a PCR tesztje, amúgy is jobb lenne máskor festeni.

Ez most anyum. De anyósom sem jobb, ő múltkor közölte, hogy túl nehéz lenne végigcipelni egy tégelyt a városon, amit anyum küldött volna nekünk. De, amikor kiderült, hogy akkor anyumhoz is be kell ugranunk ebben az esetben, akkor rögtön el tudta hozni.

Korábban nem voltak ilyenek, nem tudom, hogy mit csináltunk és azt sem tudom, hogy mit kéne tennünk, hogy ne feszüljenek egymásnak ennyire. Lassan úgy érzem magam, mintha 0-24-ben egy csatatéren kellene lavíroznom.

2022. jan. 25. 17:30
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
100%

Miért is kell össze veszni velük? Nem mondtam,hogy vessz össze,azt mondtam hogy ne legyél pancser és old meg a gondodat.

Nem fognak megsértődni,ha kötöd az ebet a karóhoz és kiállsz az igazad mellett.

Felhozza hogy kinél fogtok aludni? Vagy hogy kinél lenne jobb? Jó,legyen akkor ez a verzió,mit kell azon veszekedni,hogy azt mondod még nem tudod és MAJD TE ÉS A PÁROD eldöntöd,hogy hogyan lesz.

nem hiszem,hogy nem megy el a gyerekért mert azt mondod,hogy el tudod dönteni,hogy majd hol akarsz lenni.

Vagy zárd le az egész f*szságot annyival,hogy azt mondod eddig panzió mellett döntöttetek és az nektek jó,majd ha változik szólsz.

Nem,nem kell vitatkozni.Kimondtad,eldöntötted,nincs se bele szólás,se további "de".Ezt fogod tenni és kész.

Nehéz? Nem.Meg tudod oldani vita nélkül? Persze.

Meg fogod? Kétlem,de egy próbát megért.. :D

2022. jan. 28. 10:17
 32/51 anonim ***** válasza:
100%
Alapban miért kell máshoz költözni egy lakható lakásból, EGY NAPRA, festés miatt? És miért kell ennek ekkora feneket keríteni?
2022. jan. 28. 10:20
 33/51 anonim ***** válasza:
100%
Mert vicces hagyni civakodni a két nagymamát,hogy majd kinek fognak kelleni egy-két napra..
2022. jan. 28. 10:22
 34/51 anonim ***** válasza:
100%

Álprobléma, műgond!

Nagyjából maximum 5-6 évenként van normál esetben festés, de sehol nem költözik ki a család emiatt.

2022. jan. 28. 10:26
 35/51 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy,főleg tavasszal vagy nyáron,pillanatok alatt megszárad,valamelyik festéknek szaga sincs hogy 2 nap szellőztetés kelljen.(bár tavasszal és nyáron az se lehet probléma..) :D
2022. jan. 28. 10:36
 36/51 anonim ***** válasza:
100%

Az anyósok szeretnek rivalizálni egymással, ez szinte mindenütt így van, nálunk is.

De ezt simán le lehet szerelni normális felnőtt módjára, kommunikációval!

Karácsony:

Szenteste a szűk család, anya-apa gyerekek, aztán 25-26-án egyik évben egyik, másik évben másik, hogy ne legyen "rangsorolás".

Látogatás, meghívás a körülmények (távolság) függvényében viszonylag egyformán, így a segítségkérés (gyerek elhozása) is.

Ez a kocsivásárlási cirkusz (4 autó) röhejes, nem is nagyon akarom elhinni, ám legyen!

Ilyen mértékű vetélkedő ajándékozásba normális értékrendű ember nem megy bele, mert ezzel őt vásárolják meg és egy mondattal, alany+állítmány le lehet állítani.

Ki kellene lépni az óvodásgyerek szerepkörből és elmondani, hogyha segítségre szorulunk, majd szólunk, előre is köszönettel, de addig míg ez nem történik meg, senkitől semmit!

2022. jan. 28. 10:37
 37/51 A kérdező kommentje:

Az egyik hozzászóló írta, hogy 25 éves, én idősebb vagyok bőven.

Aki azt írta, hogy bent szokott lakni festéskor, annak javaslom, hogy olvasson utána a káros mellékhatásoknak.

#36 Köszi! Kb. ez történt megpróbáltuk visszaadni az autókat, de őszintén nem akartam odáig süllyedni, hogy oda-vissza hurcibáljuk a kocsikat, amikor a másik nincs otthon (hozzánk anyuméké pl. így érkezett, kulcs, forgalmi az asztalon, mikor hazaértünk és "meglepetés", mivel vettek egy autót, ezért náluk is van egy plusz. De őszintén az sem jobb, amikor anyósom a férjem szülinapján jelenik meg egy autóval, hogy most vették - drágán amúgy - ajándék, nekünk már csak át kell íratni a nevünkre, több havi bérük ment rá a kocsira. Ostoba ajándék, de nem akartuk megbántani őket.

2022. jan. 28. 13:48
 38/51 anonim ***** válasza:
31%
Kérdező, itt mindenkinek nagy a szája, de élőben tényleg nem sokan konfrontalodnanak olyan emberekkel, akikkel napi kapcsolatban vannak.
2022. jan. 28. 13:59
 39/51 anonim ***** válasza:
0%

Én 2 éve nem beszéltem anyóssal, de a saját anyámmal sem.

Ezért nem értem, miért nem lehet helyretenni a két vénasszonyt.

2022. jan. 28. 14:03
 40/51 A kérdező kommentje:
#38 Biztos valaki konfrontálódik, pl. a 39-es. De nem hiszem, hogy utána hetente átjárnak egymáshoz, meg heti 2-3x majd a nagyszülők járnak a gyerekekért.
2022. jan. 28. 15:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!