Valaki volt hasonló helyzetben? Mi a teendő?
Párom édesanyjáról van szó, mentális beteg elég durván. Mikor összejöttünk erről én nem tudtam... Több konfliktusunk volt, több példa volt rá, h szó szerint kidobott, én bevallom őszintén, h volt h visszaszóltam, amit nem kellett volna igen, de soknak éreztem.
Banális dolgokon akad ki, holott persze értem, h beteg.
Ma már ott tartunk, h én nem teszem be oda a lábam, egyrészt allergiás vagyok a porra, ő nem takarít semmit, megkaptam, h milyen nőszemély vagyok, biztos otthon nálunk minden steril és igényes.Másrészt, kidobott, mert egyik hozzátartozóm elhunyt, és ne a barátomnak panaszkodjak, menjek el, nem az ő dolguk ez.
Full rendes voltam vele, vittem kávét, ajándékot stb. Szülinapomra eljött. Haragszik azért mert zuhanyozni merek ott vagy mert lehúzom a wc-t és az plusz költség. Nem dolgozik egyébként.
Egyik alkalommal ott maradt egyik pólóm, nem mosta ki mert IDEGEN vagyok. Közben az én anyukám a barátom alsóneműit is kimossa. Nonszensz.
Félek mi lesz a jövőben, ha netán lesz babánk. :(
23 éves vagyok, barátom 25. 2 éve járunk.
És mielőtt rákérdeznétek, igen, szóltam a barátomnak, ezeregy veszekedésünk volt emiatt, h ő jöhet hozzánk, az ő anyjához én nem.
Barátom nem akar lemondani az anyjáról, én se kérhetem erre, csak fáj, hogy az ismerőseim mind mennek anyóshoz ebédre- vacsira, nekem meg agy pohár vízre sincs ott jogom, nem vagyok züllött, egyetemet fejeztem, dolgozok, nem iszo, szeretem a gyerekeket, jólelkű vagyok stb. Más örülne, ha ilyen menye lenne. Beteg ember tudom, és nem lesz jobban soha. Mi a teendő ilyenkor
Figyelj, nekem kB ugyanez az anyósom, bár ő nem "beteg", de bizony tud gci lenni ha akar.
Nem részletezem, én azt mondom neked, ha a párod nem áll ki érted, akkor hagyd a francia. Nekem ezt a tanácsot senki nem mondta, mentem a fejem után, hűen kitartottam a párom mellett, és akárhány veszekedés, és az általad írt példák pl nálunk is megtortentek, szóval akárhányszor erről szó volt, a párom behúzta fülét farkát, hogy ő bizony nem fog az anyjával veszekedni, nem akar konfliktust, amit részben értek.
De! Az a férfi aki nem áll ki az általa választott szeretett nő mellett, a szememben egy senki. Bizony le kell ülni anyossal ezt megbeszéltlni.
Na, mindegy, már én se tudom mit akartam ebből kihozni..
Annyi a lényeg, én nem vettem a lapot, jeleket, gyereket szültem, és akkor az életem kB pokollá változott, és hiába mentem szét azóta a párommal, az anyóst nem lehet levakarni, és ne tudd meg, mennyire "ártalmas" a személyisége a gyerekemre. Ugyanis havonta egyszer jogilag láthatja a gyereket, de utána is hetekig tart mire minden visszatér a régi kerékvágásba...
Ha a pároddal nem lehet ezt megbeszélni és kezelni a helyzetet, Szerintem addig menekülj amíg tudsz
Köszi a választ! Sajnos hiába ül le vele, elmondja neki, h megsért ezzel, nálunk ő otthon érzi magát stb erre azt mondja az anyja, h ja igen tudja... egyik fülén be a másikon ki :( ez ellen nem tudok mit tenni, és ő sem.
Nekünk nincs gyerek, de nem engedném neki, h vigyázzon rá már csak a betegsége miatt sem. Viszont ő nem is lesz rá kiváncsi szerintem, meg rám sem.
Nőnapra vettem a mamának virágot, kiakadt, h neki ne, holott kidobott előtte 3x. Meg is mondtam neki ezt és az volt a válasz h tudja.... Vagy pl kitalálta, h a barátom minek vesz nekem ajándékot, azt a pénzt félretehetné. Meg én se vegyek neki semmit, inkább tegyem félre azt a pénzt xd
Mondogatom a barátomnak,h beszéljenek többször és azt mondja, h már nem tud neki mit mondani.
Mindig azt olvasom ilyen jellegű kérdéseknél,hogy ki kell dobni "anyuci pici fiát".
De mi van akkor,ha egyébként meg működik a kapcsolat? Nekem is ilyen anyósom van,bár nem beteg,de szereti tudni,hogy van a pici fia,aki már elmúlt 50 éves. Messze lakik tőlünk,de napi szinten (többször is) telefonos kapcsolatban vannak. Eleinte borzasztóan zavart. Aztán hozzászoktam.
Anyós nélkül a férjem nagyon jó ember,jó férj és apa,de igen,50 évesen is anyuci pici fia maradt. Persze,ha anyós a közelben lenne,lehet,hogy màr mi sem lennénk együtt.
Kérdező!
Azt kell mérlegelned,hogy egyébként milyen ember a párod,és anyós meddig tud belerondítani a kapcsolatotokba. Mert ha nagyon,akkor meg kell fontolni a szakítás lehetőségét is,de nem ezt kell előtérbe helyezni. Viszont,ha úgy érzed,nincs más lehetőség,még a gyerekvállalás előtt,mert gyerekkel nehezebb lesz.
Ha viszont ettől eltekintve más gondotok a pároddal nincs,akkor nem biztos,hogy ez a megoldás. Én is párszor el akartam válni anyós miatt,de mindig az jutott eszembe,ő épp ezt szeretné,és röhögne a markába,miközben meg mi a fiával szeretjük egymást. Hát nem,nem adtam meg neki ezt az örömet!
Pontosan tudd meg, milyen betegsége van és nézz utána, örökletes-e.
A leendő gyereked is lehet beteg, vagy a párod lesz 20 év múlva ugyanilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!