Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Felelőtlen és nem túl okos...

Vazul65 kérdése:

Felelőtlen és nem túl okos anyós-após. 10+ év, elfogyott a türelmem, hogyan kezeljem őket? (Többi lent.)

Figyelt kérdés

Elmacskásodott, repedt adapterű, szagra is életveszélyes kínai karácsonyi fény. Fizetném a cserét elemes LED-re, de nehogymá' hát jó az még.

Pici gyerkőcünk kiszaladt az útra, elintézték azzal hogy szerencsére nem jött autó.

Taxizni gyerekülés nélkül? Simán. Csak túlrettegem, ugye. Mert a Daciában se volt gyerekülés anno. Meg miért pont most történne valami?

Szúró-, vágó eszközök, gombelemek, gyufák szanaszét hagyva állandóan. Hypo kint a földön, nem elzárva. Évtizedes kacatok mindenfelé. Emlékek, 2mm vastag porral.

Penny wise, pound foolish rodeók. 200 forintot spóroltunk a nagybevásárláson, hát sok pénz az ám. De az örökölt ingatlan eladva ~80%-on, így nem kellett sokat vesződni vele. Az ára meg a folyószámlán inflálódik el, az se baj.

Az ideg szétvág állandóan. Mihez kezdjek velük?

2021. dec. 13. 15:03
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
73%

Nekem gyerekkoromban azt mondták a szüleim, hogy vendégségben (igen, ez a nagyszülőlátogatás fogalmát is lefedte) NEM NYÚLUNK SEMMIHEZ. Nem is nyúlkáltam, vagy ha akartam, kérdeztem hogy szabad-e.

Kiszaladtam az útra? Olyan pofont kaptam, hogy a takony menetet vágott a nyakamra. Akár a szüleimtől, akár a nagyszüleimtől.

...nekem a Volgába, meg a Csajkába, és a Roburba nem jutott gyerekülés, de no para.

2 mm por? Megfogod a porrongyot, és módszertanilag, bemutatásszerűen takarítasz. Csak nem esik le a gyűrű az ujjadról.

2021. dec. 13. 20:37
 12/30 anonim ***** válasza:
82%
El kell kerülni őket.
2021. dec. 13. 23:32
 13/30 anonim ***** válasza:
84%
Nem engedném oda felügyelet (saját magamat értem alatta) soha többet.
2021. dec. 14. 07:57
 14/30 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem a 20:37-esnek teljesen igaza van. Hidd el, a legtöbb embernek - akár koszos, akár nem, akár kupis, akár patyolatban él - a halála, hogy jön egy totyogós, vagy egy kisgyerek, és megy mindenfele, mindent megfogdos, lepakol, szájába vesz. Akinek éppen nincs kisgyereke, az nem fog aszerint élni és a lakását berendezni, meg elpakolni, hogy vajon mit fog meg, kap be, stb. Tudom, mostanában nem divat, hogy a gyereket regulázzák, hanem az lenne az elvárt, hogy valaki mindig a s.eggében legyen, amikor felfedezőútra indul. Ha társaságba viszed, célravezetőbb, ha idejében megtanítod viselkedni, hogy miket nem szabad, ha valaki azt mondja, hogy NEM, akkor ne csinálja. Mindenki érdekében. Ha meg még kicsi ehhez, a szülők felelőssége, hogy ne engedjék se kószálni, se kérdés nélkül BÁRMIT megfogdosni, ha ennyire félteni kell, mert nagyon kicsi, vagy nem ért a szóból,akkor kerítsd el valami járókában, és kész. Te találj megoldást, mert a Te felelősséged; nem a Nap fog a Föld körül keringeni...
2021. dec. 14. 09:59
 15/30 anonim ***** válasza:
82%
Tudom, a lényevet fogom meg, de a szakast madzagos fény kigyújthatja a lakást (hány ilyen történik minden évben) és a kérdező emiatt cserélné le.
2021. dec. 14. 13:26
 16/30 A kérdező kommentje:

1-es, életveszélyes a karácsonyi fény, 5 éve is az volt. Amikor a gyerkőc kiszaladt az útra, két nagyszülő kísért ki minket az utcára. Mindketten elengedték a kis kezét mikor odafordultak a szomszédhoz köszönni. Ugrottam, fél méteren múlt. Védd ki az ilyet.

1-es, 3-as, nem érdekel a pénzük, csak a példa kedvéért írtam le. Folyton nyivákolnak hogy így kevés, meg úgy kevés. Közben csak hülyék hozzá (penny wise, pound foolish). Ha adnának se fogadnék el tőlük semmit. Sőt, mi támogatjuk őket apróságokkal (pl. telefon, ilyenek).

4-es, azért megyünk mert a párom szülei: muszáj.

5-ös, igen azért.

6-os, nem jönnek. Hoznánk-vinnénk őket autóval, fizetnénk a taxit, de nem. Mindig akad valami qrv fontos dolog, ami miatt nem érnek rá.

8-as, sosem passzoltuk le a gyerkőcöt, mindig ott vagyunk. Anya otthon van, pont azért mert idegenre (pl. bébiszitter) nem akarjuk rábízni, de még a nagyszülőkre se. Van pénz lóvéra (IT devops), nem kell a másé, nem kell ingyen segítség se.

Btw szeretne a fszm örökséget kapni, megkeresem bőven ami kell. Nem mindenki pénzsóvár. Én meg aztán főleg nem, sőt.

9-es, köszi <3, keserűség szülte humor volt :)

10-es, egy másodpercig nem passzoltuk le soha senkinek. Nem az ingyen babysittere hajtunk :)

11-es, nyuggerek. Egész nap ráérnek, én meg hajtok (túlóra, készenlét, covid előtt alkalmanként 1-2 hét külföld). Családom/rokonaim az ország másik végében (idő). Folyamatosan képzem magam (idő). Szabadidőm -2 nap havonta, nekik sok van. Telefon, laptop, ami kell megvesszük nekik. Nagybevásárlás? Ott vagyunk. Nehogy már még én takarítsak náluk. Elvből nem, fszmt.

12-es, igazad van, tudom hogy távolságot kellene tartani :/

14-es, igazad van, de azért karifán az életveszélyes fények ne férjenek már bele. Ennyi erővel a falból is kiállhatna a fázis és a null madzag.

15-ös, úgy-úgy, tűz- és életveszélyes. 5 éve is az volt.

Köszi mindenkinek, puszi-pacsi :)

2021. dec. 14. 17:16
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Ne vidd oda gyerekedet!

Te vagy a felelős érte férjed is, de ha nem érti, akkor nem.

A gyerek legyen màr fontosabb, mint az anyós!

2021. dec. 14. 17:41
 18/30 anonim ***** válasza:
75%

A taxiban nem kell gyerekülés.

Nyilván ha viszel, a taxis beteszi, de törvény nem írja elő

2021. dec. 14. 18:33
 19/30 anonim ***** válasza:
88%

14-es, igazad van, de azért karifán az életveszélyes fények ne férjenek már bele. Ennyi erővel a falból is kiállhatna a fázis és a null madzag.

Hülyeség ellen nincs orvosság. Az ő lakásuk...ha nekik ennyit ér, majd ha kiég, akkor talán belátják, hogy olcsóbb lett volna lecserélni azt a sz..rt. A kisgyerek meg fényektől függetlenül ne nyúlkáljon egyébként se a karifához, meg ne is randalírozzon körülötte, mert magára ránthatja.

2021. dec. 16. 09:25
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj ide kerdezo, ne vidd oda oket. Ennyi. En sem viszem. Hasonlo eletveszelyes dolgok miatt,gyufa, ongyujto a lakasba szanaszet stb. Miatt. Szamtalanszor szoltam.. Es leszarom, hogy sertodes van. Ferjem velem ert egyet. Nem tudom hogy ez demencia e vagy mi, de nem erdekel nem fogom a gyerekeimet veszelyeztetni. Anyosomnal mind a 2 szobaba kandallo van. Azzal fut. Nincs korbekeritve, uveges. Nekem ket totyogom van.... apos szerint nem baj ha megfogja majd tanul belole...persze en meg egesi serulessel rohangaljak korhazba a gyerekkel.

Johetnek, ha nem jonnek ennyi!Igen kell a nagyszulo, meg jo lenne ha lenne de nem mindenaron, es nem a gyerek veszelyeztetesenek aran! Ennyi! El kell engedni ezt a lazalmot mert nem valos...

2021. dec. 19. 00:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!