Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kedves tagok! Tanácsra...

Kedves tagok! Tanácsra lenne szükségem. 4 éve vagyok férjnél. Imádom, szeretem a férjem. Külföldön élünk ahogy a családja is. Az én családom sajnos nincs itt. Néha emiatt sokszor van honvágyam. Én vagyok a rossz?

Figyelt kérdés

Sokszor érzem magam úgy, hogy az anyukája és a tesója nem fogadják el a szívük mélyén, hogy a fia/öccse megnosult és ezt nem úgy értem hogy utalnak engem, ilyenről szó nincs csak annyi, hogy néha olyan gesztusaik és mondanivalójuk van hogy nekem ez jön le belőle és ha netalán mondom a férjemnek akkor csak a baj van belőle. Ezért sokszor inkább magamban tartom de így sem jó, mert akkor én fogok megbolondulni. Senkit nem akarok bántani. Azt nem szeretem amikor olyanokat mondanak vagy olyanokra utalnak ami a múltban történt, amikor a férjem még csak egy kisfiú volt. Lehet másnak ez semmi segíteni de nekem igenis sokat számít főleg ha a férjemen kívül senkim nincs itt aki szeretne és támogatna. Néha nehéz velük. És kedvesek meg szeretnek csak azért néha csipkelodesek is vannak amik nekem rosszul esnek főleg úgy hogy én az a csendes, mindent el tűrök típus vagyok. Velem van a baj? Néha a falra tudok mászni az anyósom vagy akár a sógornőm ragaszkodásától ami egy ponton túl már túl megy egy határon. Olyan mintha nem akarnak elfogadni vagy inkább felfogni a szívük mélyen hogy a kisfiú, már felnőtt férfi akinek már megvan a saját családja. Elhiszem hogy nehéz elengedni de én nekem se könnyű távol a szüleimtől stb

En vagyok a rossz?

Üdv

Dóra

2021. nov. 22. 19:19
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
23%
Ne foglalkozz velük többet annál mint amit feltétlen kell, ha változtatni nem elhet, hát minimálisra kell csökkenteni a figyelmet.
2021. nov. 22. 22:00
 12/49 anonim ***** válasza:
64%
Együtt éltek? Milyen gyakran találkoztok?
2021. nov. 23. 05:38
 13/49 A kérdező kommentje:
12es válaszoló jelenleg mostmár nem élünk együtt szerencsére. De heti szinten találkozunk minden hétvégén. Szeretem őket de van bennük vlmi amitől fura érzés kerít hatalmába. Picit úgy mondanám, mintha feszült lennék de ez csak akkor van amikor pl bejelentik, hogy beugranak hozzánk. És inkább anyósom és sógornőmmel kapcsolatban érzem ezt. Sejtem mi miatt érzek így.
2021. nov. 23. 06:32
 14/49 anonim ***** válasza:
73%

Kedves kérdező! Mi miatt érzel így anyósod és sógornőd esetében?

Egyébként meg tudlak érteni teljes mértékben. Mi közös telken élünk a férjem szüleivel egyelőre,és habár az én szüleim a szomszéd városban laknak mégsem tudunk napi szinten találkozni,de anyósomékkal igen. Nekem is nagyon rossz,neked még rosszabb lehet. Én is úgy érzem,hogy el elfogadtak,de sokszor én is azt veszem észre,hogy rám úgymond nem kíváncsi a családja. Sosem kérdezi meg egyik sem hogy vagyok pl holott én eleinte meg szoktam tőlük,de már leszoktam róla. Nem bántanak (legalábbis a szemembe nem mondják,ha valami gondjuk van)de mégis néha az az érzésem,hogy oké beletörődtek,hogy én lettem a fiuk felesége,de kaphatott volna jobbat is. Nincs meg az a szoros viszony,pedig néha szükségem lenne rá,hisz édesanyám 15éve ment el,édesapám meg most augusztusban. Nevelőanyám él még,vele viszonylag jó a kapcsolatom,de vele se tudunk napi szinten találkozni. Sajnos tanácsot nem tudok adni,hogy mit tegyél vagy mit ne tegyél ezesetben,de gondoltam leírom,hogy nálunk mi a szitu,és ha gondolod privátban is írhatsz meghallgatlak.

2021. nov. 23. 07:38
 15/49 anonim ***** válasza:
86%

Egyfelől tök érthető, hogy hiányzik neked is a családod, és szeretnél néha velük is találkozni, olykor hazautazni egy kis időre. Ha ezt nem képes belátni a férjed, akkor mondjuk próbálja ki úgy, hogy évekig nem találkozhat ő sem a családjával, talán akkor megértené.

A baj az, hogy nem tudtok egymással őszintén beszélni, nem értitek meg egymást, és az önbizalmad is totál lecsappant, ha volt egyáltalán. Ez hosszútávon nagyon nem jó.

Szerintem nagyon fontos lenne, ha társaságot keresnél magadnak kint, akivel ki tudod ereszteni a gőzt, ki tudod beszélni a bajodat, fel tudod dolgozni az eseményeket.

És néha igenis haza kell, hogy gyere, jöhess látogatóba, vagy meg kell, hogy hívhasd a szüleidet. Ha ezt nem képes megérteni, és elfogadni, akkor ez nagyon mély sebet fog okozni bennetek, ami még a házasságot is tönkre teheti.

2021. nov. 23. 11:02
 16/49 anonim ***** válasza:
80%

"Azt nem szeretem amikor olyanokat mondanak vagy olyanokra utalnak ami a múltban történt, amikor a férjem még csak egy kisfiú volt."

Innentől kezdve úgy gondolom, hogy ez nem gyakoris téma, inkább orvosi! Ebben csak pszichológus a kompetens, mert nem normális dolog.

2021. nov. 23. 12:29
 17/49 A kérdező kommentje:
Kedves 16 válaszoló, könnyű pálcát törni mások felett.. Nem azzal van a baj hogy emlegetik a múltat, hanem hogy ezzel az a céljuk, hogy úgy érezem én ki vagyok rekkesztve mert én akkor még sehol nem voltam a férjem életében.. De ha annyira orvosi este vagyok ön szerint akkor ajánljon már egy jó pszichológust hisz maga is el végezte az orvosi egyetemet ugyebár 😄
2021. nov. 23. 12:46
 18/49 anonim ***** válasza:
58%

Meggyőztél! (...vagy ön meggyőzött!):D

NEM VAGY NORMÁLIS! Esetleg: Ön totál dilinyós hölgyem!

Pont az a gond te szerencsétlen - és ehhez kellene pszichológus, hogy ne legyen az a kényszerképzeted, hogy

"Nem azzal van a baj hogy emlegetik a múltat, hanem hogy ezzel az a céljuk, hogy úgy érezem én ki vagyok rekkesztve mert én akkor még sehol nem voltam a férjem életében."

Ez a jól fejlett üldözési mánia!

[link]

2021. nov. 23. 13:21
 19/49 A kérdező kommentje:
Ha magának ettől jobb! Könyörgöm ne használjon efféle jelzőt rám, mert én megadom ön felé a tiszteletet úgyhogy kérem.. Ha pedig levezetésre való dühöd van azt légyszíves ne itt vezesd le! 🤣
2021. nov. 23. 13:49
 20/49 anonim ***** válasza:
42%

Ez így szokott lenni sajnos sok családnál ahol az anyós apos szeret iEzt én is megtapasztaltam

Folyton dicsérete a fiát lányát.

Egy nap jött a pofára esés amikor a lánya a barátjához költözött

Az a lényeg hogy a férjed hogy áll hozzá

2021. nov. 23. 14:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!