Megvettük anyósomék házát, mert ők elköltöztek egy modernebb házba -cserébe most bármikor és elég gyakran szó nélkül, kopogás nélkül beállítanak megnézni az unokát vagy csak úgy. Mit tegyek, vagy már mindent elrontottunk hogy elfogadtuk a segítséget?
A férjem szülői házát vettük meg fél árban a szülőktől.
Nagyon ragaszkodtak hozzá hogy segítsenek nekünk, így hitel nélkül megoldottuk.
Viszont kb.3-4x kértük nagyon szépen hogy mielőtt jönnek 1-2 órával előtte szóljanak.
A férjem kiemelte hogy nekem ez fontos.
Hiába szóltunk nekik , külön kértük szépen, még mindig úgy jönnek mint a saját lakásukba.
Kulcsuk nincs már , de ha bevan zárva az ajtó addig dörombölnek míg ki nem nyitjuk. Hiába fekudnék le pihenni vagy csak úgy el lenni..
Valami tipp?
Igen, sajnos ez hiba volt. Nekünk is volt ilyen lehetőségünk, nem éltünk vele pont emiatt. Anyós úgy gondolja, hogy a segítséggel a jogot is megvásárolja, hogy akármikor jöhessen.
Sajnos nincs mit tenni, be kell vállalni a konfliktust. Ajtót nem kinyitni, ha épp nem alkalmas. Ha kérdezik, miért nem nyitottál ajtót: nem értem rá, megmondtam, hogy szóljatok, ha jöttök. Ha az a válasz, hogy külön kérvényt kell-e benyújtani: igen. Meg kell kérdezni, jöhettek-e, mert ez nem egy átjáróház, és mert így illik. A trükközésekkel semmit nem érnél el sajnos. Nyílt konfliktust kell vállalni, amiben a férjed is álljon melléd.
A lakás kettőtök nevén van? Anyós ugye nem lett haszonélvező?
Először a férjed fel kell közös nevezőre jutnod,mert amíg ő nem áll melletted,addig csak tűz oltásra jó hogy nem engeded be.
Mi is a férjem nevére íratott, eredetileg anyósék lakásában kezdtük. Megtartottak egy kulcsot, elvileg vészhelyzetekre, és hazajártak. Soha nem szóltak, soha nem csöngettek, bejöttek a zárt ajtón. Konkrétan volt, hogy meg volt beszélve, hogy 8-kor megyünk együtt valahova, és 7-kor berontottak. Tényleg az ágyból ugrottunk ki.
Anyós takarított, rendezkedett, mire hazajöttünk a nyaralásból meglepiből berendezte a vitrint.
Volt hiszti, beszélgetés, kulcsvisszakérés.
Egy dolog segített végül, eladtuk a lakást, és vettünk egy újat. Közelebb van anyósékhoz ugyan fizikailag, de mivel nem érzik a sajátjuknak, kicsit jobban értik a magánterület és privát szféra fogalmát.
43as :
Már említettem többször is, hogy szóljanak mielőtt jönnek,de szépen fogalmazva és lehet ezért nem adtak jelentőségét.
A férjem viszont tobbszőr kb 4 is mondta nekik hogy én úgy szeretem ha szólnak.
4x is mondta.
Hát adtatok pár jó tippet azért.. köszi
45-ös vagyok. Nálunk nem csak az volt a gond, hogy nem értették, hogy én több privát térre vágyom, és ezért nem szóltak. Hanem mert konkrétan az az ő lakásuk volt, és nem fért bele az agyukba, hogy ha 40 évig ott jöttek-mentek, most mégis miért kellene hirtelen csöngetni, előre szólni stb.
Ezt oldotta meg a költözés, szerintük családon belül még mindig feleslegesek ezek az udvariassági körök, de a lakásom most már végre szerintük is az enyém, és ezt kicsit tiszteletben tartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!