Megvettük anyósomék házát, mert ők elköltöztek egy modernebb házba -cserébe most bármikor és elég gyakran szó nélkül, kopogás nélkül beállítanak megnézni az unokát vagy csak úgy. Mit tegyek, vagy már mindent elrontottunk hogy elfogadtuk a segítséget?
A férjem szülői házát vettük meg fél árban a szülőktől.
Nagyon ragaszkodtak hozzá hogy segítsenek nekünk, így hitel nélkül megoldottuk.
Viszont kb.3-4x kértük nagyon szépen hogy mielőtt jönnek 1-2 órával előtte szóljanak.
A férjem kiemelte hogy nekem ez fontos.
Hiába szóltunk nekik , külön kértük szépen, még mindig úgy jönnek mint a saját lakásukba.
Kulcsuk nincs már , de ha bevan zárva az ajtó addig dörombölnek míg ki nem nyitjuk. Hiába fekudnék le pihenni vagy csak úgy el lenni..
Valami tipp?
2*drágábban is vehettek volna,akkor is úgy éreznek az övék.
Sajnos az enyém is ilyen,a házat nem vettük meg,arról hallani se akartam,de a fagyasztója idekerult ajándékba.mondanom se kell minden napra jutott valami amit beletenne kivenne.meg kulcsot is akart emiatt,gyorsan eladtuk.aztan persze kiderült ha pénz van belőle mégis övé a fagyasztó.😅csak amíg fent tartottuk addig volt a miénk.
Adjatok el házat nincs megoldás más
Egyik rokon ugyanezt csinálta, idejött anélkül, hogy szólt volna előre, beengedte magát, ablakon bekopogott.
Elküldtük a büdös francba a párommal együtt. El lett neki mondva, hogy szóljon előre ha jön és csengessen, tartsa tiszteletben a privát szféránkat. Én meg is mondtam, hogyha nem tetszik, nem tudják betartani az alapvető illemszabályokat, akkor nem kell jönni többet.
Ez nem az a szituáció, amikor udvariaskodni kell.
Nyugodtan mondd meg nekik, hogy megvettétek a házat, már nem az övéké, nincs joguk rátok törni. Egyébként ha ilyen jó áron vettétek, akkor akár el is adhatjátok és vesztek belőle másikat. Én nem tenném, elsősorban itt kéne megoldani a problémát. De ez is opció.
" másik részről is azért na, mi értelme ennek a jelentsétek már be előre ha jöttök dolognak."
Egyrészt nem feltétlen akarják, hoyg az anyós napi 24 órában bármikor beállíthasson, másrészt meg ha nem érnek rá vagy nem akarnak látogatót, akkor értelmesebb telefonban megmondani, hogy "bocs, most nem érek rá", mint egy dörömbölö, leskelödö anyóstól várni, mikor megy már el végre.
A kérdezöék külön család, bárki más ne járjon náluk ki-be, amikor neki tetszik.
Az az első lépés, hogy fevállalod a konfliktust anyóssal. Igen, anyuka, előre kérvényt kell benyújtani, mielőtt látogatóba jön.
Nyugodtan mondd meg, hogy megbántad, hogy elfogadtad a segítséget, mert így sose lesz igazi otthonotok. Úgy éltek, mint megtűrt rokon az anyós házában. Nem akarod, hogy valaki kénye-kedve szerint mászkaljon az otthonodban. Már nem az övék. Pont.
Megsértődik? Hála az égnek! Legalább nem megy egy darabig!
A következő lépés, hogy megmondod a férjednek, hogy te NEM fogsz így élni. Döntse el ő, hogy eladjátok a házat, és költöztök együtt, vagy megtartja a házat, és te mész a gyerekkel, és beadod a válást. Így talán megérti, hogy neked ez mekkora probléma.
A másik lehetőség, hogy egy évig nyelsz, aztán mész vissza dolgozni, és addig sincs ott anyós, amíg nem vagy otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!