Azok a szulok akik sosem kopognak a gyerekuk ajtajan ezt miert teszik?
Figyelt kérdés
Legyszi ne irjatok olyan valaszokat, hogy az en szuleim sem kopognak, tudom sokan vagytok igy.
En arra vagyok kivancsi, hogy aki nem kopog az miert teszi. Anonim oldal, johetnek a valaszok
2020. ápr. 29. 14:40
1/11 anonim válasza:
Pedig hidd el, az az oka, hogy az ő szüleik sem kopogtak, vagy egyáltalán nem is volt gyerekszobájuk. Úgy szocializálódtak, hogy ez nem lényeges és nem is számít, ezért nehéz nekik megmagyarázni, hogy a gyerek is igényli.
2/11 anonim válasza:
Agyilag el sem jutnak odáig hogy kopogni kéne.
3/11 anonim válasza:
Ha becsukja, általában döbbenetemben szoktam kopogni. Ha nyitva van, csak berontok. 12 év alatti mindegyik gyerekem, alapból nem vagyunk a spanyol etikett alapján élő család, majd ha baja van vele, hogy nem állok meg és kérek beengedést a szobájába, szól.
4/11 anonim válasza:
Már 30 felett vagyok, de gyerekkoromban a szüleim nem kopogtak, sőt, az is zavarta őket, ha bezártam az ajtót. Amikor megkérdeztem, miért csinálják, az volt a válasz, hogy "családon belül minek kopogni", no meg "ha zárva van az ajtó, nem tudjuk, hogy jól vagy-e" (WTF?). Szerintem egyszerűen nem gondoltak rá, hogy vannak egy gyereknek ilyen igényei, mert ők mindig a saját meghosszabbításukként tekintettek rám (voltak is ebből problémák később). A "nem tudjuk, hogy jól vagy-e" magam sem tudom, hogy mi volt, irracionális félelmek kivetítése vagy kontrollkényszer. Talán kicsit mindkettő.
5/11 anonim válasza:
Te szoktál kopogni, ha bemész az általuk használt helyiségek valamelyikébe? Ha nem, akkor ezentúl Te kopogjál! Akkor talán ők is rászoknak erre.
6/11 anonim válasza:
Azért nem, mert a gyereket nem tekinti önálló individuumnak, hanem csak a saját tulajdontárgyának. A gyerek szobája a gyerek birodalma. Ezért még egy szülőnek is kopognia kéne, főleg egy tinédzser esetében.
"Anonim oldal, johetnek a valaszok"
Tudjuk. Ment a válasz, jöhet érte a zöld kéz. Köszönjük.
7/11 anonim válasza:
Megkérdeztem, a válasz: "A saját lakásomban nem vagyok hülye kopogni."
8/11 anonim válasza:
Legtöbbször megszokásból. Amíg kicsi a gyerek, addig nyilván nem fog kopogni a szülő, hiszen ő gondozza a gyereket, ő tartja rendben a szobát, ő takarít, ő használja a szekrényeket meg egyebeket. Ezért aztán később is az lesz neki a természetes, hogy a gyerek szobájába bármikor ki-be járkálhat kopogás nélkül.
9/11 anonim válasza:
Mert nincsenek olyan értelmi és érzelmi szinten, hogy felfogják, a gyereknek is szüksége van egyedüllétre, magánszférára és hoyg ez nem feltétlen azt jelenti, hogy tiltott dolgot akar csinálni, hanem csak visszahúzódni a saját kuckójába.
65N (anya és nagymama)
10/11 anonim válasza:
Amig kicsi voltam nekem sem kopogttak az ajtómon, de amitt bekerültem gimibe utána kopogttak, vagy megkérdezték hogy bejöhetnek-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!