Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sosem kopognak a szüleim,...

Sosem kopognak a szüleim, mielőtt bejönnek hozzám, mit csináljak?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok. Jó a kapcsolatom a szüleimmel, mindkettőjükkel bármiről tudok beszélgetni, és nagyon szerencsésnek mondhatom magamat, egy valami mégis zavar. Amikor bejönnek a szobámba, soha nem kopognak.

Ez egy bizonyos életkorig nem kifejezetten érdekelt, bár akkor sem örültem neki. Most már van barátom 2 éve, akivel egy idő után természetesen eljutottunk arra a szintre, hogy szexuális életet éljünk. Nem tudok minden esetben szólni a szüleimnek, ha átjön, ezért előfordult olyan is, hogy kettesben voltunk itthon, egyikük hazaért, és azzal kezdte, hogy kopogás nélkül benyitott hozzám. Hát, elég kínos volt aznap.

Már az eset előtt is többször kértem, hogy kopogjanak. Ezt vagy figyelembe sem vették, vagy betartották 3 egész napig, amikor koppintottak kettőt az ajtómon, majd a választ meg sem várva azonnal bejöttek. Sajnos azt kell, hogy mondjam, ennyi erővel aztán tényleg felesleges kopogni.

Az incidens után úgy gondoltam, ez ugyan borzasztóan égő volt, viszont ahhoz kellően kínos, hogy többet ne forduljon elő. Tévedtem, a helyzet azóta is fent áll.

Ebben szeretnék tehát tanácsot kérni. Mindenképpen szépen szeretném intézni a dolgot, semmi esetre sem szeretnék tiszteletlen vagy bunkó lenni, hiszem semmilyen más problémám nincs velük, és megbántani sem szeretném őket azzal, hogy csúnyábban szólok nekik. Mi a véleményetek?

2018. aug. 18. 17:37
 1/10 A kérdező kommentje:
Annyit kihagytam, hogy kulcs nincs a szobámhoz természetesen, azzal nyilvánvalóan megoldottam volna a problémát.
2018. aug. 18. 17:39
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Egy zár nem nagy pénz. Esetleg ha olyan a kilincsed, hogy ha lenyomod, akkor mindkét oldalt lenyomódik, akkor belülről támaszd alá.
2018. aug. 18. 17:49
 3/10 anonim ***** válasza:
28%
Ha 18 évesen nincs annyi eszed, hogy felcsavarozz egy riglit, vagy szerezz egy kulcsot, akkor menthetetlen vagy, sajnálom.
2018. aug. 18. 17:51
 4/10 anonim ***** válasza:
61%
nincs 500 forint egy sima egyszerű retesz, 5 perc felreleni és ennyi a sztori.
2018. aug. 18. 17:56
 5/10 anonim ***** válasza:
62%
Nem tudom, hogy mit gondolnak az ilyen szülők, pedig sajnos nálunk is ez a helyzet. Hozzám is simán bejönnek bármikor, mintha egy átjáróház lenne a szobám. Valami fejben nincs rendben az ilyen szülőknél, vagy legalább is lesz*rják a másik intim szféráját. Egyetlen dolog, amit tudsz tenni az, ha felszereltek egy riglit az ajtódra.
2018. aug. 18. 18:10
 6/10 zeus a kutya válasza:
74%
Egyszerűen beszéld meg velük, ha pedig így se megy szerezz be egy zárat. :)
2018. aug. 18. 18:35
 7/10 anonim ***** válasza:
97%

Èrthetetlen számomra szülők viselkedése.

Próbálj meg mègegyszer leülni beszèlni velük, nyugodtabb hangnemben, hàtha felfogjàk, hogy bizony felnőttèl ès jár neked is a magàn szféra.

A korábbi zár felszerelős ötletek.... Mintha az bármit megoldana... Jó nagy veszekedès lehetne belőle ès ilyen alapon ha a szülők beràgnak simàn leszerelik..

Fejben kellene eljutniuk odàig, hogy illik kopogni ès a vàlaszt megvárni

2018. aug. 18. 20:47
 8/10 anonim ***** válasza:
82%
Masztizz nyitott lábbal az ajtó felé. Soha többé nem mennek be.
2018. aug. 18. 21:20
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Még nincs gyerekem, de az egyik amit elhatároztam, hogy sosem megyek be kopogás nélkül a gyerek szobájába. Mindenkinek jár a magánszféra, aminek a tisztelete oda-vissza működik.
2018. aug. 18. 21:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Én ugyan már csak vendégként járok haza, de nagyon zavar, főleg a wc-n, ha kopogás nélkül rálendülnek az ajtóra. Persze zárom, de akkor is zavaró, hogy ha nem fogná meg zár, simán feltépnék, mire annyit mondok,hogy foglalt. Megkérdeztem anyámtól (mindkét szülőm jól nevelt, értelmiségi, szóval méginkább fura), nem vádlón, csak egyszer,nyugiban, hogy nálunk miért nem volt szokás soha, hogy kopogjunk. Erre azt mondta: mert otthon vagyunk...A szobák ajtaján legalább kopognak, mióta felnőtt vagyok, főleg, ha bele vagyok merülve a gépbe (az én szobámon üvegajtó van), de a wc...Érthetetlen!
2018. aug. 19. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!