Akik külön laknak a szüleiktől, ha jönnek hozzátok látogatóba, kopognak? Vagy csak nyitják az ajtót, és bejönnek?
Ahhoz hogy valaki bemenjen kell kulcs is elöször.
Másodszor szerintem alap még szobába bemenni is hogy kop az ember ha be van csukva vagy hajtva.
Pl itt volt nálunk nénikém 2 hetet csak úgy, ha bementem a szobájába mikor ö is ott volt akkor kopogtam. egyrészt ha valaki csak úgy bemegy akkor megijed a másik, másrészt nem vagyok bunkó.
nekem anyósék 500km-re anyámék 1000km-re laknak, na ök kopognak.
Kopognak és nyitják az ajtót egyből.
Nem szoktuk bezárni nappal (családi ház)
Nálunk is csengetnek, mondjuk régen otthon az volt a szokás, hogy mamámnak volt kulcsa hozzánk meg keresztapámnak is, de az ajtóban mindig kopogtak ők is, ha már a kapun be is jutottak :D
Mamáméknál régen meg még a kapu is nyitva volt :D
De hát már más világ van! Meg eddig is, ha kertesben laktunk is meg most is ha panelben lakunk akkor is kopognak.. mondjuk nálunk nincs kulcsa senkinek...
De pl. én haza mindig úgy megyek hogy kulccsal és mindig jó hangosan beköszönök, hátha megzavartam valamit.., de ott is már messziről hallani ha jön valaki.
Több mint 100 km-re laknak, szóval előre meg van beszélve, hogy melyik nap és mikor jönnek.
Társasház, úgyhogy még a kapun sem tudnak bejönni.
Amúgy ők is olyanok, hogy hívatlanul/váratlanul amúgy sem jönnének, és mi sem örülnénk annak, ha akárki csak úgy betoppanna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!