Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik külön laknak a szüleiktől...

Akik külön laknak a szüleiktől, ha jönnek hozzátok látogatóba, kopognak? Vagy csak nyitják az ajtót, és bejönnek?

Figyelt kérdés
2013. jan. 28. 13:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Természetesen csengetnek, de van kulcsuk csak akkor nem csengetnek ha elötte beszéltünk telefonon és külön mondom, hogy ne tegyék mert alszik a gyerek.
2013. jan. 28. 14:15
 12/19 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy mi lakunk érdekes helyen, de itt mindent zárnak.

Panelban lakunk, a rács is zárva van mindig. Oda max. a közös képviselőnek van kulcsa, senki másnak.

A bejárati ajtónk is mindig zárva van.

Ha jönnek a szülők, akkor mindig csörögnek 10-20 perccel a megérkezés előtt, hogy azért ne bugyiba süssem a palacsintát pl. :D

2013. jan. 28. 14:24
 13/19 anonim ***** válasza:
Nálunk anyósom csak úgy benyit. Azóta zárom az ajtót hogy ne nyisson csak úgy rám. Volt már egy két ciki helyzet meg egyébként is szerintem ez a minimum.
2013. jan. 28. 14:52
 14/19 A kérdező kommentje:

Nálam is alap, hogy kopogok. Anyukáméknál meg tesóméknál újabban az lett természetes, hogy csak úgy jönnek. Fura, és kicsit kezd zavarni.

Mi falunk lakunk, kicsi falu, anyuék is itt laknak, hugomék meg náluk az emeleten. Mi nem zárjuk nap közben az ajtót ha itthon vagyunk. Múltkor anyósék se kopogtak már, hát nem tudom milyen fura új szokás ez, és ok hogy otthon érzik magukat nálunk, ennek örülök is, de....kezd zavarni.

2013. jan. 28. 14:56
 15/19 frászkarikaborsó ***** válasza:
Kertes házban lakunk, a kaput zárjuk, azon ha akarnának sem tudnának bejönni de egyébkétn is messze laknak, és a párom szokott értük ki menni a vonathoz, így már persze nem kopognak :) de ha közel laknának és rászoknának a nem kopogásra, én tuti rászoknék az ajtózárásra.
2013. jan. 28. 14:58
 16/19 anonim ***** válasza:

Akkor mi is a furábbak közé tartozunk, mert mifelénk sem csengetnek/kopognak a szülők :(. Néha zavar, bár kellemetlen szitu még nem fordult elő, pedig megeshetne... És lehet, csak idő kérdése XD.

Cserébe mi sem kopogunk, ha náluk megyünk :D Így kvittek vagyunk.

Amúgy a mi házunkhoz (ami anyósom tulajdona, az anyja lakott benne, míg el nem hunyt másfél éve szegény) anyósoméknak is van kulcsa, tehát ők lazán be tudnak jönni a kapun. A házba nem, de azt meg nem szoktuk mindig zárni, ha itthon vagyunk. Vidék, kisváros... Itt nem szokás bezárkózni annyira.

2013. jan. 28. 18:00
 17/19 anonim ***** válasza:

Ha hozzánk jön valaki, mindig kopog, mert zárva van az ajtó. Anyukáméknak van kulcsa, de mindig megbeszéljük, hogy mikor jön, soha nem állít be váratlanul és akkor is kopog.

Viszont ha mi megyünk hozzájuk, mi nem kopogunk, hiszen én oda szinte haza megyek, ott nőttem fel. Bár az is igaz, hogy mi sem állítunk be hívatlanul, de igazából az sem lenne gond. Négyen vagyunk testvérek, már csak a húgom lakik otthon, de mindenki jön-megy. A bátyám még ott is szokott aludni, sőt a nagymamám is megy minden hétvégén, senki nem kopog, pedig egy kis 2,5 szobás panel lakásban laknak.

Anyósomék vidéken laknak, oda 2 napra megyünk 2 hetente. Ha nyitva van az ajtó, nem kopogunk, de nekik egy nagy 3 szintes házuk van, mindenképpen meghallják, hogy az alsó szinten bejött valaki.

2013. jan. 28. 18:36
 18/19 anonim ***** válasza:

Nálunk is kopognak előtte.

De csak egy apró javaslat, érdemes faluban is zárni az ajtót napközben, mert annyi a besurranó tolvaj mostanában, nehogy inkább ők "lepjenek" meg Téged!

Így legalább kiküszöbölöd, hogy a kedves rokonok is csak beesenek az ajtón (és sértődés sincs).

Egyébként megértelek, hogy idegesít, engem is zavarna!

2013. jan. 29. 09:22
 19/19 anonim ***** válasza:
Van kulcsuk, a lépcsőházba bejönnek, de az ajtónál kopognak, elvégre ezt így illik. Meg mondjuk amúgy se tudnának bejönni, mert benne van a kulcs a zárban. De egyébként is szólnak előre, ha jönnek.
2013. jan. 29. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!