Szerintetek normális, hogy a szüleim nem kopognak ha bejönnek a szobámba? :S
Miért kellene a szüleidnek kopogni,ha bemennek hozzád? Titkolsz előlük valamit?Mert ha nem,akkor nem is zavarhatnak meg semmiben.Tanulni,netezni,olvasni akkor is tudsz,ha bemennek hozzád!Takaríts te ki rendszeresen a szobádban,akkor nem fog apukád takarítani helyetted!
Ha bezárod az ajtót,vagy elmondod,hogy ez téged zavar,akkor meg is kell ezt indokolnod!
Mi egy elég nagy lakásban lakunk (nappali +3 hálószoba), de soha egyik szobaajtó sincs bezárva!!!
Egyedül a fürdőszobát és a W.C.-t zárjuk, de azt kulcsra, ott sem kell kopogni, látjuk ha foglalt.
A gyerekeim 18 és 19 évesek, mindketten nyitva tartják az ajtajaikat, furcsa lenne nekik, ha én bezárnám.
De a nappali ajtaja is mindig nyitva van.
Volt már olyan, hogy szerelő jött és ekkor becsuktam kilincsre a fiam és a lányom ajtajait, ne kukkoljon be a szerelő, de alig várták, hogy elmenjen, azonnal (ők!) kinyitották az ajtót. :D
Szóval, érdekes, de nálunk nem kell kopogni. :D
Ja, és engem nem zavar (vagyis zavar, de hagyom) a szobákban uralkodó káosz, ha nem férnek el az íróasztaluknál a sok cucctól, úgyis előbb-utóbb elpakolják.
Szia.Én is leülnék velük(én is ezt tettem),annyi lett az eredménye,hogy kopogott,és már nyitott is...:)Az elsőnek igaza van,valszín többünktől azt a választ fogod kapni,hogy amíg ők tartanak el,joguk,mivel mi többen már szülők vagyunk.Sztem azt el kell hogy fogadd,hogy ők ilyenek.Ha rendmániás valaki a családodból,előzd meg azzal,hogy még előtte kiporszívózol és leporolgatsz,mielőtt ő kezdene neki.Ha ezt párszor megcsinálod,garantáltan észre fogja venni magát,mert büszke lesz a dolgos kicsi gyermekére,és nyugodtan mondhatod,hogy legalább ezért békén lehet hagyni.
Viszont én is azt mondom,hogy amíg ők adják Neked a kosztot és a meleg otthont,addig effektíve azt csinálnak,amit szeretnének.Ők a családod.Azt elérheted,hogy kopognak,de azt ők biztos nem fogják elviselni,hogy mint írták,bezárd az ajtót,nem idegennel élsz együtt,hanem azzal a két emberrel,akinek az életed köszönheted,velük kell a legnyitottabbnak és őszintébbnek lenned.Nekem 3 fiam van,a legnagyobb 14 éves,koppantok,és belépek,de mi ezt megbeszéltük.Kulcsot viszont nem tűrnék el az ajtajában,legalábbis,amíg én nevelem,és én tartom el,addig biztos nem.Ez van.De kultúráltan mindent meg lehet beszélni sztem.Próbáld meg Te is.Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!