Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Valas anyos miatt? Vegtelenul...

Valas anyos miatt? Vegtelenul el vagyok keseredve. Ferjemmel bekeben normalisan elunk a gyerekekkel. Azt gondolom en vagyok az idealis meny. Hazias vagyok, tisztelettudo, normalisan nevelem a gyerekeket, szeretem a ferjemet stb.

Figyelt kérdés
Anyosom kedveben probalok jarni amiota csak ismerem evek ota. Sosem sertettem meg,amikor jon sutok,fozok neki stb. A kedvet keresem,gyermekekkel kapcs dolgokba bevonom, amennyire igenyli.Peesze nem vagyok jo igy sem..evek ota hallgatom a megjegyzeseit. Szerinte a ferjem TúLszeret bennunket,tulsagosan szereti a gyerekeit. Hogy lehet egy csaladot tulsagosan szeretni? De sok mas is van...Múltkor pl. gyakorlatilag sajat magaval veszett ossze,sajatmagan huzta fel magat, es elviharzott, mivel en nem bantottam.Utána jottek a telefonok a ferjemnek, hogy szegeny anyja sirt miattam stb.Szerintem szet akar minket szedni, masik 48eves fiat is otthon tartja,beteges. Nekem ez nonszensz,hogy kulon hazban elunk es egy no nekem itt beleazoljon a dolgaimba, es a haz ia feles a ferjemmel. Mondtam a ferjemnek, hogy en meg akarom azakitani a kapcsolatot az o csaladjaval,de o ezt nem erti. Szerinte nincs itt bantas, nincs problema.O nem is keri ki maganak , hogy engem bantanak es ez nekem nagyon faj. Azt mondja o hogy szakitana meg a kapcsolatot a sajat csaladjaval? Ket tuz kozott erzi magat,en meg ugy erzem efyertelmu, hogy minket kene valasztania. Nekem fura lenne,hogy engem pocakondiaznak, de kozbe o joban van veluk?!Van valaki ilyen helyzetben?
2021. nov. 19. 20:50
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
66%

"De Isten a teremtés kezdetén férfit és nőt alkotott. Az ember ezért elhagyja apját, anyját, a feleségéhez ragaszkodik, és ketten egy test lesznek. Ettől kezdve többé már nem két test, hanem csak egy. Amit tehát Isten összekötött, azt ember ne válassza szét.”

(Márk 10,6)

A házasság egy életre szóló szövetsége egy felnőtt férfinek és egy nőnek. Tehát elsősorban egymáshoz tartoztok és már nem a szülő anyához és apához, bármelyiktek szüleiről is legyen szó. Ezt tudatosítania kellene a férjednek is magában, illetve talán kéne ebben segítened is neki...

Sajnos vannak ilyen - elsősorban - anyósok, akik próbálnak uralkodni és központi szerepet játszani a már felnőtt gyermekük házasságában, manipulatív módon befolyásra törekedve akár. Ez a magatartás egyáltalán nem egy normális dolog. Normális dolog, ha él a lehetőséggel az anyós, hogy családtagként tekintetek rá és segítségetekre van, de semmiképpen nem kell és nem is szabad hagyni, hpgy visszaéljen vele. Ez a manipulátor, ha tetten érik, vagy meg merik kérdőjelezni bármilyrn értelemben, akkor áldozatpózba vágja magát és jönnek a "szegény anyuka sír miattad" jellegű dolgok, ez eléggé vörös vonal gyanús dolog a házasságotok szempontjából. Így viszont az a helyzet, hogy amennyiben visszaél az anyós a helyzettel és a jóindulatoddal és morálisan megkérdőjelezhető a magatartása, ami negatív hatással van a házasságotokra, akkor simán jogos lehet kvázi választás elé állítani a házastársat, ahol pedig normális esetben egyetlen jó választás létezik...

2021. nov. 19. 22:51
 12/40 anonim ***** válasza:
92%
Nem, nem szabad az ő kedvére téve sütni-főzni!!! "mama, ez a kaja, ha tetszik, egyen, ha nem, menjen!" -stb. Ne a valagát nyald, hogy drasztikus legyek.
2021. nov. 19. 23:15
 13/40 anonim ***** válasza:
92%
Amit az anyós csinál, az érzelmi zsarolás. Rákényszeríteni egy szerettünket, hogy válasszon a szerettei között, szintén. Anyóst helyre kell tenni, vagy te kivonod magad a kapcsolattartásból, de ha ennél tovább mész, akkor te sem vagy különb.
2021. nov. 19. 23:21
 14/40 A kérdező kommentje:
Es hogy tennetek helyre anyost? Illetve ezeket a telefonalgato rokonokat?
2021. nov. 19. 23:34
 15/40 anonim ***** válasza:
89%

A telefonálgató rokonokra az első fél nem tetsző mondat után rátenném a telefont.

Az anyóst meg -ha nem érti- igen útszéli stílusban oktatnám ki.

2021. nov. 20. 00:08
 16/40 anonim ***** válasza:
94%
Egyértelmű, hogy anyós azt akarja, hogy a fia csak őt szeresse, mást ne. Ezért mond ilyet, hogy a férjed túlszereti a családját. Retteg attól, hogy a fiainak nem ő a legfontosabb. Hol az apjuk? Nincs képben vagy pedig rossz a házasság, ugye? A fiait úgy nevelte, hogy kötelességük az anyjuk érzelmi igényeit kielégíteni, így a férjed hozzá van szokva az érzelmi zsaroláshoz, neki ez már természetes, így nőtt fel. Eléggé csapdahelyhez. Amikor hívogatták a férjedet, hogy az anyja sír miattad stb, akkor mit csinált, mit mondott? Szerinte is te vagy a hibás? Mert ha igen, akkor sajnos nem lesz jobb, ő abban él, hogy az anyja lelkivilága mindennél fontosabb. Ha szerinte se te vagy a hibás, akkor az jó jel. Ne hagyd magad továbbra sem, mindig jelezd azonnal, ha valami bánt. Ne maradj kettesben az anyóssal soha, a ferjed mindig legyen jelen.
2021. nov. 20. 05:24
 17/40 anonim ***** válasza:
94%
erre én is kíváncsi vagyok, hogy mit mond a férjed ilyen helyzetben
2021. nov. 20. 07:45
 18/40 anonim ***** válasza:
89%
A férjnek igenis ki kellene állnia a kérdező mellett. Az rövidre zárná a konfliktust. Persze ez neki nagyon kényelmes, a két nő harcol, ő meg szépen hátradől. De az is igaz, hogy Kérdező csak a saját döntéseit tudja befolyásolni, azaz abbahagyni az anyósnak való megfelelést. Lehet, hogy már ez is változást fog előidézni benne, és visszavesz az arcából. Persze lehet, hogy csak még jobban fogja uszítani a férjet, de ő, mint tutyimutyi, úgyse fog emiatt válást kezdeményezni. Kérdés, hogy Kérdező mennyire akar ilyen körülmények között élni, van-e alternatíva...
2021. nov. 20. 08:15
 19/40 anonim ***** válasza:
90%

Konkrétan mit mond az a drága anyós? Hogy hangzik egy beszélgetés? Pl.: "Engem itt senki sem szeret, a Béla is mint egy majom csimpaszkodik rajtatok?" Te pedig mentegetőzöl? Ne tedd. Nézz rá mosolyogva e mondd neki, igen anyuka, minket jobban szeret, tudja, ez a normális.

A kedves rokonokat is szépen helyre kell tenni. Megkérni őket, sepregessenek a saját házuk előtt, vagy beszéljenek a drága mamával, mert ő annak ellenére, hogy ti őt nagyon szeretitek (!), úgy viselkedik, mint egy elkényeztetett gyerek. És javasold teljes aggodalommal, hogy ki kellene vizsgáltatni a drágát, mert ugyan eddig nem akartál szólni, de az az igazság, hogy a dolgok teljesen másképp történnek, mint ő elmondja, ez pedig akár demencia is lehet. Mindezt nagyon kedvesen, aggodalommal, kérve a segítségüket a helyzetben és a mama orvoshoz terelésében.

2021. nov. 20. 09:13
 20/40 anonim ***** válasza:
93%
Nekem az jutott eszembe, hogy teljesen őszinte-e veled a férjed?
2021. nov. 20. 09:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!