Valas anyos miatt? Vegtelenul el vagyok keseredve. Ferjemmel bekeben normalisan elunk a gyerekekkel. Azt gondolom en vagyok az idealis meny. Hazias vagyok, tisztelettudo, normalisan nevelem a gyerekeket, szeretem a ferjemet stb.
"De Isten a teremtés kezdetén férfit és nőt alkotott. Az ember ezért elhagyja apját, anyját, a feleségéhez ragaszkodik, és ketten egy test lesznek. Ettől kezdve többé már nem két test, hanem csak egy. Amit tehát Isten összekötött, azt ember ne válassza szét.”
(Márk 10,6)
A házasság egy életre szóló szövetsége egy felnőtt férfinek és egy nőnek. Tehát elsősorban egymáshoz tartoztok és már nem a szülő anyához és apához, bármelyiktek szüleiről is legyen szó. Ezt tudatosítania kellene a férjednek is magában, illetve talán kéne ebben segítened is neki...
Sajnos vannak ilyen - elsősorban - anyósok, akik próbálnak uralkodni és központi szerepet játszani a már felnőtt gyermekük házasságában, manipulatív módon befolyásra törekedve akár. Ez a magatartás egyáltalán nem egy normális dolog. Normális dolog, ha él a lehetőséggel az anyós, hogy családtagként tekintetek rá és segítségetekre van, de semmiképpen nem kell és nem is szabad hagyni, hpgy visszaéljen vele. Ez a manipulátor, ha tetten érik, vagy meg merik kérdőjelezni bármilyrn értelemben, akkor áldozatpózba vágja magát és jönnek a "szegény anyuka sír miattad" jellegű dolgok, ez eléggé vörös vonal gyanús dolog a házasságotok szempontjából. Így viszont az a helyzet, hogy amennyiben visszaél az anyós a helyzettel és a jóindulatoddal és morálisan megkérdőjelezhető a magatartása, ami negatív hatással van a házasságotokra, akkor simán jogos lehet kvázi választás elé állítani a házastársat, ahol pedig normális esetben egyetlen jó választás létezik...
A telefonálgató rokonokra az első fél nem tetsző mondat után rátenném a telefont.
Az anyóst meg -ha nem érti- igen útszéli stílusban oktatnám ki.
Konkrétan mit mond az a drága anyós? Hogy hangzik egy beszélgetés? Pl.: "Engem itt senki sem szeret, a Béla is mint egy majom csimpaszkodik rajtatok?" Te pedig mentegetőzöl? Ne tedd. Nézz rá mosolyogva e mondd neki, igen anyuka, minket jobban szeret, tudja, ez a normális.
A kedves rokonokat is szépen helyre kell tenni. Megkérni őket, sepregessenek a saját házuk előtt, vagy beszéljenek a drága mamával, mert ő annak ellenére, hogy ti őt nagyon szeretitek (!), úgy viselkedik, mint egy elkényeztetett gyerek. És javasold teljes aggodalommal, hogy ki kellene vizsgáltatni a drágát, mert ugyan eddig nem akartál szólni, de az az igazság, hogy a dolgok teljesen másképp történnek, mint ő elmondja, ez pedig akár demencia is lehet. Mindezt nagyon kedvesen, aggodalommal, kérve a segítségüket a helyzetben és a mama orvoshoz terelésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!