Szülinapos igazodjon máshoz vagy fordítva szokás?
Azt tudni kell,hogy én a palacsintán kívül nem eszek édességet,se tortát.
Anyósêk megkérdezték,hogy mit szeretnék szülinapomra,hol ünnepeljünk.Én 2 dolgot is felsoroltam Az egyik Pesten lenne,de ők annyit mondtak rá,hogy az túl messze van nekik,ha nem probléma nézzek közelebbi helyszínt,direkt rákérdeztem,hogy tényleg mindegy mi lesz,hol lesz,válasz az volt mindenki részéről,hogy én döntök, én vagyok a szülinapos.
Kitaláltam,hogy el szeretnék menni sushizni,azt mondták,hogy ők még soha nem ettek,de ha ezt szeretném akkor szívesen( hozzá teszem az étlapon van csirkehús, rizsbe megtöltött libamáj, vegán zöldséges is) + van mocchi desszert,ez a többieknek jobban tetszett és elfogadták.
Tegnap a párom annyit mondott, hogy ez szentség volt tőlem,miért kényszerítek bele mást olyanba amit utálnak,miért nem lehet elmenni egy sima étterembe,és normális kaját enni,ami mindenkinek jó.
Annyi volt a válaszom,hogy először is soha nem is ettek ilyet,honnan a fenébe tudná az illető,hogy finom vagy nem.
A másik,hogy senki nincs belekenyszeritve semmibe,nem fogok senki fejére puskát tartani,hogy akkor is megeszed,azt fog választani ami neki tetszik, van több féle fajta ízű, választanak olyat ami nekik szimpátikus.
A harmadik,hogy mivel elfogadták a meghívást és rábólintottak,ebből az jön le,hogy oké a dolog,ahogy a pesti helyszínnél is tudtak szólni,hogy nem jó,akkor gondolom a sushisnál is szóltak volna...
A másik,hogy tudtommal nem a szülinapos igazodik mindenkihez hanem fordítva.
Hozzáteszem senkinek semmi betegsége nincs.
Tényleg én vagyok a hülye,vagy a párom nem érti.?
Ez hogyan illik,hogyan szokás
A szülinaposnak kell igazodni mindenkihez, vagy egyszer kibírja a vendég a szülinapos kedvéért,hozzá teszem többet nem kérném a sushit.
Emberek, anyósék mondták, hogy a KÉRDEZŐ válasszon egy BARMILYEN helyet.
A pestinél meg mondták, hogy nem jó, messze van.
Aztán mikor a szushis éttermet mondta, akkor beleegyeztek.
Majd a drága férjtől jön a megjegyzés, hogy anyósék szerint bele lett erőltetve a szushizás, mikor a sztori alapján rá lett kérdezve, hogy biztos, ami biztos.
Miért nem mondták, hogy valami hagyományosat ennének inkább? Vagy maradtak csöndben?
Ez a legrosszabb, mikor máson keresztül jön az "üzenet",amit a férjednek nem feltétlen kellett volna átadnia neked.
Egyébként nem hiszem, hogy rosszindulatból mondták, csak eléggé idegenkednek a szushitól (gondolom csak a nyers halasról hallottak és azért). Fel kéne vázolni nekik, hogy mik vannak, de alaposabban.
Szerintem pár órát kibírnak szushival, mégha csak zöldségest esznek. De gondolom az étteremben kapható más is.
Nekem is egy hisztis, pisis kislánynak tűnik a kérdező, aki morci mert nem az eredeti helyre mentek.
Mucika, én szeretem a sushit, meg apám is. De azzal nem lehet jól lakni, mi is uzsonnára szoktuk enni ha veszek a boltban. A sushinak van egy jellegzetes szaga, íze. Lehet másnak felfordulna a gyomra tőle, nem tudhatod. Én is szeretem a halat, de a tenger gyümölcseitől rosszul leszek. Ráktól meg ezektől, megcsap a szaguk és megyek öklendezni. Mégis két pofára tudom enni a lazacot, pisztrángot, a tiszacsegei halászlét.
Ha ilyen különlegesebb kaját ennél, szerintem rendelj magadnak, sushit is lehet már házhoz rendelni, és adsz nekik egy kis kóstolót belőle hogy egyáltalán ízlene-e nekik.
21!
Először is itt nincs se férj, se anyós, se após. Van egy max 16 éves kislány, a pasija meg annak a szülei. A szülők kedveskedésből felajánlották, hogy válasszon, hova szeretne menni, de eszükbe nem jutott, hogy Miss Pitsa Pestre akar menni. Sőt, a szushi se merült fel bennük, mert ők átlag emberek. Nem bennük van a baj, hidd el.
Azt tudni kell,hogy én a palacsintán kívül nem eszek édességet,se tortát.
Meg azt a kva szóközt sem tudod használni még mindig.
Mondjuk az a minimum, hogy te nem teszed az agyad egyedüliként, hogy neked semmi sem felel meg, hanem alkalmazkodsz. Mármint te egyedül, mert te flancolsz meg finnyáskodsz. Ezt az “én sem hisztizek egy cukrászdában” dologra írom. Mellesleg egy cukrászdában ehetsz sós süteményt, van, ahol palacsintát is, egy sushizóban aligha van más jellegű étel. Amiket felsoroltál, azok nem azok.
Kettő: senki sem kényszerít a szánalmas mártírkodásra, amit önszántadból kezdtél el. Anyós helyében nem is érteném, most mit teszed az agyad, hát egyébként meg eszel sütit, most meg nem? Talán mondd meg, hogy nem szereted és csak udvariasságból kóstolgattál eddig. Ennyi.
Három: mi a francnak hívsz vendégeket, ha minimálisan sem vagy tekintettel rájuk? Hogy magadat ünnepeltesd? Nyilván, mert aki az örömét akarja megosztani, az figyelembe veszi mások igényeit. Pláne ha ő az, aki extrém mértékben válogatgat.
29!
Ez inkább a pár számára lenne ám ajándék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!