Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit gondoltok azokról az...

Mit gondoltok azokról az anyósokról, apósokról, akik nem fogadják el, hogy a gyermekük párjának van már gyereke, mondván hogy nekik nem kell "lízingelt unoka"?

Figyelt kérdés
2021. okt. 28. 12:18
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
86%

8-as, nem is kell elvinniük nyaralni. Annak a kisgyereknek vannak vér szerinti nagyszülei is, ha meg nem haltak.

Az anyóstól, apóstól annyi várható el, hogy amikor családi látogatás/köszöntés van, és viszik az előző házasságból való gyereket is, akkor az anyós/após viselkedjen normálisan velük. Persze a gyerekek is, életkorukhoz mérten.

A nagyszülőket is meg kell érteni, hogy azt a gyereket nem szeretik unokájukként. Örülni kell, ha úgy szeretik, mintha az lenne, de ez nem lehet elvárás, mivelhogy valóban nem unokájuk.

2021. okt. 28. 13:47
 12/43 anonim ***** válasza:
88%

11-es, teljesen egyet értek.

Csak itt a "tetszikezős" kollegina nagyon durván és ironikusan kiosztotta a 6-ost, ezért írtam, hogy van, aki még el sem viszi nyaralni, és még az is belefér.

(8-as voltam).

2021. okt. 28. 13:53
 13/43 anonim ***** válasza:
30%
Hogy őszinte legyek,én sem örülnék neki. Szerencsére nincs gyerekem.
2021. okt. 28. 13:56
 14/43 anonim ***** válasza:
0%
Kiosztottam bizony, mert inkább ne vigye, de ne éreztesse csóri kölykökkel, hogy csak muszájból. El sem engedtem volna velük. Egyéb probléma?
2021. okt. 28. 14:01
 15/43 anonim ***** válasza:
83%

Goldmunddal maximálisan egyetértek. A normális viselkedés elvárható.

De az baromira nem, hogy leakasztasz egy gyerekes párt és a hozott pulyát a szüleid kötelesek saját unokaként szeretni. Vannak saját nagyszülei. Ennyit erről.

Stílus azért ilyen, mert egyesek itt igen okádék módon beszéltek a (lehet, csupán elméleti síkon létező) anyósról, apósról.

2021. okt. 28. 14:23
 16/43 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem fogadják el, hát nem fogadják el: nem az unokájuk igazából. Miért kéne nagypapát, nagymamát játszaniuk? a lényeg hogy a szülő párja elfogadja, a többi lényegtelen. Amúgy milyen ocsmány kifejezés már az a "lízingelt unoka"?
2021. okt. 28. 14:23
 17/43 anonim ***** válasza:
90%

"Tessékeltem, nem magázódtam."

OLYAN, hogy "tessékelni" nem létezik, a megnevezés a "magázódás", akkor is, ha a másikat tetszik-kel, ön-nel szólítod meg. A "prolizás" meg végképp bunkó dolog!

2021. okt. 28. 14:45
 18/43 anonim ***** válasza:
29%
🍿🍿🍿
2021. okt. 28. 15:29
 19/43 anonim ***** válasza:
88%
Attól függ, miben nyilvánul meg a “nem elfogadás”. Ha csak annyi, hogy nem éreznek úgy, mintha saját unoka lenne, az gyakori, nem a világ vége, és teljesen érthető. Ha ki is mutatják a gyerekkel szemben, na az már nem tetszene. A gyerekük szerelmes lett egy olyanba, akinek van már gyereke. Ez a gyerekük döntése, (tetszik, nem tetszik) van egy kisgyerek is, aki nem tehet semmiről. Senki se várja el, hogy kötődjenek hozzá, de ha éreztetik a gyerekkel, hogy ő nagyon nem odavaló, az dühítene! Nem biztos, hogy akkor tartanánk a kapcsolatot ilyen formában.
2021. okt. 28. 15:45
 20/43 anonim ***** válasza:
83%
A gyerek nyilván nem lesz feltétlenül a fogadott unokájuk, csak ha ezt ők is akarják. Amennyiben azért még normálisan bánnak vele, és rendesek, mint bármelyik gyerekkel, akkor még nincs nagy gáz, nem kell ennyire felfújniuk a dolgot. Inkább azért aggódnék, hogy ha lesz saját unoka, akkor azt elkényeztetik majd, és hátrányosan különböztetik meg az idősebb gyereket. De legyünk pozitívak: még akár meg is szerethetik idővel.
2021. okt. 28. 16:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!