Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Párom szülei rosszul állnak...

Párom szülei rosszul állnak anyagilag emiatt nem tudunk összeköltözni, hagyjam el vagy mit tegyek úgy érzem tehetetlen vagyok?

Figyelt kérdés

Párom otthon él a szüleivel, akik eléggé rosszul állnak anyagilag az apukája sehol nem dolgozik, egyrészt beteges másrészt szereti az italt. Az anyukája a helyi napközi konyhàn dolgozik de csak mint közmunkás, 50ezret kap. Párom tartja el őket kvázi. Én tudom, hogy nem szólhatok ebbe bele , de a mi kapcsolatunk így semerre sem halad mert nemtudunk tovább lepni, összeköltözni, mert ha ő nem adja haza a fizetését akkor a szülei az 50 ezerből éhen halnának nem még rezsit fizetni, fát venni télre stb. Egy kis faluban (kb 400fős laknak). Én jelenleg anyukámmal élek egy másik faluban 20km-re.De előtte az előző párommal éltem közös albérletben. Dolgozom énis. Szeretnék vele együtt lenni, együtt élni de ez így olyan kilátástalan. Annyit nem keresek, hogy öt is eltartsam ha már ő minden pénzét leadja. Támogatom amivel tudom, pl ahhoz képest,hogy az anyja minden pénzét leszedi elnézné, hogy lyukas sportcipőben jár a fia.

De ha meg azt mondom itt a vége, ne segítsen nekik az borzasztóan szívtelen dolog lenne. És nem is hiszem, hogy meg tudnànezt tenni.

Hol merre van ilyenkor a jó megoldás?

2021. okt. 22. 15:21
 231/250 anonim ***** válasza:
95%

Azért az elég ijesztő, hogy a kérdező azért nem költözik egy alkoholistához, mert nincs buszjárat. Mert ha a párjához költözne akkor az apjához is költözne. Nem azért nem költözik, mert egy alkoholistával élni pokol, senki sem teszi tönkre így az életét önként, hanem azért mert nincs busz. És ha lesz? Paff.

Vannak áldozat típusú emberek. A kérdező is ilyen. Önként ragad egy olyan helyzetben, ahol nincs jó megoldás.

A párod meg alkoholista lesz 10-15 even belül. Kb 90%.

2021. okt. 23. 08:55
 232/250 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én még időben dobbantottam az ilyen pasimtól mint a tiéd. Mint már előző hozzászólásaimban is írtam róla, a stabil fizetésű munkahelyét otthagyta az instabil "kutya vacsorája" munkahelyre. Persze hogy nem vált be. Én tarthattam el kettőnket. Egy felsőt nem mertem venni magamnak, mert mindig arra gondoltam hogy az a pár tízezer forint is kelleni fog valamire. Kellett is. Dízelre, téli gumira, stb. Annyira le "aljasodtam" mellette, hogy fodrászra se tellett magamnak, se műkörömre. Mikor hazajöttem, apám úgy adott pénzt hogy hozzam rendbe magam. "Anyós" felhívta apámat pénzt kunyerálni mert kell neki, meg egyébként is milyen nagy igényű kislány vagyok, és milyen szép lakásban élünk, adhatnánk pénzt. Mondom, már a rendőrségi fenyegetés volt hogy leszálljanak rólunk. Ennek 4 éve. A te jövőd is ez lesz.

Azóta nézem a pasi anyagi helyzetét, leszarom ki mit gondol. Nem fogok 300 forintos milánói szószt enni többet senki mellett, vagy a hitelét fizetni.

2021. okt. 23. 09:17
 233/250 anonim ***** válasza:
96%

Hiába hagyná el a kérdező a párját a következő is ugyanilyen lenne. Aki hagyja hogy kihasználják azt ki fogják használni.

Ha a kérdező párja lezártá otthon a pénzcsapot akkor az alkoholista apja megoldá hogy valaki finanszírozza az ivászatot. Vagy az anyja végre a sarkára állna. A szenvedélybetegek mögött mindig van 1 (vagy több) ember aki miatt benne tud ragadi a helyzetébe. Gyakorlatilag a feleség a fia és most már a kérdező támogatja az alkoholizmust

2021. okt. 23. 09:24
 234/250 anonim ***** válasza:
26%
Az ilyenek pont az érzelmi manipulációra mennek. Kihasználják hogy a másik szereti, és elkezdik a manipulálást, zsarolást de nem feltűnően. Exem is egy tanulatlan buta tök volt mint a kérdező, én többre vágytam mindig is, nem elégedtem meg a középszerűséggel. Nekem az érettségi+szakma nem a tanultság mutatója, sajnálom. Az én időmben azok mentek érettségi után szakmát tanulni akik hülyék voltak az egyetemhez. Teli kettes, hármas jeggyel akkor még körberöhögték az embert az egyetemek. Ezt bárki előtt felvállalom.
2021. okt. 23. 09:34
 235/250 anonim ***** válasza:
95%

A párod a sültbolond, amiért pénzeli a piás apját... az ilyenektől el kell húzni mielőbb, nem még támogatni őket.

Majd amikor fázik a papa, rájön, hogy dolgozni is kéne, nem elinni a pénzt.

2021. okt. 23. 09:35
 236/250 anonim válasza:
95%
Anyuka elmehetne gyárba dolgozni, ahol van szállás és küldjön haza pénzt apukának, hadd igyon. Ha senki nem akar kilépni a helyzetből, te sem, akkor mit vársz tőlünk? Sajnálatot? Igen, szomorú, hogy vannak ilyen önsorsrontó emberek, de az ilyeneken úgysem lehet segíteni, amíg be nem látják, hogy változtatni kéne.
2021. okt. 23. 09:38
 237/250 anonim ***** válasza:
95%
Ne viccelj ..a tök buta, iskolázatlan alkoholista hajléktalanok is össze tudnak szedni annyi pénzt, hogy megéljenek belőle.Gondolom menne ez a párod szüleinek is.
2021. okt. 23. 09:53
 238/250 anonim ***** válasza:
95%
Még mondom neked, miért hagyd ott: ha a pasid bele akar rángatni téged ebbe a helyzetbe, tehát abba, hogy két idős, önsorsrontó embert tartsatok el ketten a saját jövőtök építése helyett, akkor NEM SZERET téged. Ingyen cselédnek és pénzforrásnak akar. Ha szeretne, nem ilyen életét akarna neked, és lépne a szüleivel kapcsolatban. Ez nem szívtelenség, felnőtt, cselekvőképes emberek, el kellene tudni tartani magukat magukat, nem a gyerekük vérét szívni.
2021. okt. 23. 10:14
 239/250 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, az "instaribis" válaszodra reagálnék: nem más nőket kell r.bancozni, mert bennük van tartás, meg teszik valahova azt a bizonyos mércét.

Én igenis elvárom a férfitól, akivel együtt vagyok, hogy legyen tanult, művelt, legyen normális fizetése, nézzen ki normálisan, öltözzön fel tisztességesen (ebbe beletartozik, hogy nem lyukas a cipője pl. A te pasid is tudott volna cipőt venni magának, csak inkább odaadta a pénzt az apjának piára), leváljon a szüleitől, legyen gavallér és ne én hivogassam meg. Cserébe ezek bennem is megvannak, mert magammal szemben is magasan van a mérce. Jól keresek, jól keres a vőlegényem is.

Ha neked ez így megfelel, márpedig úgy tűnik, megfelel, akkor örülünk, hajrá, sok boldogságot, meg sikert az élethez! Ha meg nem, de 200 gyakorlatilag egyöntetű választ fikázol, és minden normális megoldási javaslat szar, akkor te menthetetlen vagy.

2021. okt. 23. 11:32
 240/250 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező!

Jövőre ugye mentek szavazni?

Mind a négyen, mi?

2021. okt. 23. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!