Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit kezdenétek ezzel a helyzet...

Mit kezdenétek ezzel a helyzettel?

Figyelt kérdés

Nem rég eldöntöttük, hogy építkezünk a párommal. Eddig albérletben éltünk, de a nyáron felmondták, akkor jött az ötlet, hogy saját fészket építsünk, mert olyan árakkal találkoztunk, hogy azt már sajnáljuk más zsebébe adni. A párom szülei egyből felajánlották, hogy addig költözzünk hozzájuk, amivel éltünk is. Ami inkább a gond, hogy nem fogadnak el cserébe semmit. Nem adhatunk pénzt a rezsibe, nem vásárolhatunk be, sőt még ők akarnak nekünk plusz pénzt adni. Mivel anyós nyugdíjas ezért egész nap otthon van, mi meg reggel elmegyünk és kb este 7-8 fele érünk haza szinte minden nap. Még mosogatni se enged, meg főzni se, mert mire hazaérünk mindig van kaja, amiből mindig úgy főz, hogy nekünk is jusson. Még a mosást is át akarja venni, hogy ne este mossunk, majd ő kimos napközben, de már így is nagyon sok mindent tesznek értünk. Amikor pénzt szeretnénk adni, mindig azt mondják, hogy annyit segítünk a vállalkozásukba az adminisztrációba, hogy ne adjunk semmit.

Még csak az első hónapon vagyunk túl, természetesen az így maradt pénzt félretesszük, de még előreláthatólag majd 1 év lesz mire elkészül a házikónk. Hiába mondjuk, hogy ez számunkra kellemetlen, hogy nem adhatunk bele semmit a háztartásba, egyszerűen lerázzák. Ti mit tennétek? Albérletbe nem megyünk vissza, mert akkor pénzünk nem lesz építkezni. Ha ügyesek vagyunk évvégéig a meglévő pénzünkhöz összejön még plusz 1 millió.

2021. szept. 29. 08:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Örülnék, és nagyon hálás lennék, hogy ilyenek a szülei.
2021. szept. 29. 10:53
 12/21 anonim ***** válasza:
93%
Én is félteértettem mint az ötös. Szerintem ha ők ezt totál jó szívvel adják, ezt ugye ti érzitek, de a leírásból ez jön le , akkor ezt itt és most nem kell viszonozni. Szerintem ez felesleges erőlködés, csak ezért étterembe vinni, vagy nagy értékű tárgyat venni. De elfog jönni az idő amikor viszonozni tudod, lehet nem is sokára. Na azt a helyzetet kell majd felismerni és ott akkor segíteni. Mondok egy példát. 2 év múlva az anyós eltöri a lábát. Vagy bármi lehet, nem feltétlen betegség. Egy átlagos dolog. Vagy 20 év múlva ha idősek lesznek. Lehet napi szinten kell majd segíteni, bevásárolni, gyógyszert kiváltani, mosni. Szerintem annyit tegyetek, hogy ezt ne felejtsétek el, ne váljon elvárássá, és ha eljön az idő akkor álljatok oda. Szerintem egy tárgy vagy egy étterem nem viszonzás.
2021. szept. 29. 11:41
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Istenem! Bar ilyen anyosa lenne mindenkinek! Nagyon jofej lehet! Majd' megkonnyeztem ahogy olvastam! Hat mondd meg h X ezret akkor is adsz havonta mert igy erzed magad jol.

Anno nekem (no vagyok) mondtak h koltozzek oda mig megvesszuk a sajat lakasunk (tegla,de tarsas hazban). Nem koltoztem oda. Kivartam a mi lakasunk. Mondogattak h koltozzek at,de nem..Viszont tolem se fogadtak volna el rezsire semmi penzt! Egyedul a kajam kellett volna reszben de nem egeszbe fizetnem. Rezsibe semmit. Meg kimosts volna a holmim. Nagyon kedvesnek tunt a gesztus. Meg is konnyeztem. :D De nem jovunk ki jol tehat hiaba mondja hogy szeret, nem koltoztem at.

Szerintem ha a rezsit ennyire nem engedik akkor menj el anyossal boltba 2 hetente a Lidl be van mittudom en, es vegyel kb 20 ezerert etelt magatoknak, ha ez jo otlet? :)

2021. szept. 29. 12:04
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha anyagilag megtehetik, akkor nyilván örömet okoz nekik, hogy tudnak segíteni. Nekem is mindig azt mondja anyukám, hogy kinek segítsen, ha nem nekünk. Én nagyon hálás vagyok érte és igyekszem az élet más területein viszonozni is a dolgot.

Viszont nekem is kellemetlen lenne egy idő után, mert az oké, hogy segít, de az én dolgomat (pl mosás) ne csinálja már meg...

2021. szept. 29. 12:13
 15/21 A kérdező kommentje:
Anyukám kérdezi mindig, hogy mivel kompenzálunk. Ők sajnos messze laknak, másképp támogatnak. Viszont fordított esetben tuti nem fogadna el ő se pénzt, de a munkát se venné ki a kezemből.
2021. szept. 29. 12:25
 16/21 anonim ***** válasza:
91%
Ha csak magyar szülők fele viselkedne így a menyével, vagy vejével, már élhetőbb hely lenne az ország, komolyan mondom. Ez azért eléggé az átlag felett van.
2021. szept. 29. 12:46
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Legalább vannak jó példák is, jobb ez mint a sok rosszat olvasni :)
2021. szept. 29. 15:44
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg kedvesek, de egy másik szempont: Ha nem fizettek semmit, több pénzetek marad, így hamarabb is tudok elmenni onnan. Mindenki nyer.
2021. szept. 29. 23:32
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
*tudtok
2021. szept. 29. 23:32
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Hú ez engem most jól felkavart, mert nemhogy anyósék, de a saját szüleim sem ilyen jók velem, velünk.

Nem is tudok most mit írni, csak hogy nagyon szerencsések vagytok.

2021. okt. 1. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!