Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet tenni ha anyós/após...

Mit lehet tenni ha anyós/após nem úgy áll a születendő unokához ahogy kellene?

Figyelt kérdés

Sajnos a kapcsolatunk 2 éve megromlott velük. A férjem szóba sem akar velük állni. A családi viszály, azért alakult ki, mert a két fiú gyermeket ( férjemet, és a báttyát ) teljesen kisemmizték az örökségből, -azokat az embereket akik segítették mindig is őket,és az egyedüli támogatott a lány,aki világéletében nem dolgozott egy órát sem,csak züllik,alkoholizál és gyerekeket csinál.

Ezen felül pedig a ráfelvett hiteleiket is a két fiúra szeretné terhelni,-mert ők "nem bírják", és ha nem teljesítik megzsarolják őket. A férjem báttya 10 éve nem beszél velük, mi csak 2. Azóta mi is kapjuk a sértő leveleket a postaládába.. persze egyikre sem válaszolunk.

Viszont nálunk most úton az első baba,-mi sokat vártunk rá egézségügyi okokból. Én viszont az miatt aggódom,hogy nem tájékoztattuk őket.

Attól tartok,ugyanazt fogja csinálni velünk is mint az idősebbel hogy egyhuzamba bíróságra rángatna, meg jelentgetni fog a gyámhatóságnál hogy szerinte "alkalmatlanok" vagyunk szülőknek.

Mit lehet ilyenkor tenni ha ez megtörténne?

2021. ápr. 25. 07:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
88%
Tud láthatást kérni, bíróságon, de ha ilyenek nem fognak, ha meg is ítélnék 2 hetente felügyelve 1-2 óra. Tényleg csak a 0 kapcsolat segít, és ne álljatok velük szóba akkor sem, ha pénzért zsarolnak, bár nem tudom, hogy mivel tudnak.
2021. ápr. 25. 08:44
 12/25 anonim ***** válasza:
90%
En is tanacsot kernek a vedonotol es konzultalnek egy ugyveddel aki ebben jartas, hogy fel legyek vilagositva, hogy legyen mivel visszavagnom az anyos ures szavainak. Ha ilyen korulmenyek kozt elnek, nekik ugysem lesz penzuk ugyvedre es biroskodni, csak a szaja jar. Viszont ja meghallja hogy te ugyveddel beszeltel, szerintem visszavesz magabol.
2021. ápr. 25. 08:52
 13/25 anonim ***** válasza:
98%
Ha zsaroló leveleket írkálnak, az külön jó, nem szabad kidobni, jó lesz bizonyítéknak. Szerintem is inkább nektek kellene beijeszteni őket egy ügyvéddel, és annak következményivel.
2021. ápr. 25. 09:04
 14/25 anonim ***** válasza:
91%
Elvenni tőletek nem tudja. Láthatást tud intézni, nem is kell bíróság csak gyámhatóság. De ez tényleg csak kéthetente két óra, gondolom ehhez sem lenne kedvetek. Úgyhogy próbáljátok meg eltitkolni, ha opció a költözés, lépjétek meg. Közös ismerősöket, akik nem fontosak, leépíteni, facebookra ne rakjátok ki az eseményt meg képeket.
2021. ápr. 25. 09:12
 15/25 anonim ***** válasza:
98%
Ha após, anyós él, milyen örökség lehet?
2021. ápr. 25. 09:14
 16/25 anonim ***** válasza:
54%

Tudnának, ugyanis a nagyszülőnek joga van látnia az unokát, és ha "megtagadjátok" tőlük, akkor bíróságra perelhetik az ügyet.

Sajnos. :(

2021. ápr. 25. 09:18
 17/25 anonim ***** válasza:
41%

mert a két fiú gyermeket ( férjemet, és a báttyát ) teljesen kisemmizték

A jog szerencsére nem engedi, hogy jogos örökséget ne kapjon meg valaki.

2021. ápr. 25. 09:22
 18/25 A kérdező kommentje:
Eladták a fennálló ingóságokat és a lánynak adták, a házat is amiben ezen felül éltek és mi újítottuk fel,- mert egy ideig együtt éltünk. A pénzt felélték és összecuccoltak. Nem maradt semmi.
2021. ápr. 25. 09:35
 19/25 anonim ***** válasza:
92%
15 km. A szomszéd utcából sem látná, hogy ti hogy éltek. Akkor meg mire fel jelentgetne a gyámhatóságnak? Ha meg mégis jelzést kapnának, kimennek egy környezet tanulmányozásra, és mivel mindent rendben találnak, békén hagynak benneteket. Nem kell aggódnod. Na és ilyenkor kell visszavágón az anyósnak. A létező összes bizonyítékokkal beperelni rágalmazásért.
2021. ápr. 25. 09:56
 20/25 anonim ***** válasza:
12%

Beszéltek nyugat-európai idegen nyelveket? (Pl. angolt legalább olyan szinten, hogy nem lehet benneteket malacért eladni).

Ha igen, és be vagytok oltva (anélkül most nehéz lépni, mert mindenhol van határellenőrzés a COVID-19 miatt, és szerintem 2 konzervért se lehet anélkül átugrani az első osztrák faluba sem, no meg szerintem Nyugat-Európában a munkavállalásnál is úgymond már ez, vagy rövidesen ez lesz az egyik beugrókérdés), akkor az első adandó alkalommal lépnék Nyugat-Európába, minél messzebb Orbanisztántól. (Erős angollal, minimum társalgási szinten beszélve a másik ország idegennyelvét - értsd: ha német nyelvterületre - Ausztria, Németország, Svájc - mentek, akkor a németet, ha francia nyelvterületre(Franciaország,Belgium), stb. szerintem bárhol lehet boldogulni.

2021. ápr. 25. 10:29
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!