Se a családomban, se a pároméban nem örülnek a
fiaimnak, mert nem lányok, hogyan lehet ezt kezelni?
Figyelt kérdés
Van már egy két és fél éves tündéri, bújós, ölelgetős fiam. Aranyos és kedves, mindenki ezt mondja rólam, mégsem tudták őt rendesen elfogadni, pláne nem anyósom, mert szerinte egy lány sokkal aranyosabb, jobban nevelt, okosabbak a lányok, a fiúk meg csak verekednek és rosszalkodnak. Mikor először anya megtudta, hogy fiam lesz rámcsapta a telefont. Most már megszerette a fiamat, de kiderült a második is fiú lesz és megint letargia. Anyósom még nem tudja hogy mi lesz a neme az új picinek, de nem rég azt mondta, hogy nem akar több fiút, elege van a fiúkból és büszkélkedett az egy szem lány unokájával, hogy szülinapja lett és kihangsúlyozta, hogy milyen jó, hogy van legalább egy lány unokája.
Nem tudom, hogy másoknál is van-e ilyen ellenérzés a fiúkkal szemben, vagy alapvetően mindenki lányt akar, de számomra ez nagyon szomorú és kicsit magam alatt vagyok emiatt.
Szeretnem, ha találkozna ismerosom lanyaval, aki kitesz 20 rossz kisfiút
2021. ápr. 22. 23:39
32/41 anonim válasza:
Én biztos mondanám hogy nem kötelező látogatnia, mi nem fogunk menni.
2021. ápr. 23. 08:34
33/41 anonim válasza:
"harmadikra lányt szülni" Milyen jó, hogy még épp csak a másodikkal vagy várandós. Mi történik esetleg akkor, ha neadja Isten a harmadik is fiú lesz? Akkor addig játsszátok a gyermekvállalósdit, amíg össze nem jön egy lány, csak azért, hogy a szellemi rövidnadrág anyád meg anyósod megnyugodjon? Vicc kategória.
Hamar elirányítanám az ilyen rokon(ok)at, és ignorálnám az életemből.
2021. ápr. 23. 08:48
34/41 anonim válasza:
Kicsit úgy tűnik nekem, hogy anyukáddal azért elnézőbb vagy, mint anyósoddal. Pedig az ő viselkedése is elég gáz.
2021. ápr. 23. 09:12
35/41 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam volna, hogy valaha át fogok élni ilyet, hogy mindkét terhességemnél ezzel szembesülök és nem a felhőtlen gyerekvállalás határozza meg az életem, hogy nem fogadják teljes örömmel ezt. Ilyen érvek vannak, hogy a fiúk nem gondoskodnak nagyobb korukban a szüleikről, a lányok gondoskodóbbak, a beteg szüleiket a lányok gondozzák, a fiúk nem. Ez így szerintem a neveltetésen is múlik, mert amit én látok az az, hogy párom bátyja is csak akkor megy át az anyjához, ha enni akar, mindig azt kérdezi az anyjától, hogy mi az ebéd, az én családomban meg a lányok még az anyósukról is gondoskodtak, de én viszont ezt nem csinálnám, mert nekem nem anyám, és a párom sem várná tőlem ezt. A neveltetésen sok múlik és ha azt látja otthon a fiú gyerek, hogy egyenrangú társak a szülők, azaz anya nem apának a szolgája, akkor egészségesebb gondolkodású felnőtt lesz. Legalábbis én így állok hozzá. Szóval én ebben látom a fő problémát. Meg talán a társadalmi berögződés is.
2021. ápr. 23. 10:09
36/41 anonim válasza:
Egy gyerek az egyik legnagyobb öröm az életben! Mindegy, hogy fiú vagy lány lesz, ha egészséges akkor úgy is sok boldogságot okoz(meg amúgy is). Rengeteg embernek nem adatik meg a gyerekvállalás lehetősége, így hát használd ki, és ne hagyd, hogy a szüleid, anyósod elrontsák a boldogságodat!
Ha nekik bem tetszik, hogy fiú lesz a második is, akkor nem kell meglátogatni, és le van tudva! :)
2021. ápr. 23. 10:15
37/41 anonim válasza:
Én megmondanám, hogy oké, de akkor ne is legyen kíváncsi az unokára. Pont, és ignorálnám anyámékat, anyósékat egyaránt.
2021. ápr. 23. 12:07
38/41 anonim válasza:
Nem tudni előre, hogy mit hoz az élet! Én százszor hamarabb ápolnám idős korára anyósomat, mint a saját lánya.
2021. ápr. 23. 12:55
39/41 anonim válasza:
na hát pont alá is támasztottad az álláspontjukat: a lányok gondoskodóbbak, anyóssal is, pasik meg anyjukkal se
2021. ápr. 23. 16:56
40/41 A kérdező kommentje:
Anyóssal gondoskodóbbak persze, mert úgy lettek szocializálva még régen. Én meg nő létemre nem gondoznám anyósomat, mint a rokonaim meg ismerőseim, mert nem az én dolgom és még nagyon sok modern nő így gondolja. Az unokatesóm a férjének még a levest is kiszedi a feleség, addig nem eszik míg ki nem szedi neki, meg egy porszemet nem törölget le, pedig mindketten ugyanott és ugyanazt dolgozzák. Ez az anyja hibája volt, mert mindent megcsinált helyette és úgy tanította, hogy majd a felesége fog róla gondoskodni is (mármint anyósról). Akik ezt megcsinálják ők otthon is cselédeskednek a férjeiknek, mind a nők, mind a férfiak így lettek nevelve. A mai fiúk és lányok már egyre inkább más példát látnak. Nálunk közös teherviselést fog látni, munkamegosztást. A párommal felváltva altatjuk a gyereket, cseréljük a pelenkát stb. már ha ő is itthon van. Nyugaton ez jobban működik i, ott a férfiak is gondozzák az anyjukat, a svédeknél a férfi is ugyanannyit kell hogy legyen gyes-en mint a nő. Csak még sokan itthon is ilyen konzervatívan gondolkodnak és úgy hiszik, hogy a szerepek ennyire különbözőek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!