Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Se a családomban, se a pároméb...

Se a családomban, se a pároméban nem örülnek a fiaimnak, mert nem lányok, hogyan lehet ezt kezelni?

Figyelt kérdés

Van már egy két és fél éves tündéri, bújós, ölelgetős fiam. Aranyos és kedves, mindenki ezt mondja rólam, mégsem tudták őt rendesen elfogadni, pláne nem anyósom, mert szerinte egy lány sokkal aranyosabb, jobban nevelt, okosabbak a lányok, a fiúk meg csak verekednek és rosszalkodnak. Mikor először anya megtudta, hogy fiam lesz rámcsapta a telefont. Most már megszerette a fiamat, de kiderült a második is fiú lesz és megint letargia. Anyósom még nem tudja hogy mi lesz a neme az új picinek, de nem rég azt mondta, hogy nem akar több fiút, elege van a fiúkból és büszkélkedett az egy szem lány unokájával, hogy szülinapja lett és kihangsúlyozta, hogy milyen jó, hogy van legalább egy lány unokája.

Nem tudom, hogy másoknál is van-e ilyen ellenérzés a fiúkkal szemben, vagy alapvetően mindenki lányt akar, de számomra ez nagyon szomorú és kicsit magam alatt vagyok emiatt.

2021. ápr. 22. 15:47
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
98%

Más családokban meg pont fordítva van, várják a "trónörököst".

Nálunk szerencsére semmiféle elvárás nem volt, minden gyereknek örültek, nemfüggetlenül.

2021. ápr. 22. 15:53
 2/41 anonim ***** válasza:
93%
Érdekes, ez fordítva szokott lenni. Régen mondták: van egy gyerekem, meg egy lányom. Mondd anyósodnak, hogy most még fiú, de ha megnő, majd eldönti :)
2021. ápr. 22. 15:53
 3/41 anonim ***** válasza:
93%

Én inkább olyan esetekről hallottam ahol a lányoknak nem örültek. De ezek általában falusi bugrisok, náluk a nő értéktelen.

Szerintem meg egyszerűen primitív dolog nemek szerint szelektálni, ez nem kívánságműsor. Ugyanakkora öröm egy gyerek érkezése, ha fiú, ha lány.

2021. ápr. 22. 15:54
 4/41 anonim ***** válasza:
96%
Ha emiatt bárki rám cseszné a telefont, biztos nem állnék vele szóba...
2021. ápr. 22. 15:54
 5/41 anonim ***** válasza:
16%
Én meg pont azt nem tudom megérteni, hogy lehet egy kislányt jobban szeretni, mint egy kisfiút.
2021. ápr. 22. 15:57
 6/41 anonim ***** válasza:
79%

Sehogy igazából. Pároméknál nem is foglalkoznak már ilyenekkel, általában náluk vagy 3 fiú, vagy 3 lány jött először a tágabb családban, csak negyedikre sikerült be bármi más. :D Szóval mi ilyen szempontból szerencsések vagyunk, a család nem piszkálódna, max én lennék kiakadva, hogy már megint fiú/lány.

Ne foglalkozz vele azonban, nem egyedi eset, hogy a nagyszülők válogatósak.

2021. ápr. 22. 16:03
 7/41 anonim ***** válasza:
91%
Én nagyon sokáig egyszem lány unoka voltam a többi 7 fiú mellett. Több baj volt velem mint a fiúkkal :D
2021. ápr. 22. 16:03
 8/41 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk a középső az egyszem lány. Már 20 éves. Bátyja 25, öccse 14.

Mégis az egyetlen élő nagypapa (párom apja) őt szereti a legjobban -a lány is a papát-, mert annak ellenére, hogy lány, imád a papával kertészkedni, fát vágni, ásni, kapálni stb, nevelni és gondozni az állatokat. Mindemellett ő a vadabb. Bár most már egyetemista, de általánosban, illetve gimnáziumban meg tudta védeni magát, sokszor azért jártunk raportra, mert a lányunk simán bepancsolt egy normálisat az őt vegzáló fiúnak. :D

A fiúk meg olyan szobában, gép mellett ülősek. :)

Egyébként egyik nagyszülő sem finnyázott, hogy fiú-e vagy lány születik. Mind a háromnak örültek. Csak sajnos a fent említett papát kivéve mindegyikük túl hamar elment.

2021. ápr. 22. 16:16
 9/41 anonim ***** válasza:
96%

Hogyan lehet ezt kezelni?

Amelyik nagyszülő nem fogadja örömmel az érkező gyerekemet, az soha nem fogja látni. És engem sem. Szóba se állnék vele többet. Még a telefont is kinyomnám, ha bármi miatt hívna.

Nem tartom magam agresszív embernek, de ezen nagyon felkapnám a vizet!

2021. ápr. 22. 16:20
 10/41 anonim ***** válasza:
93%
Hagynám a francba az ilyet, nem beszélnék olyanokkal akik ilyen miatt rám csapják a telefont. Azt meg várhatná, hogy lássa az unokáját...
2021. ápr. 22. 16:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!