Se a családomban, se a pároméban nem örülnek a fiaimnak, mert nem lányok, hogyan lehet ezt kezelni?
Van már egy két és fél éves tündéri, bújós, ölelgetős fiam. Aranyos és kedves, mindenki ezt mondja rólam, mégsem tudták őt rendesen elfogadni, pláne nem anyósom, mert szerinte egy lány sokkal aranyosabb, jobban nevelt, okosabbak a lányok, a fiúk meg csak verekednek és rosszalkodnak. Mikor először anya megtudta, hogy fiam lesz rámcsapta a telefont. Most már megszerette a fiamat, de kiderült a második is fiú lesz és megint letargia. Anyósom még nem tudja hogy mi lesz a neme az új picinek, de nem rég azt mondta, hogy nem akar több fiút, elege van a fiúkból és büszkélkedett az egy szem lány unokájával, hogy szülinapja lett és kihangsúlyozta, hogy milyen jó, hogy van legalább egy lány unokája.
Nem tudom, hogy másoknál is van-e ilyen ellenérzés a fiúkkal szemben, vagy alapvetően mindenki lányt akar, de számomra ez nagyon szomorú és kicsit magam alatt vagyok emiatt.
Ha nem fogadják el, az ő bajuk, nem kell velük többet találkozni:) én ezt tenném.
Amúgy ha nem akarják elfogadni, hogy az első fiú, mond azt, hogy legalább megvédi az öccsét
Az beteg. Régebben pont a lányokat nézték le. Egyik válaszoló írta a lányt, aki a nagyapjával milyen jóban van, mert segít neki kertészkedni meg ilyenek...Engem pont ezért gyűlölt a nagyapám, mert "fiús" lány voltam, és nem vett emberszámba egyáltalán. Örülök, hogy nem mindenhol van ez legalább.
Egyébként én is kizárnám az életemből az ilyen embert. Eleve, aki így megkülönbözteti a nemeket, hogy a lányok ilyenek, a fiúk meg olyanok: gondold már el, milyen toxikus, sztereotíp sz.rokat fog tanítani a gyereknek!
Köszönöm a válaszokat! Anyukám elfogadja és szereti a fiamat, most már kezd megbékélni azzal, hogy a második unokája is fiú, anyósom ilyen sajnos. Én meg is mondom neki, hogy nem fontos látogatnia, látogassa a lány unokáját és kész.
A mai szülők sokkal rugalmasabban kezelik a mai gyerekeket. Én például soha nem mondanám a fiamnak azt, hogy ne sírj, csak a lányok sírnak. Ők ugyanúgy érzékenyek, szeretni, ölelni kell őket. Megtanítani őket rendet rakni, ha akarnak főzhetnek, süthetnek, amit szertnének. A fiam sokat puszilgat, ölelget, érzékeny fiú és nekem ez nagyon jól esik. Régebben főleg az apák rászóltak a fiaikra, hogy ne sírjanak, ma már egyre kevesebben tesznek ilyet és tényleg összemosódnak a nemek, de engem ez nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!