Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Se a családomban, se a pároméb...

Se a családomban, se a pároméban nem örülnek a fiaimnak, mert nem lányok, hogyan lehet ezt kezelni?

Figyelt kérdés

Van már egy két és fél éves tündéri, bújós, ölelgetős fiam. Aranyos és kedves, mindenki ezt mondja rólam, mégsem tudták őt rendesen elfogadni, pláne nem anyósom, mert szerinte egy lány sokkal aranyosabb, jobban nevelt, okosabbak a lányok, a fiúk meg csak verekednek és rosszalkodnak. Mikor először anya megtudta, hogy fiam lesz rámcsapta a telefont. Most már megszerette a fiamat, de kiderült a második is fiú lesz és megint letargia. Anyósom még nem tudja hogy mi lesz a neme az új picinek, de nem rég azt mondta, hogy nem akar több fiút, elege van a fiúkból és büszkélkedett az egy szem lány unokájával, hogy szülinapja lett és kihangsúlyozta, hogy milyen jó, hogy van legalább egy lány unokája.

Nem tudom, hogy másoknál is van-e ilyen ellenérzés a fiúkkal szemben, vagy alapvetően mindenki lányt akar, de számomra ez nagyon szomorú és kicsit magam alatt vagyok emiatt.

2021. ápr. 22. 15:47
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
90%

"nem örülnek a fiaimnak, mert nem lányok"

Ez tök érdekes, mert régen mindig az volt a "baj", ha lány született. Elnézést kérek a hölgyektől, mindannyiunk szerencséjére azóta változott a világ.

2021. ápr. 22. 16:41
 12/41 anonim ***** válasza:
86%
Soha többé nem látna engem az ilyen okádék anyós vagy egyéb rokon. A fia menjen hozzá, de részemről kapcsolatmegszakítás. És a gyereket sem engedném odavinni. Pereljen, ha látni akarja. Förtelem.
2021. ápr. 22. 16:49
 13/41 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy egyre inkább a lányok fontosabbak. Az óvónők, a tanítónők is jobban szeretik a lányokat, mert nyugodtabbak és szorgalmasabbak iskolában, mint a fiúk. Legalábbis így mondják. Én nem is ismerek olyan nőt, aki jobban örült a fiúnak, mint a lánynak.
2021. ápr. 22. 17:10
 14/41 A kérdező kommentje:
Meg amikor mondom, hogy a 2. is fiú lesz, akkor általában az a reakció, hogy úristen még egy fiú, majd harmadikra, vagy kösd fel a gatyád. Na ilyenek. Szóval ez a szent fiú gyerek az én részemről nem létező dolog.
2021. ápr. 22. 17:12
 15/41 A kérdező kommentje:
Pontosítok, úgy értik, hogy majd harmadikra összejön a lány. Mintha én mondtam volna, hogy nem örülök, vagy szeretnék még egy gyereket és lányt is, mert nem szeretnék többet, szóval nem értem az embereket.
2021. ápr. 22. 17:14
 16/41 anonim ***** válasza:
76%

Nálunk pont lány és nagyon örülnek neki, édesanyám mondta, hogy kár hogy nem fiú(mert őket jobban tudja kezelni tanárként),de tudom, hogy unoka bolond, szóval neki mindegy valójában. Anyósomék meg az egekben vannak, mert vééégre lány is van a családban. Valahol örülök, hogy lány, mert ő lett volna a sokadik fiú unoka és akkor csak egy oldalról lett volna szeretve,de ha ez bekövetkezett volna magasról letojom ki-mit gondol, mert én szeretni fogom a gyerekem a többiek meg le lesznek tojva.

Anyósodék is elmehetnek a fenébe.

2021. ápr. 22. 17:21
 17/41 anonim ***** válasza:
85%
Jézusom ez nagyon toxikus és frusztráló. Engedd el.
2021. ápr. 22. 17:34
 18/41 anonim ***** válasza:
83%
Mára már annyira elmosódtak a nemi szerepek-gondolok itt fiús/lányos játékokra vagy inkább annak hiányára, szerepjátékokra arra, hogy a fiúk katonáznak, a lányok meg babáznak-, hogy egyre inkább az adott gyermek személyisége a döntőbb, mint a neme. Nálunk három kezelhető fiú van, tesóméknál egy problémamentes fiú ês két "megátalkodott" lány. Anyósom inkább a gyermek személyes értékeire összpontosíthatna meg arra, hogy milyen szerencsés, hogy vannak unokái.
2021. ápr. 22. 17:35
 19/41 anonim ***** válasza:
92%
Ne haragudj meg, de szánalmas amit az anyád és az anyósod művel. Az a lényeg hogy a kicsi egészséges legyen, nem az hogy milyen nemű lesz.
2021. ápr. 22. 17:43
 20/41 Thispain ***** válasza:
75%
Előítélet.
2021. ápr. 22. 17:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!