Miért lett hirtelen ilyen ellenséges a menyem?
"Talán engem okol amiért a fiam influenzás lett?"
Miért írod ezt? Talán korábban úgy hívtad el magadhoz, hogy beteg voltál, és ezért lehet hogy tőled kapta el? Mert ha igen, az hiba volt, ha meg nem, akkor ez butaság.
Nem a menyedre kell haragudni, a fiad nem válaszol neked értelmesen. Két okból nem szoktak rendes választ adni:
- vagy korábbi tapasztalatai alapján úgy gondolja, hogy nem fogadnád el az okot és akadékoskodnál vagy "kivernéd a hisztit"
- vagy tutyimutyi, és akkor sem meri megmondani, ha egyébként semmiség, mert (akár alaptalanul is) azt hiszi, hogy megbántana vele és telesírnád a párnádat. Bár ilyenek is inkább akkor szoktak lenni, ha erre nevelődnek, mert az anyjuknak tényleg minden hülyeség miatt kiül az arcára a világfájdalom. "Nem kérsz rizst, fiam? Hát jólvan... :( :( :("
Esetleg kérdezz rá mégegyszer úgy, hogy biztosítod róla, hogy nem fog zavarni a válasz, és nem lesz kifogásod. Természetesen nem kell jönniük, ha nem akarnak, csak mivel ez szokatlan tőlük, ezért legalább 2 szóban indokolja meg (nem muszáj részletezni sem), mert a bizonytalanságnál nincsen zavaróbb.
Tényleg lehet, hogy túl sok nekik amennyit hozzád kell járni, vagy amennyit nálad kell dolgozni, csak azért nem tartom életszerűnek, mert én ezek miatt nem pont az egyhavi nemtalálkozás utáni húsvéti ebédet mondanám le.
Szerintem szimplán sok vagy neki. Engem is megfojt az ilyen hozzáállás, hosszú hétvégén vagy ha már 2 hete nem találkoztunk már jön a telefon, mikor megyünk, ha nem megyünk miért nem megyünk, ha mi nem megyünk majd jönnek ők... ha találkozunk akkor már egyből "jajj 2 hét múlva ez meg ez lesz ugye hazajöttök"... az persze fel se merül hogy kettesben legyünk vagy hogy nekem is vannak szüleim akik szintén szeretnének látni. Egy ideig lehet tolerálni, lehet nem is jött ki eddig a gond, de eljön az idő, mikor az ember úgy erzi megfullad. A végén oda jut a dolog, hogy minden apró hülyeség zavarni fogja a menyedet, mert ki lesz rád éleződve, és "beleszólást" fog látni mindenbe.
Persze ezt csak mint opció mondom, hogy vizsgáld meg ezt a lehetőséget is, esetleg nem akaszkodsz e rájuk nagyon.
Magunkból kiindulva, ha mi összevesznénk a férjemmel vagy gondjaink lennének, attól ő meg menne a szüleihez.
22-es vagyok, tényleg ne kapásból a menyedre fújj.
Illetve az is fárasztó tud lenni, ha felnőtt emberkent mindent hatszor kell elmondani.
Megy, hogy vigyetek süteményt, de miert csak annyit, miért nem szedtél többet, vegyél fel papucsot, de vegyél fel megfázol stb.
Ezt abszolút nem bántásból írom, csak a saját szemszögemből közelítem még a dolgo . Tudom, hogy ez jóindulat az anyósok részéről, nálunk legalábbis biztosan, de iszonyú sok tud lenni egy idő után, ha felnőtt létedre mindent hatszor kell elmondani, azt is, hogy nem akarsz papucsot felvenni a szobában. 😀
Az is lehet, hogy nincs semmi gond, szimplán csak keveset tudtak kettesben lenni és normális időt együtt tölteni, munka, betegség stb miatt. Lehet, hogy örülnek hogy van egy nyamvadt hosszú hétvége amikor pihenhetnek vagy kettesben programozhatnak, kirándulhatnak stb. Nem írtad milyen messze laknak és hogy általában milyen gyakran találkoztok, de ha folyton hozzád kell utazniuk lehet tényleg most inkabb pihennének.
Egyébként nekem is fura, ha egyből a menyedre fújsz.
Mivel nagyon aggódtam értük, gyakran hívtam őket hogy hogy vannak, mi lett a teszteredmény, javul-e már az állapotuk?
Itt a kulcsmondat. Az agyukra mentél.
A fiad mellett ott volt/van a felesége, aki ápolta, te meg "aggodalmadban" naponta x-szer rángattad oda őket a telefonhoz.
Az anyám is ezt csinálta, és nem vette észre, hogy sok(k).
Kattanj le róluk, és majd szívesen mennek ebédelni.
Nekem is anyósom ugyan ez, kettőt köhög a fia már menjen gyógyszertárba, vegyen be ezt meg vegyen be azt, hívogatja hogy van... Én meg a másik véglet, nem igazán akadok fenn azon ha pl fáj a torkom vagy bármi kisebb bajom van,
így ez duplán bosszantó .
Persze érthető, hogy most a járvány miatt jobban aggódtál, de lehet túlzásba estél. Illetve fárasztó lehet, ha az embernek lenne egy kis szabadideje és egyből cuccoljon fel es menjen anyóshoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!