Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy köszönjek apósomnak?

Hogy köszönjek apósomnak?

Figyelt kérdés
30 éves nő vagyok, kb. 18 voltam amikor utoljára találkoztam párom apjával és akkor még csókolommal köszöntem :D de most már lehet, hogy hülyén nézne ki, viszont a jó napot kívánok meg olyan idegen számomra. Egyébként ő 62 éves.
2021. márc. 9. 10:29
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
81%

A Szép jó napot + a neve , és a Jó napot kívánok! szerintem teljesen rendben van, abból "baj" meg sértődés nem lehet.

----------------------------------------------------

Amitől engem a hideg kirázott, az volt, amikor számomra addig idegen, kb 30 éves, tehát viszonylag fiatal férfivel találkoztam, aki egyébként anyámék ismeretségi

körébe tartozott.

Kedves mosollyal kísért "kis kezét csókolommal" köszönt!

Egyszerűen lefagytam! :)

Akkor voltam kb 20 éves, szóval nem az aggkoromnak szólt a hódolat.

Illetve nem akart "felszedni", semmi más egyebet nem tett, mint tisztelettel köszönt.

Szinte már reménykedtem,hogy csak cinikus gúnyt űz a gesztusból,

vagy belőlem, de nem úgy tűnt, hogy élvezte volna a zavaromat.

Sőt! szerintem nem lepődött volna meg, ha elényújtom a kezem,

megkaptam volna a kifogástalan úriembertől illő kézcsókot.

Úgy, mint anno Karády Katalin vagy Szeleczky Zita filmjein láthattátok.

Valami időutazó lehetett. Mert még ha egy 70-80 éves ember, de nem!

És sem az alkalom, sem az öltözetem, sem a helyszín....semmi extra dolog

nem indokolta, amit és ahogy tett. A hideg kirázott, nem tudom, mikor

voltam utoljára köszönés kapcsán annyira zavarban. : )

( : [link] : )

Egészsget, üdv mindenkinek!

2021. márc. 10. 19:12
 42/42 anonim ***** válasza:
16%

Helló, hogy tetszik lenni? Amúgy sajnálom ezt az elvesztegetett 12 évet. Így hamar túllendül a köszönésen vagy a megszólításon. De lehet így is: hát maga mit keres itt? Nem is tudtam hogy a fia 3mas programot szervezett, nahát. Nem baj legalább többet mesélhetünk egymásról.

Na ez sem rossz, mert így játszod a meglepődöttet, nem is fontos a köszönés. Aztán kipuhatolózod valahogy. Pl, találkoztam egy régi osztályfőnökömmel és azt mondta mi az hogy jónapot? Már tegeződünk. Aztán megkérdezed hogy és maga hogy reagálna ha egy gyereke korabeli tegezné? És akkor talán mondja hogy örülnék. Akár te is tegezhetsz.

Én egyszer a nagymamám barátnőjével beszéltem és mondtam hogy kezit csókolom kit tetszik keresni? Mondta hogy a nagyit, bemutatkozott. Erre lerohantam a kertbe és mondtam a nagyinak hogy kikeresi, vissza üzent. Fölrohantam a házba és mondtam hogy a nagyi azt üzeni hogy majd visszahívja magát holnap. Erre ő mondta hogy nem magát, téged. Hát tegeződünk nem emlékszel? Mondom ja, de tényleg. Aztán beszéltünk még pár percet és úgy köszöntem el hogy jó egészséget neked Margit néni. Tehát hiába 52 évvel idősebb, lehet így is tegezni, nem csak úgy hogy na szevasz hogy ityeg? Majd találsz rá biztos kiskaput hogy ne legyen kínos. 24F

2021. márc. 20. 19:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!