Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy köszönjek apósomnak?

Hogy köszönjek apósomnak?

Figyelt kérdés
30 éves nő vagyok, kb. 18 voltam amikor utoljára találkoztam párom apjával és akkor még csókolommal köszöntem :D de most már lehet, hogy hülyén nézne ki, viszont a jó napot kívánok meg olyan idegen számomra. Egyébként ő 62 éves.
2021. márc. 9. 10:29
1 2 3 4 5
 11/42 PetheD ***** válasza:
87%
A jó napot kívánok, vagy a jó napot illedelmes köszöntés, s ha hozzáteszed apósod keresztnevét, személyessé válik. Például: Jó napot, Pista bácsi!
2021. márc. 9. 11:42
 12/42 anonim ***** válasza:
34%
Elég szomorú, hogy elvileg felnőtt nőként a Jó napot kívánok idegen számodra :(
2021. márc. 9. 11:55
 13/42 anonim ***** válasza:
61%
Én 75 évesen azt tanácsolom, hogy rögtön a találkozásnál, még a köszönés előtt tedd fel neki a kérdést: "Ugye tegeződhetünk ?" Erre vagy azt mondja, hogy "persze, igen" vagy zavartan motyog, de mindenképpen oldódik majd a feszültség és mondd azt, hogy "Szia" vagy "szervusz". Egy 62 éves normális férfi örül, ha egy 30 éves nő letegezi és nem tartja bácsinak (persze vannak koravén emberek). Amikor én kb. 10 éve először találkoztam a fiam jelenlegi élettársával (reggel a fiam lakásán, amikor a szóbanforgó fiatal hölgy éppen készülődött), rögtön letegezett.
2021. márc. 9. 12:00
 14/42 anonim ***** válasza:
31%
Helló fater ! De jól nézel ki !
2021. márc. 9. 12:03
 15/42 anonim ***** válasza:
82%
napszaknak megfelelően magázva :)
2021. márc. 9. 12:34
 16/42 anonim ***** válasza:
73%
Nekem a jó reggelt és a jó estét kevésbé érződik hivatalosnak, úgyhogy ha nem túl béna, akkor ezeket szoktam használni. Persze ezek délután kettőkor nem játszanak.
2021. márc. 9. 12:50
 17/42 anonim ***** válasza:
76%
13. akkor lehet hogy én tudom rosszul, de nem a fiatalabb 30 körüli nőnek kell felajánlania egy 60+os embernek a tegeződést, javítsatok ki, ha tévedek. (Bár szerintem nem tévedek :) )
2021. márc. 9. 12:51
 18/42 PetheD ***** válasza:
92%
Szerintem kérd ki a párod véleményét is, hiszen az apjáról van szó. Szereti-e, ha bácsinak szólítják, vagy elég lesz a keresztnevén. A tegeződésnél a nőnek is vannak előjogai, de ebben az esetben a nagy korkülönbség miatt a férfit is tisztelet illeti, tehát a klasszikus illemszabályok szerint a férfi a kezdeményező a tegeződés felajánlásában. Persze vannak, akik rugalmasabban fogják fel a kérdést. Ez nem baj, lényeg, hogy ne legyen sértődés.
2021. márc. 9. 12:59
 19/42 anonim ***** válasza:
59%
Kedves #17-es kommentelő, sajnos te nem tudod jól. Főnök a beosztottnak, nő a férfinak, idősebb a fiatalabbnak - ajánlhatja a tegeződést az illemtan szerint. Így, ebben a sorrendben. Mivel szó sincs főnök-beosztott viszonyról, a következő a sorban a nő a férfinak. Tehát az az illedelmes, ha a 30 éves NŐ kezdeményezi a tegeződést a 62 éves férfival, mert ő a nő. És a 62 éves úr csak a nála fiatalabb férfiak viszonylatában ajánlhatja, hogy tegeződjenek. Egy nőnek ő nem ajánlhatja, hogy tegeződjenek. (Persze ebben a mai korban már alig van illemtudó ember. Az én fiatalkoromban még a szüleink beírattak bennünket csajozni a tánciskolába. És a tánciskolában a tánctanár "tánc- és illemtanár volt". Ő nem csak táncolni tanított meg bennünket, hanem az illedelmes viselkedésre IS.)
2021. márc. 9. 13:06
 20/42 anonim ***** válasza:
77%
Egyszerűen elébe is mehetsz a problémának, amikor találkoztok, akkor köszönsz neki jó napot kívánokkal, aztán hozzáteszed, hogy igazából nem vagy biztos benne, hogy ebben a helyzetben ez-e az illő köszönés, ő hogyan szeretné.
2021. márc. 9. 13:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!