Legközelebb hogyan köszönjek?
Legközelebb hogyan köszönjek a barátom szüleinek?
Mióta bemutatott a barátom(3honapja) azóta Jó napot!-tal köszönök nekik, és semmi puszi. Múltkor mikor ott voltam nálunk akkor ott volt a nagynénje is, neki egyből Szia-val köszöntem és adtam is puszit, bemutatkoztam. Miután elköszöntem, adtam magamtól mindenkinek puszit, és ugy köszöntem el hogy sziasztok.
Szerintetek nagy baj,hogy én magamtól léptem a puszizással? Vagy azzal,hogy letegeztem őket?
Barátom mondta már sokszor hogy nyugodtan tegezzem őket, de addig nem akartam míg ők nem mondják.
Míg nem mondják addig ne tegezd le őket. Puszit azt attól adhatsz. Nálunk mondjuk furcsa lenne, ha jó napot-tal köszönnék, felénk a csókolom a divat. :D
Legközelebb inkább magázd őket. Lehetséges, hogy egész hamar mondani fogják,hogy nyugodtan tegezd őket, de nem mindenki olyan.
Nos, az illem szerint te nem kezdeményezheted a tegeződést. Ezt a barátod szüleinek is tudnia kell, és nekik kéne szólni, hogy nyugodtan tegezheted őket.
Ha nme volt gond a puszi és sziából, akkor tedd így ezentúl is, de óvatosan, lehet csak beszólni nem akartak neked, de az is lehet, hogy simán benne vannak.
Én is tegezem a barátom szüleit, de ők ajánlották fel.
"Kivéve ha simán letegeztek, akkor bizony a protokoll szerint szabad visszategezni."
Így van, de ha még csak 16-17 vagy, akkor nem, mert simán a "gyerek" sorba raknak. 20 felett kicsit más, hivatalosan nem tegezhetnek le, de a gyakorlatban más a gyerek barátnője 20 körül.
Nem illik letegezned a barátod szüleit.
Jó napottal köszönni bunkóság, a Jó napot kívánok a korrekt, intelligens formula.
Mivel a barátod szülei, a szüleiddel "egyenrangúak". Utt a csókolom a helyénvaló, nem a jónapot kívánok. Beszégess velük így, tessékelve, ha akarják, felajánlják a tegeződést. Akkor te megköszönöd és elfogadod.
Ha ők tegeznek, de nem ajánlják fel, akkor nem tegezheted vissza. Ez csak akkor van, ha tök idegen, pl boltos teszi.
Nekik te a nemrégmégpelenkás pici fiuk pici barátnője vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!