Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Megbocsátanátok egy olyannak,...

Megbocsátanátok egy olyannak, aki nem kért bocsánatot?

Figyelt kérdés
Anyósommal összevesztem (meny vagyok), mert folyamatos figyelmen kívül hagyja, hogy én mit engedek neki a gyermekemmel kapcsolatban. Nem nagy dolgok, de besokalltam, hogy sosem érdekli, amit mondok. Mondtam neki, hogy várom a bocsánatkérését, és az ígéretet, hogy mostantól figyelembe veszi a kéréseimet. Azóta nem jött, nem írt, a férjemnek beszélt ki engem, és folyton hívja át őket hozzá. Lassan itt a lányom első szülinapja, abban reménykedtem, hogy addig bocsánatot kér, rendeződik a viszony, de ő nem ismeri el, hogy hibázott, így nem is fog bocsánatot kérni. Ti mit tennétek a helyemben? Nem egészséges ez a kapcsolat a lányomra nézve sem, hiszen nem jó úgy felnőni, hogy nem szeretem a nagymamáját, hiába ő a legnegatívabb, legrosszindulatúbb nő, akit valaha ismertem. De ha meg én úgy 'bocsátok meg', hogy ő lényegében nem is fogadja el, hogy hibázott, akkor megint annyi fog neki leesni a dologból, úgy ő bárkivel bármit megtehet. A sógornőm mesélte, hogy még életében egyszer sem kért tőle bocsánatot, mindig úgy alakította a dolgokat, hogy ő legyen az áldozat. Ti mit tennétek a helyemben?
2021. febr. 12. 20:59
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
69%
9- azért téged is uszithatott a nagyid a anyád ellen - ez lejön abból, hogy szerinted anyád volt a hülye ezért-azért, nem pedig a nagyi, akiaddig zabáltatott, amig el nem híztál... érdekes vagy.
2021. febr. 13. 23:31
 22/24 A kérdező kommentje:
20, te el is olvastad, amiket írtam, vagy csak random ideböfögsz valamit?
2021. febr. 14. 07:05
 23/24 anonim ***** válasza:
88%

Nagyanyám ilyen ember. Mindenban császárnak hiszi magát, aki sosem hibázik, és ha mersz valamiért szólni, akkor ő az áldozat.

Én kerülöm, a gyerekhez pedig nem nyúlhat, amíg nem mondja ki, hogy az van vele, amit én mondok. 13 hónapja van ez így, most várjuk a másodikat, nem tervezek változtatni a hozzáállásomon. Nem fogom megbocsájtani csak úgy magamtól, hogy a két hónapos gyerekem kikapta a kezemből etetés közben, majd az üvöltő, éhes, vörös csecsemőt nem adta vissza. Ennyi. Persze ebben a helyzetben is ő az áldozat, ő a szegény szerencsétlen, és a gyerek csak azért sírt, mert én kiabáltam. Ami amúgy nem igaz, teljesen lefagytam, egy hang nem jött ki a torkomon. Anyukám közölte teljesen higgadtan, hogy azonnal adja vissza a szüleinek a gyereket.

2021. febr. 15. 14:56
 24/24 anonim ***** válasza:
79%

#3, nyilván mindenkit eltiltok a gyerekemtől, aki nem megfelelően bánik vele.

Szánalmas az a sok hülye vénasszony, aki fiatalnak érzi magát attól, ha kézbevehet egy babát.

Annak is megvolt az ideje.

A gyerek az anya gyereke, ő a felelős érte meg az apja.

2021. febr. 16. 18:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!