Jogosan várja el az anyósom ,hogy mindennap fuvarozzam?
Egyetemista vagyok , falubeli. A szomszéd városba járok egyetemre+ diákmunkára. (25 km)
Van egy barátnőm, ő is ebbe a faluba lakik, ahol én. Az egész szeptemberbe kezdődött, elkezdtem az egyetemet és ő is ebbe a városba jár dolgozni.
Egyszer megkérdezte nem e tudnám elvinni munkába mert lekéste a buszt ( nekik nincs kocsijuk, elvált anyuka) pont jó volt mert 8 ra mentem egyetemre és ő is munkába.
Na de ezután egyre többször kellett elvinnem, amivel nincs is baj, csak mivel ő 8 ra jár dolgozni nekem meg volt olyan, hogy 10-12 kor kezdődött az első órám, akkor várnom kellett a kocsiba még órákat.
Most már online tanítás van, de járok diákmelózni, étterembe dolgozom és 10 re KELLENE jàrnom, de anyósom tudja,hogy dolgozok és el kell vinnem 8 ra mert ő mèg mindig akkora jár dolgozni.
Szerintetek mit csináljak? Mit mondjak neki, hogy ez kicsit sok?
19/f - ő 40 éves kb.
Egyszerű. Felhív, hogy holnap 8-ra kellene vinned és megmondod neki, hogy: "Marika néni, tessék elmenni busszal, mert én 10-re járok dolgozni". Nem értem, hogy egy egyetemista felnőtt ember egyáltalán minek ír ki ilyenről kérdést.
Nem mersz nemet mondani vagy mi a fene?
"Egyszer megkérdezte nem e tudnám elvinni munkába mert lekéste a buszt "
Akkor egyszer jófej voltál, de ez nem vonatkozik a többi kérésre is. Egyre többször kellett vinned... Miért? Mert állandóan lekési a buszt? Meg kell neki mondani, hogy te 10 re jársz dolgozni és emiatt nem szeretnél korábban indulni. Ha ezen megsértődik az az ő baja. Viszont van egy olyan érzésem, hogy te ezt el se mondtad neki, hogy neked ez túl korán van, mert nem merted. Felajánlod neki, hogy ha 8ra mész elviszed, minden más esetben oldja meg. Ha szakítasz a csajjal, akkor is furikázod, mert jajj mit fog gondolni?
26-ra:
Bezzeg 2-3 évesen minden gyerek tud ám nemet mondani! Sőt, sokszor csak azt tudnak mondani! :-))))
Köszönöm a válaszokat!
Igazából próbáltam vele már beszélni erről.
Akkor mondtam neki,hogy nekem így sokat kell várnom a kocsiba mert 10- től dolgozok , erre ő csak annyit mondott, hogy neki sajnos már megváltozott a menetrend.
Így csak a 7:28 as busszal tudna járni, amivel pont késve érne be, előtte meg 5:50 es van , nem várhatom el én se, hogy olyan korán menjen. Lenne még egy csomó ideje munka előtt meg sokkal korábban kéne kelnie.
Barátnőm meg neki ad igazat, hogy, ha úgyis arra fele megyek miért ne tudnám elvinni, meg ,hogy nagyon sok mindenbe segîtettek már ők is nekem. Aha... egyszer igen kisegítettek 20 ezer forinttal, amit vissza is adtam 1 hét múlva.. de mindegy is.
Nem akarok velük rosszba lenni, ígyis sokat veszekszünk emiatt barátnőmmel.
Egyébként valaki írta privátba,hogy neki is ugyanez volt és kiderült csak szexelni akart az anyós a kocsiba, hát nem tudom ez mennyire lehet valós...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!