Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Kivételezés minden adott...

Kivételezés minden adott ünnepen ? nálatok is ?

Figyelt kérdés

Párommal 3 éve vagyunk együtt,ő 31F,én 26N

Én nem tudom,hogy miért,de anyós folyton azt csinálja csak velem,hogy megkérdezi minek örülnék,elmondom neki, még linket is küldök hozzá vagy lefotózom az újságból az adott dolgot,ezek 4500 Ft alatt vannak.

Erre anyós mit csinál olyat vesz amit nem szeretek vagy épp haszontalan.pl:.fehér csoki, karamella,amit nem szeretek,sminklemosó hozzá teszem egyáltalán nem sminkelek,múltkor vett fürdősót+bombát nincs kádunk,csak tusoló.Mind haszontalan felesleges cucc ami repül a kukába.

Miért van az,hogy mindenki másnak tudd olyan ajándékot venni aminek örül,és nekem miért nem,ha megkérdezz.

4500 Ft szerintem nem drága,úgy hogy a férjének, lányának,páromnak fejenként 10 ezer Ft értékben vásárol.

Nálam kb 4000 Ft az egész és nem értem,hogy akkor miért nem tudja a 4500 Ft dolgot megvenni amit kinézztem.

Nem érdekel,ha a többi 10-20-30ezerért kap. Az bánt,hogy azt a pici minimális dolgot amit kértem,miért nem tudja megvenni?

Hozzáteszem szülinapra névnapra,karácsonyra minden ünnepnapon eljátsza.

Az egyik kérdés az anyósokhoz szól,ti ugyan olyan értékben vásároltok mindenkinek vagy van kivétel?és ha van miért?

A másik dolog,hogy elfogadott és szeret, nem szól bele a dolgainkba, tök jófej anyósom van,de ezt miért csinálja akkor?

2020. dec. 24. 06:48
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
85%
Ünnepélyesen a családtagok előtt megkérném az anyóst, hogy innentől kezdve a nekem szánt ajándékozást mellőzze, legyen az szülinap, névnap, húsvét, karácsony stb.
2020. dec. 24. 06:59
 2/42 A kérdező kommentje:

Tudom,hogy nem idetartozik,de anyós folyton azt csinálja, hogy meghív ebédre megkérdezi mit szeretnénk, szólunk neki,hogy legyenszíves ne paradicsomos ételt főzni mert bántja a hasam és hasmenésem lesz tőle,erre mit készít paradicsomos káposztát vagy töltött paprikát,lasagnet

Vagy épp dinsztelt májat amit épp nem szeretek, és miden alkalommal eljátsza,szerintem ezt már direkt csinálja.

A másik meg hogy december 12 van a szülinapom, meghívtuk anyóst erre mondja,hogy december 5 lányának van névnap ő meg minket hîv meg. Ez rendben is van, elmentünk és mit csinál: jajj ha már itt vagytok átadnánk a szülinapi ajándékod és akkor egyben levan tudva az egész ...

2020. dec. 24. 07:08
 3/42 anonim ***** válasza:
76%
Megmondod neki, hogy idén nem kell semmi, mindened megvan. Ha kérdi miért, mondd meg, hogy az elõzõk is a kukában végezték. Tuti többetnen ad semmit.
2020. dec. 24. 07:10
 4/42 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem ne kérj, reagálj semmire ha kérdezi hogy mit vegyen neked ajándékba. Végülis leszarja ezek szerint a kérésedet. Hagyd rá, az ilyenek nem változnak. Megköszönöd amit kapsz, aztán továbbajándékozod annak aki hasznát veszi.
2020. dec. 24. 07:10
 5/42 anonim ***** válasza:
42%
Nos, a férje, a lánya és a párod a családtagja, te nem. Amúgy meg ha megkérdezi, mit szeretnél, nem kell linkeket küldeni. "Amit gondolni tetszik, Katika, mindennek orulok" Aztán majd kapsz valamit. Főzésnél ugyanez. Barmi jó lesz. Siman kehet am hogy nem kibaxasbol csinalja, hane, csak az marad meg a fejeben, higy jaj, a Juci paradicsomról beszélt, nyilván azt szereti.
2020. dec. 24. 07:25
 6/42 anonim ***** válasza:
54%

Nem igazán tudom átérezni a szituációt. Ha szükségem van valamire és ennyire olcsó - bár kinek mi, ha valamire nagyon szükségem van, akkor 4500 forint nem drága - akkor megveszem magamnak. Más különben azt mondom, hogy köszönöm, nincs szükségem semmire. Nekem mondjuk fájna a szívem kidobni megvett dolgokat (környezettudatos szempontból), így pl. egy fürdőbombát odaadnék a legjobb barátnőmnek aki szereti és van kádja. A fehércsoki, karamella, stb. tipikus ajándékok, gyakorlatilag bármikor bárkinek tovább tudod ajándékozni és meg is van a "gondoltam rád, nesze ajándék" effektus.

Egyébként az én anyósom sokkal borzalmasabb.

A kajás rész már túlzás. Nem hinném, hogy mindig elfelejtené, hogy mit nem szeretsz ha mindig szóvá teszitek. Ilyenkor amúgy megeszed illedelemből? Szerintem nem kéne, lássa, hogy éhes vagy, de nem tudod megenni és emiatt kell hamarabb hazamenj(etek). Az én anyósom amúgy ilyen esetben simán azt mondaná, hogy szedjem szét a lassagnet, kaparjam le a tésztáról a paradicsomos mázat, és egyem a tésztát magába :D más kajával, más érzékenységgel, de volt már ilyen.

2020. dec. 24. 07:34
 7/42 anonim ***** válasza:
66%
Nem kell szerintem ilyen miatt konfliktust generálni. Anyóstól én is haszontalan dolgokat szoktam kapni, de mindig tovább ajándékozom. Lehet te nem örülsz a fehér csokinak, de biztosan van olyan rokonod, aki örülne. Én egyszer egy számomra nagyon büdös parfümöt kaptam (csak 2 fajtát használok, mert minden büdös nekem) és a mamám nagyon is örült neki. Ugyanígy a többi ajándékkal. Nálunk már nem fér el a 100. díszgyertya, de anyukám örült neki.
2020. dec. 24. 07:37
 8/42 anonim ***** válasza:
65%

Kérd meg,hogy semmilyen ajándékot nem adjon neked ezentúl.

Valamint az összejöveteleket,ebédeket is hanyagoljátok vele.

2020. dec. 24. 07:38
 9/42 anonim ***** válasza:
58%
Nagyon rühell téged
2020. dec. 24. 07:47
 10/42 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon szerethet tényleg, ha ennyire durván megy az álszent maszk alatti ekézésed...Sz...ba se vesz, és mintha élvezné, hogy úgyse szólsz vissza, bármit megtehet.

Nem tudsz ezekkel a játszmáival mit kezdeni, may annyit, hogy nem veszed fel:

-ha kérdi, hogy minek örülnél, nem kell semmit mondani, max annyit, hogy vegyen, amit gondol, ahogy szokta. Ha megint ad valami rendkívül hazsnosat, akkor ott a szeme előtt kedvesen oda kell adni valakinek azzal, hogy ő biztosan hasznát veszi, pl. nektek x éve nincs kádatok és nem is lesz, nálad csak tönkremegy a fürdősó. vagy: sose szeretted, de ha ő örül neki, akkor jószívvel továbbadod.

- kaja: ott kell hagyni. Vigyél magaddal dobozban kaját. Botrány lesz? Ki nem sz--ja le? Nem kell vele veszekedni,csak tárgyilagosan közölni, hogy nem akarsz megint hasmenést/tudja, hogy nem szereted, nem is szeretted meg mióta legutóbb csinált.

- nem kell meghívni a születésnapodra, ünnepelj a családoddal, akik szertenek, és nem az utolsó utáni, lábtörlő alatti valaki vagy nekik, akikkel csak kötelezően jópofiznak.

Nem kell a lábtörlője legyél, de nem is kell vele összeveszni. Elég fura lenne, ha nekiállna valaki a fa mellett hisztizni azon, hogy nem azt kapta, amit kért. Csak úgy kell viszonyulni hozzá, ahogy ő is tehozzád.

2020. dec. 24. 08:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!