Sznob, nyársat nyelt, urizáló apósjelölttel és anyósjelölttel mit lehet kezdeni?
Úri népnek adják elő magukat, úgy ülnek le az asztalhoz, mintha grófi kastélyban élnének, s velem úgy beszélnek, mint a kutyájukkal vagy a cselédjükkel, dühíti őket, hogy a lányuk velem él. De most láttam mindkét firma anyját, az apósjelöltét is meg az anyósjelöltét is. Halottak napjára eljött mindkét nagymama. Majd elájultam. Mindkét nagymama egyszerű fejkendős falusi nénike. Akkor ez a két szép madár - az apósjelölt meg az anyósjelölt - mire fel játssza meg magát? Hisz mindketten alulról jöttek. Nem grófi bölcsőben ringatták őket. A apósjelölt mégis úgy vonul mindenhová, mint egy angol lord, az anyósjelölt meg úri dámaként teszi-veszi magát. Mire fel a nagy rongyrázás? Már átlátok rajtuk, hisz ezek mindketten parasztgyerekek voltak, parasztcsaládban nőttek fel. Miért akarják a gyökereiket megtagadni? Miért vették fel a grófi stílust? Megyebálra járnak, színházba járnak, bridzselnek a barátaikkal, a nagyságos úr teniszezni jár, a nagyságos asszony meg kondicionáló tornára. És még engem mernek lenézni? Nekem egyik nagymamám sem fejkendős néni!!! Mindkét nagyszülői pár a polgári rétegbe tartozott (már meghaltak szegények). Akkor mi jogon vergődnek? Mert a nagyságos úr orvos, a nagyságos asszony meg jogásznő? Na és? Én sem maradok el tőlük, gyógyszerész vagyok. Mégis olyan lekezelőek velem, semmi természetesség nincs bennük, csak a görcsös urizálás, a feszülés, a gebeszkedés.
Csoda, hogy a lányuk ilyen környezetben felnőve is normális maradt. Hogy mondjam meg nekik, hogy hátrább az agarakkal, mert nincs mire fel nagyzolni? Köpjék ki a lenyelt vállfákat, most már úgyis mindent tudok, a fejkendős nénikék láttán mindenre rájöttem velük kapcsolatban.
Valahogy meg kell ezt mondanom nekik.
21-es vagyok. Akkor erre varrj gombot. Az anyukám is ügyvéd volt (sajnos elhunyt), az apukám 8 általános végzettséggel, mert sajnos szegény családból származott, és a második világháború is bekavart, nem tudott tovább tanulni, dolgoznia kellett. Sokra vitték mindketten, anyukám is szegény családból származott. Nem néztek le senkit, ahol tudtak segítettek. Én is az orvosira járok Debrecenbe, és nekem is van bejárónőm, mert így tudom megoldani, hogy tanulhassak, és jólesik hogy valaki leveszi a terhet a vállamról. Amellett nem vagyok igénytelen és retkes, sőt tisztaság és rendmániás vagyok, mosok, rendet tartok, de jól jön ha a vasalásban már besegít a "nénim", és van aki vigyáz az idős, beteg apukámra, míg én tanulok. De nagy sznob vagyok akkor én is? Más rokoni segítségem nincs.
Jó lenne ha ezt a fennhéjazó, sőt lenéző stílust levetnéd magadról, mert úgy kidobnak mint macskát szarni. Ha nem tetszik, menj el azt kész. De ezt hamarosan ők is közölni fogják veled, megnyugodhatsz.
43, ha apukádnak dolgozni kellett a vh miatt, akár vegyük a legjobb esetet, 14 éves volt 45-ben, tehát 30 körül született.
Te meg az orvosira jársz, 97-98-ban születtél (97-es lányom osztálytársai most voltak ötödévesek).
Közel 70 volt, amikor születtél???
Én értem, mire gondolsz. Ezt csak azok tudják,akik voltak már ilyen helyzetben.
Az exem anyja orvos mellett volt asszisztens, de akkora arca volt, mintha ő lenne a főorvos a városban.
Állandóan éreztette, hogy én kevés vagyok, ő pedig felsőbb rendű, pedig a férje egyszerű gyári munkás volt, a fiai szintén.
Mindig tett valami megjegyzést arra, hogy nincs diplomám (neki se volt, a fiai is csak elkezdték az egyetemet, de 1-2 félév után otthagyták). Bármit csináltam, sosem volt elég jó. Mindenbe belekötött, mindig tett valami megjegyzést.
Én orvosnak készülök.
Megígérem,hogy minden műtét után felkapok egy kapát és kapálok😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!