Mièrt használják az anyósjèlölt ès az apósjelölt kifejezèst?
Én sose használtam ezt az anyósomra. Más "jelölt" meg nem volt az exeimnél.
Anyósom, mikor pár hónapja együtt voltunk a párommal, elkezdte magát anyósomnak hívni, pl telefonba is mindig így szól bele, h Itt anyósod, meg a férjét is "apósomként" emlegeti. Szóval nekem ők az anyósom és apósom.
Ennél közelibb úgysem lesz a viszonyunk, mivel együtt élünk a párommal, gyerekünk van, a közelgő esküvőnk a gyakorlatban semmit nem változtat a családunk életén, helyzetén.
Szerintem borzalmas.
Meg ez a folyamatos anyós meg após megszólitas. Nekem olyan erőltetett.
Az ember a sógorát se folyamatosan hívja sógornak.
Mindenkinek van neve mièrt nem lehet őket azon megszólitani?
Mondjuk nem lennèk lusta ès mondanám, hogy a barátnőm èdesanyjáról vagy szüleiről beszèlünk.
Szerintem sokkal jobb ès èrtelmesebb hangzása van.
Jelöltsèg számomra rendkivül kellemetlen, merev
"Mindenkinek van neve mièrt nem lehet őket azon megszólitani?"
Szemtől szembe nyilván néven szólítja őket (esetleg nénit, bácsit hozzátéve), de ha pl. ide kiír egy kérdést, hogy "összevesztem az Évával, kinek van igaza?", akkor honnan tudjuk, ki az?
"Nekem olyan erőltetett."
Ami neked erőltetett, az másnak természetes. Ez egy egyszerű, vicces, humoros kifejezés amit alapvetően normális ember nem vesz komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!