Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Sznob, nyársat nyelt, urizáló...

Sznob, nyársat nyelt, urizáló apósjelölttel és anyósjelölttel mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Úri népnek adják elő magukat, úgy ülnek le az asztalhoz, mintha grófi kastélyban élnének, s velem úgy beszélnek, mint a kutyájukkal vagy a cselédjükkel, dühíti őket, hogy a lányuk velem él. De most láttam mindkét firma anyját, az apósjelöltét is meg az anyósjelöltét is. Halottak napjára eljött mindkét nagymama. Majd elájultam. Mindkét nagymama egyszerű fejkendős falusi nénike. Akkor ez a két szép madár - az apósjelölt meg az anyósjelölt - mire fel játssza meg magát? Hisz mindketten alulról jöttek. Nem grófi bölcsőben ringatták őket. A apósjelölt mégis úgy vonul mindenhová, mint egy angol lord, az anyósjelölt meg úri dámaként teszi-veszi magát. Mire fel a nagy rongyrázás? Már átlátok rajtuk, hisz ezek mindketten parasztgyerekek voltak, parasztcsaládban nőttek fel. Miért akarják a gyökereiket megtagadni? Miért vették fel a grófi stílust? Megyebálra járnak, színházba járnak, bridzselnek a barátaikkal, a nagyságos úr teniszezni jár, a nagyságos asszony meg kondicionáló tornára. És még engem mernek lenézni? Nekem egyik nagymamám sem fejkendős néni!!! Mindkét nagyszülői pár a polgári rétegbe tartozott (már meghaltak szegények). Akkor mi jogon vergődnek? Mert a nagyságos úr orvos, a nagyságos asszony meg jogásznő? Na és? Én sem maradok el tőlük, gyógyszerész vagyok. Mégis olyan lekezelőek velem, semmi természetesség nincs bennük, csak a görcsös urizálás, a feszülés, a gebeszkedés.

Csoda, hogy a lányuk ilyen környezetben felnőve is normális maradt. Hogy mondjam meg nekik, hogy hátrább az agarakkal, mert nincs mire fel nagyzolni? Köpjék ki a lenyelt vállfákat, most már úgyis mindent tudok, a fejkendős nénikék láttán mindenre rájöttem velük kapcsolatban.

Valahogy meg kell ezt mondanom nekik.

2020. nov. 1. 00:16
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
94%

Én is jót röhögtem, köszi :D :D De a másik oldalra is kíváncsi lennék azért. Azt nem írtad le, te hogy viselkedsz a társaságukban, esetleg a lányukkal.

Amúgy meg tedd össze a két kezed, hogy ilyenek a barátnőd szülei, tanultak, jómódúak, és igényesek. Nem alkoholista léhűtők. Ha eszed lenne, viselkednél és beházasodnál idővel, és élveznéd a kapcsolataikat, amivel te is sokra juthatnál.

Engedd meg nekik hogy büszkék legyenek arra hova jutottak "faluról". Inkább tiszteld őket. Nem gondoltál arra, hogy érzik rajtad hogy lenézed őket és azért viselkednek így veled?

2020. nov. 1. 08:49
 22/57 anonim ***** válasza:
94%
Én sem örülnék ha a lányom közelében ilyen úri ficsúr lenne...
2020. nov. 1. 09:41
 23/57 anonim válasza:
95%
A történetben csak egy sznob szerepel. Maga a kérdező.
2020. nov. 1. 09:50
 24/57 anonim ***** válasza:
91%
Akkor a férjemmel mi is urimajmok vagyunk. Ő fogorvos, én orvos. Szeretünk színházba, gyógyfürdőbe járni és olvasni is merészelünk, ha időnk engedi. És ajaj, adunk a megjelenésünkre otthon is. Felháborító milyenek vagyunk.
2020. nov. 1. 10:02
 25/57 anonim ***** válasza:
93%
Kondicionáló torna... Te idióta, modoros, sznob troll.
2020. nov. 1. 10:03
 26/57 anonim ***** válasza:
95%
Hát kérdező ezzel a modorosságoddal te kelted az unszimpátiát bennem. Teljesen normális elfoglaltságaik vannak a barátnőd szüleinek. Nem értem, hogy min kínlódsz.
2020. nov. 1. 10:08
 27/57 A kérdező kommentje:
Szerintem itt nem sokan tudnak olvasni és szöveget értelmezni. Na fussunk neki még egyszer. Adott egy orvos úr és egy jogász nagyasszony. A jogina asszonyság nem főz, nem mos, nem takarít, mert az neki derogál, tönkremenne a kezecskéje, de tart házvezetőnőt és bejárónőt, mindkettővel megalázóan beszél, és ugráltatja őket. Az orvos úr nem ás, nem gereblyéz, de tart egy alkalmi kertészt, akit úgy egrecíroztat, mint egy tiszt a tisztiszolgáját. Mindenkit csak "aljanépként" emlegetnek, a szomszédok köszönésére alig reagálnak visszabólintással. A kedvesemet gyerekkorában nem engedték játszani a többi gyerekkel, mert azok "paraszt- és munkásgyerekek". A kedvesen nem mehetett el az osztálykirándulásokra, mert "nem érdemes együtt szórakozni az aljanéppel". A vacsorához mindennap öltönyt, nyakkendőt vesz fel az orvos úr, az asszony estélyiszerű rongyot, és mindketten nézik a házvezető nénit, aki szervíroz, keresik, hogy hol kössenek bele. (Én nagyon szeretem a házvezető nénijüket, ki szoktam menni hozzá a konyhába beszélgetni. De ez is helytelen szerintük, mert a "cselédséggel" nem szabad bratyizni. Én meg mondtam nekik, hogy minden ember egyenlő, cselédek ma már nincsenek. A házvezető néni munkatárs és nem cseléd. Azóta én is rebellis és anarchista vagyok, aki fel akarja borítani a rendet.) Engem úgy szólítanak, hogy "fiam", de nem szeretetteljes, hanem lekezelő és kioktató hangsúllyal, kb. így: "Tudhatná, fiam, hogy úriember nem áll le az aljanéppel beszélgetni és trafikálni." A színházba nem a kultúra élvezetének a vágya vezeti őket, hanem az, hogy más "előkelő" családok is ott lesznek. Én egyszer mentem el velük, és csodálkoztak, hogy aznap délelőtt eredetiben (németül) elolvastam a darabot, amelyet este megnéztünk. Nem értették, mi szükség erre. Gúnykacajjal és megvetéssel beszélnek azokról az emberekről, akiknek nincs pénzük, akik kínai boltban vásárolnak és panellakásban laknak. Nekem ezt nagyon fáj hallani, mert tudom, hogy az általuk "panelprolinak" nevezett réteg tagjai milyen sokat dolgoznak, de arról nem tehetnek, hogy nem fizetik meg a munkájukat. Az apósjelölt rengeteg hálapénzt kap, az anyósjelölt 50-60 ezer forintért ír meg egy egyszerű szerződésszöveget, szóval a havi bevételükbe bele sem merek gondolni, mert félelmetesen sok. Igaz, a kiadásaik is tetemesek. A jogina csak butikban vesz ruhát magának, az orvos úr is tízezer feletti ingekben és százezer körüli öltönyökben jár. Az én kínais ruháimat fintorogva és megvetően szemlélik. Engem nem érdekel a rongyrázás, és beosztott gyógyszerészként nem is keresek annyit, hogy megengedhetném magamnak a drága ruhákat. Amúgy sem a ruha teszi az embert.
2020. nov. 1. 10:09
 28/57 anonim ***** válasza:
83%
Te egyszerűen féltékeny vagy, mert tele vannak lóvéval.
2020. nov. 1. 10:12
 29/57 anonim ***** válasza:
92%
Egyből tovább szőtted a mesét.
2020. nov. 1. 10:17
 30/57 anonim ***** válasza:
88%
Nem nézted meg mostanában a Sissi-t ?
2020. nov. 1. 10:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!