Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit szólnátok, ha az anyósotok...

Mit szólnátok, ha az anyósotok egy ilyen ötlettel állna elő? Túlreagálom?

Figyelt kérdés

Megkérdezte, hogy jó lenne-e nekünk december 18-27. között elutazni velük a férjem testvéréhez külföldre? Mert talált jó áron repjegyet.

(Korábban volt róla szó, hogy a két ünnep közt szívesen kimegyünk, feltéve ha nem lesz itthon karantén kötelezettség addigra.)

Én teljesen felháborodtam, hogy eszébe se jut, hogy nekem is vannak szüleim, tesvérem, és esetleg karácsonykor szeretnénk velük is találkozni...

Sokszor van ilyen érzésem, hogy én nem "számítok" annyira, hogy ilyenekbe belegondoljon, de eddig ez volt a legdurvább / érthetetlenebb számomra. (5 éve vagyunk egy pár a férjemmel.)

Szerintetek túlreagálom?

2020. okt. 23. 22:28
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
79%
'bennem soha nem merülne fel karácsonyra másnak programot szervezni.' - anyosodban sem merült fel ilyesmi. Egy teljesen normális kérdést intézett feléd. Másnak programot szervezni, az az a kategória, ha kérdés nelkul megveszi nektek is a repjegyet például.
2020. okt. 24. 09:04
 22/32 anonim ***** válasza:
67%
A férjed ugye elengeded? Mert ha te a saját testvéreddel akarsz lenni karácsonykor mert az szent, akkor a férjed is hadd legyen már a saját testvérével külföldön. Vagy te elvárod, hogy a férjed veled menjen a te rokonaidhoz és a sajátjait később látogassa meg?
2020. okt. 24. 11:16
 23/32 anonim ***** válasza:
96%
Felnőtt gyerekeim vannak, de soha nem értettem ezt a karácsonyi látogatás hisztit. Mindkét gyerekemnek van párja és azoknak szülei, ráadásul mi elváltunk a gyerekek apjával, tehát ő is benne van a pakliban karácsonykor, de soha nem volt abból vita, ki mikor kit látogasson meg. Megyünk előtte, utána, vagy a napján, kinek mikor jó, ennyi embert képtelenség bezsúfolni 3 napba és nem is erről szól az ünnep. Nem emlékszem rá, hogy bármikor vita lett volna abból, melyik nap megy bárki és bárkihez. Amikor akar és amikor a másiknak is jó.
2020. okt. 24. 11:46
 24/32 anonim ***** válasza:
74%

Aha kérdező, és a testvérét milyen gyakran látja, ha külföldön él és repülni kell? Nem az elköltözéssel szakadsz le a szüleidről, hanem azzal, ha nyelsz egy nagyot és merészeled azt mondani, hogy idén nem a szent napon fogunk jönni kanalazni a halászlevet, hanem előtte/utána, mert akkor tudjuk jó áron megnézni a Jani (vagy mit tudom én hogy hívják) testvérét.

Aki meg itt írogatja, hogy már késő és milyen hülye, hogy anyósékhoz járkált, az meg gondoljon bele a másik oldalba, itt a férj van elnyomva tuti, mert ha csak kérdés szintjén felmerül, hogy ESETLEG ne a feleség családjával legyenek, MERT pont olcsó lenne a repülőjegy akkor ekkora hiszti van belőle.

2020. okt. 24. 12:09
 25/32 anonim ***** válasza:
88%
Sehol nem olvastam,hogy ez egy rendszeres,rád erőltetett karácsonyi szokás lenne.Ha minden évben menne a cirkusz,hogy márpedig velük,külföldön kell karácsonyoznod,akkor megértnélek,de ez így csak egy túlérzékeny királylány vergődése.Ha pl Ausztáliába hívtak volna,a tengerpartra karácsonyozni,akkor is fel lennél háborodva?
2020. okt. 24. 13:36
 26/32 anonim ***** válasza:
69%
A kérdezőből is egy "tipikus anyós" lesz, ha már most ilyen sárkány.
2020. okt. 24. 17:40
 27/32 anonim ***** válasza:
75%

Túlreagálod. Mi egyik évben kimentünk így a sógornőmékhez (Londonba), férjem, kisfiunk, anyós, após, nagy élmény volt, minden olyan klassz volt:)

Egy karácsony kimarad Anyudékkal, na bumm.

2020. okt. 24. 19:02
 28/32 anonim ***** válasza:
77%

Megkérdezte, jó-e nektek.

"Köszönjük, hogy gondoltál ránk anyus, nekünk sajnos nem jó akkor."

Ennyi lenne egy normális családban.

2020. okt. 24. 19:49
 29/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Látom, sokféleképpen gondolkodunk erről.

A "kedvesebb" válaszokra reagálnék: a férjem sem szeretne kimenni ebben az időpontban, ahogy fentebb is írtam, a két ünnep közt merült fel, hogy kimennénk, HA nem lesz karantén (egyelőre emiatt viszont nem tudunk tervezni, hiszen nem valószínű, h eltörlik addigra).

A férjem nemrég találkozott a bátyjával, így neki nem probléma, ha nem találkoznak karácsonykor. (Egyébként még a bátyja is hazajöhetne, de ő sem szeretne karatnénosdit.)

A férjem elintézte annyival, hogy tudja, hogy az anyósa kisebb érzelmi intelligenciával rendelkezik, egyszerűen nem gondol bele mások helyzetébe, de őt ez zavarja/megszokta. Ahogy írtam, nem ez volt az első ilyen eset...

El tudom fogadni, amiket olvasok (egyébként teljesen megnyugtattak a kommentek, könnyebb így belátni, hogy anyósom más) és a többség szerencsére normálisan ír. De szomorú, hogy sok kommentelő ennyire durva és bántó stílusban ír, teljesen elképesztő, szívből kívánok ezeknek az embereknek békét a saját életéhez.

Részemről a kérdés lezárva, köszi!

2020. okt. 26. 13:46
 30/32 A kérdező kommentje:
sorry, javítás: A férjem elintézte annyival, hogy tudja, hogy *anyósom* kisebb érzelmi intelligenciával rendelkezik, egyszerűen nem gondol bele mások helyzetébe, de őt ez zavarja/megszokta. Ahogy írtam, nem ez volt az első ilyen eset...
2020. okt. 26. 13:50
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!