Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mitől lehet ennyire makacs az...

Mitől lehet ennyire makacs az apósom? Mit tegyek vele?

Figyelt kérdés

4 éve vagyok együtt a párommal, kertes házban élünk és úgy alakítottuk ki a házat hogy a a párom idős apukája is hozzánk költözhessen.

Az első 2 év egész jól telt de az utóbbi kettő nagyon nehezen mert az apósom folyton panaszkodik valami miatt. Mivel mindketten dolgozunk, az após van otthon és gondolom nagyon unatkozhat mert nincs otthon mit csinálnia. Próbálok sokat beszélni vele, kávézunk, együtt ebédelünk stb.. egyideig jól megy minden utána hirtelrmen hangulatváltás és egyedül akar lenni.

A rezsi közösen megy ő is és mi is beleadunk. Én szoktam bevásárolni mindenkinek még az após a nyugdíját cigire költi (magának meg a fiának vesz belőle).

Kb hónap végére nincs pénze ilyenkor én adok neki kölcsön de sose kérem vissza a pénzt. Ellenben mielőtt megkapná a nyugdíját már be van zsongva most is odakint vág fát mikor megbeszéltük délután hazaér a fia a munkából majd ő vág még fát. Megjegyzem a faház tele van fával tehát nem is kéne fát vágnia.

Mit tehetek vele?

Komolyan mondom csak engem érdekel a sorsa a fiát nem is.

2020. okt. 11. 10:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%

Csak én nem értem, mi a probléma?

Öreg, nyilván unatkozik, de az jön le a kérdésből, hogy teljesen normálisan együtt lehet lakni vele.

A cigi amit vesz, közös a párodéval, akkor tulajdonképpen, amit kölcsönadsz neki hónap végén, az a kifizetett cigi...

Fát vág, mert nincs mit csinálnia, de legalább hasznosan akarja elütni az időt.

Találjatok ki neki valami hobbit, esetleg ha régen volt valamilyen állata, akkor azt is vehettek, hogy azzal foglalkozzon, amikor egyedül van.

Az hogy hirtelen egyedül akar lenni, nem tudom miért baj, nem vagytok összenőve...

2020. okt. 11. 10:21
 2/12 anonim ***** válasza:
89%
Idős embernek az agya is öregszik, és ebből ered sok időskori személyiségváltozás.
2020. okt. 11. 10:22
 3/12 anonim ***** válasza:
14%
Ha valaki nem tudja elfoglalni értelmes cselekvéssel magát, amiatt nem mások felelősek.
2020. okt. 11. 10:25
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi a kérdés? Mert az nem derül ki.
2020. okt. 11. 10:32
 5/12 A kérdező kommentje:
Azt akartam kérdezni hogy ez normális így?
2020. okt. 11. 10:38
 6/12 A kérdező kommentje:
Másképp fogalmazok. A családom mindigis nagyon összetartó volt de mióta velük élek itt nincs meg az összetartás.
2020. okt. 11. 10:40
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
hadd vágja a fát, addig se unatkozik.
2020. okt. 11. 10:45
 8/12 anonim ***** válasza:
66%

Eleve miért te fizetsz mimdent? Értem, hogy a fia nem törődik az apjával, de pont ezért én megmondanám az öregnek, hogy most nincs pénzem, kérjen a fiától.

Ami az unalmat illeti, próbálj neki valamit kitalálni, ide menjen, oda menjen, akár bevásárolni... Vagy vegyetek egy kutyát kifejezetten neki, hadd menjen vele sétálni, közismerten hangulat és egészség javító a háziállat.

Esetleg, ha belefér a büdzsébe, valami időseknek való programra beszervezni, vagy nyugdíjas klub, ahol a saját korosztalyaval tud együtt lenni.

Lényeg, hogy ne tudjon unatkozni.

2020. okt. 11. 10:51
 9/12 anonim ***** válasza:
92%
8# kihagytam: igen, normális, ha nincs megfelelő minőségű inger, célja, és életkora miatt is, de ki kell mozditani belőle mert csak egyre rosszabb lesz.
2020. okt. 11. 10:54
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Én még mindig nem értem a problémát...

Vedd úgy, hogy ugyanazt írtam mint az 1-es!

Amúgy miben makacs?

Vagy ha nincs probléma, akkor gyártasz magadnak?

2020. okt. 11. 11:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!