Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan maradjak nyugodt...

Hogyan maradjak nyugodt amikor anyós ilyeneket csinál?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, párom anyja tipikus mindent jobban tud eset. Közölte, hogy hány unokát szeretne, milyen neműeket, hogy nevezzem el, hogyan éljek, mit tanuljak, hogy főzzek, mit főzzek, mikor vegyek ruhát..stb. Ezeket hetente mondogatta mint egy mantrát.

Miután sorozatosan túllépte a határaimat, párommal beszéltünk vele, hatalmas sértődés lett az eredménye. Azóta eltelt 1 év de mai napig kellemetlenül érzem magam a társaságában, nem tudom elfelejteni a szúrós mondatait. Mióta ez történt kb havi 1x találkozunk, néha 2x szóval nem túl sokszor. Azért csökkent le havi 1re mert kiakadtam és mondtam a páromnak hogy nem akarom annyit látni ezek után.

Hogyan maradjak nyugodt amikor látogat minket? Olyankor sokkal idegesebb vagyok.

Hogyan érjem el hogy ne történjen többet ilyen elmérgesedett veszekedés a viselkedése miatt?

2020. szept. 15. 08:24
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
24%

Nem tudatosan , de te választottad az anyósodat!

Amilyen a férjed abból következik milyen az anyós!

A harc még nem ért véget.

Bele kezdtél,hát meg kell enned!

2020. szept. 15. 14:43
 22/26 anonim ***** válasza:
91%
21: ne haragudj, de ez egy baromság, ezzel az erővel azt is mondhatnád, hogy a gyerek tehet a szülő hulyesegerol, holott ez nyilván nincs így. A kérdező párja ráadásul szembeszállt az anyjával is, szóval nem hinném, hogy vele lenne a gond, vagy a kérdezővel...
2020. szept. 15. 14:49
 23/26 A kérdező kommentje:

Nagyon jókat írtok! Köszönöm.

Heti 1 látogatást redukáltunk le havi 1-re, a kérésemre, ha ezt még kevesebbre venném akkor kitörne a háború, de fokozatosan építek fel "programokat"

Pl ebben a hónapban nem tudok menni mert németet tanulok. 2 hónap múlva nem tudok menni mert akkor lesz az az érdekes esti előadás amire menni akarok..stb.

Erről mit gondoltok? Párom szerintem csak azért szállt szembe az anyjával mert érzi ő is, hogy nem jó ahogy viselkedik és páromra is nagy terhet tesz. Minden nap hívogatja

2020. szept. 15. 16:29
 24/26 anonim ***** válasza:
84%
#21 ez kb az eredendő bűn cifrában. Ha szar ember volt az anyád akkor te se lehetsz jobb. Nehogy teret adjunk a fejlődésnek.
2020. szept. 15. 17:49
 25/26 anonim ***** válasza:
80%

Mikor én költöztettem el a barátnőm ( azóta menyasszonyom ) a szüleitől hasonló események zajlottak, annyival megspékelve hogy nálam sokkal jobbat akarnak neki.

Szerintem jól tetted hogy az elején beleálltál a dologba, mert azóta nem mer szólni a baromságok miatt.

Én is fontosnak érzem hogy tudják hogy nem lehet más életébe beleszólni. Őszintén szólva én igyekszem a lehető legtávolságtartóbbnak lenni velük, csak fizikailag jelen lenni. A képmutató hogy vagy mi újság felédnél tovább nem menni.

Sajnos az anyós nem lesz barát, és csak remélem hogy nagymamának sokkal jobb lesz.

Kitartást kívánok!

2020. szept. 16. 08:46
 26/26 anonim ***** válasza:
58%
Ne találkozz vele. MEgszűnik a stressz is.
2020. szept. 18. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!