Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan maradjak nyugodt...

Hogyan maradjak nyugodt amikor anyós ilyeneket csinál?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, párom anyja tipikus mindent jobban tud eset. Közölte, hogy hány unokát szeretne, milyen neműeket, hogy nevezzem el, hogyan éljek, mit tanuljak, hogy főzzek, mit főzzek, mikor vegyek ruhát..stb. Ezeket hetente mondogatta mint egy mantrát.

Miután sorozatosan túllépte a határaimat, párommal beszéltünk vele, hatalmas sértődés lett az eredménye. Azóta eltelt 1 év de mai napig kellemetlenül érzem magam a társaságában, nem tudom elfelejteni a szúrós mondatait. Mióta ez történt kb havi 1x találkozunk, néha 2x szóval nem túl sokszor. Azért csökkent le havi 1re mert kiakadtam és mondtam a páromnak hogy nem akarom annyit látni ezek után.

Hogyan maradjak nyugodt amikor látogat minket? Olyankor sokkal idegesebb vagyok.

Hogyan érjem el hogy ne történjen többet ilyen elmérgesedett veszekedés a viselkedése miatt?

2020. szept. 15. 08:24
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
91%
Sztem erre nincs recept, sokan járnak ebben a cipőben és igazából csak annyit tehetsz, hogy elkerülöd őt, amikor meg muszáj találkozni, akkor lavírozol. Mivel a párodnak ő egy fontos személy, hiába állítanád válaszút elé, hogy válasszon köztetek, nem fog tudni, még ha látszólagosan úgy is tűnik, mert mégiscsak az anyjáról van szó. Próbáld meg nem személyesre venni, valószínűleg bár ki lenne a helyeden, ugyanezt a műsort tolná le. Emelkedj ezen felül elegánsan és kezeld úgy a véleményét meg a beszólásait, hogy mondja, de minek, ha nincs befogadó fél.
2020. szept. 15. 08:42
 2/26 anonim ***** válasza:
71%
Ezt tudatosan kellene elengedni szerintem, egyrészt hogy "régen történt", másrészt pedig hogy ő volt a hibás (nem lehet senkinek előírni, mit tegyen/ne tegyen, hogyan éljen vagy ne). Lehet attól félsz hogy "ez ismét megtörténik" vagy "mit gondolhat rólad ezután"? Megértem. Végsősoron ha ennyire kellemetlenül, rosszul érint (amit megértek), megbeszélheted pszichológussal is, biztosan tudna segíteni hogy a múltat miképpen tudnád elfelejteni, ne érintsen kellemetlenül az emlék és hogy az ő ismételt megjelenése kevésbé hozza elő azt hogy beleéled magad ismét az érzésbe.
2020. szept. 15. 08:44
 3/26 anonim ***** válasza:
12%
Neked nincs anyósod, a párodnak van anyja, ha nem vagy házas.
2020. szept. 15. 08:46
 4/26 anonim ***** válasza:
90%

Egyszer már visszavertétek a támadást, tegyetek máskor is így.

Csendesen, nyugodt hangon megmondod, hogy ez a te életed, ti így

látjátok jónak.

2020. szept. 15. 08:53
 5/26 anonim ***** válasza:
95%

Mi van akkor, ha anyuka 2 fiút ír elő, te meg 3 lányt szülsz?

Reklamálni fog a fiánál, aki csinálta, vagy mindenért te leszel a hibás?

2020. szept. 15. 08:58
 6/26 anonim ***** válasza:
70%
ezeket a meccseket - hacsak nem vagy különösen szerencsés- előbb-utóbb minden anyós-meny megvívja. legyél rá büszke. sokkal jobb, hogy az elején megtörtént, semmint évekig/évtizedekig szívta volna a véredet. és a párodra is legyél büszke. nem minden férfi áll ki a párja mellett, szemben az anyjával.
 7/26 A kérdező kommentje:

7es: a baj az, hogy akkor előkerül a mártírszerep, hogy ő csak jót akar és milyen tapintatlan vagyok hogy mindent támadásnak veszek.

De ő állandóan "jót akar"

8/26 anonim ***** válasza:
88%

Akár mártír, akár nem, ez a te életed!

Ő hagyta,hogy beleszóljon az anyósa?

2020. szept. 15. 09:05
 9/26 anonim ***** válasza:
7%
Túlérzékeny vagy. Ez a probléma.
2020. szept. 15. 09:14
 10/26 anonim ***** válasza:
84%
A lofaszt akart ő jót. Irányítani akart téged.
2020. szept. 15. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!