Kötelező látogatni? Ti mennétek így
Párommal 2 éve vagyunk együtt,
4 hónapja költöztünk össze,a szüleihez egy hónapban egyszer megyünk el látogatóba,hogy őszinte legyek, nekem semmi kedvem hozzájuk,a fiával minden nap írogat pár sort csak,hogy mi a helyzet velük és amikor megyünk látogatóba hozzájuk ugyan ezeket ismétli el,semmi új témát nem mond.
Ez az egyik amit nagyon unok a másik dolog meg az,hogy direkt olyan ebéddel vár minket amit én nem szeretek, vagy éppen bántja az az étel a gyomromat és hasmenésem lesz tőle,amit a párom anyja nagyon jól tudd,de valamiért mégis pont olyanokat süt,főz amikot mi épp látogatóba megyünk.
Párommal ezen nem egyszer nem kétszer összevesztünk,hogy én nem szeretnék menni nem kötelező,de párom olyankor mérges rám,hogy én miért csinálom a feszültséget,meg mégis mit mond az anyjának,hogy én hol vagyok
Így csak sertődés lesz a vége,és hogy én engedjek , maradjon meg a családi béke
Mit mondjak erre?
Ti mennétek,?

#9 válasszal szó szerint egyetértek, ez a gyötrelem vár rád alárendelt szerepben "a béke kedvéért". Bármibe lefogadom, hogy ez a drága ember fordítva nem tenné ki magát ennek, de tőled elvárja és fel sem merül a lehetősége annak, hogy szót emeljen az érdekedben az anyjánál.
Pl. "Anyuci, én imádom a paradicsomos akármit ,de már mondtuk neked sokszor, hogy Eugénia érzékeny erre. Nem kell, hogy külön főzz neki, hoztunk magunkkal neki krumplis tésztát meg sajtlevest, megmelegíti ha szólsz, hogy lehet tálalni."
Vagy: "Anyuka, pihenj nyugodtan aznap amikor megyünk, hozunk egy étteremből egy négyszemélyes tálat, mindenki talál rajta fogára valót. Ha odaértünk, közösen összedobunk hozzá egy salátát, és ezt együk, (ettől biztos, hogy senki nem lesz beteg estére)."
Esetleg: "Anyu, vettünk egy szuper asztali grillezőt, elvisszük legközelebb, próbáljuk ki közösen is, a mi gyomrunk jobban bírja az ilyen típusú ételeket, mint a hagyományos magyar konyhát, hátha nektek is ízlene, akkor titeket is meglepnénk eggyel."
De az, hogy téged kitesz annak, hogy levegőnek néznek és olyasmit KELL enned, amivel szétcsapod a hasad - UDVARIASSÁGBÓL (?!?), az nem normális dolog....!!

"És anyós mindig megkérdezi,hogy mit ennénk,de sose azt csinálja amit én is megtudné enni"
...és amikor erre rákérdezel, akkor mit mond?

Az én párom szülei se szoktak hozzám szólni.
Nem kínálnak meg semmivel, egy pohár vízzel se. Ők ha esznek is, én csak ülök és lesek.
Ha kimegy a párom valahova akkor ők elbeszélgetnek egymással, mintha ott se lennék.
Kb 4-5 alkalom után jeleztem hogy nem akarok menni. Még elviseltem talán 2 látogatást, de annyi.
Vokt belőle sértődés, de fél év után nem hozta fel a párom.
A szülei azóta se érdeklődnek. Egyszer se hívtsk fel telefonon.
Tehát szerintem ne pazarold ezzel az idődet, ne menj.

Nekem akkora mázlim van hogy rendes anyósom van ezért nem tudok tapasztalatból beszélni, de ha nem laknak túl messzi akkor ha ki is hagysz pár alkalmat akkor is csak minden második hónapban kellene menned azt ki lehet bírni. Lehet higy egy idő után tényleg nem is fog rád kérdezni mivel nem is érdekli igazán.
A pároddal is meg kellene értetni hogy ne legyen ez a látogatás kötelező számodra, ő akkor menjen nyilván amikor akar de ne legyen már baj ha te kihagysz pár alkalmat. Az hogy ezt hogyan sikerülne azt te tudod, mert te ismered a párodat.
Egy ideje már én sem tudom megtenni a titikus nehéz magyar ételeket pedig finomak, de én is változtam. Ha odamész és mégis az van egyszerűen udvariasan itasítsd vissza, egyél pár szem pogácsát pl, valami ropogtatnivalót, vagy diétás sütit amit kedvességből (mondhatni B tervnek is) viszel. Az meg szerintem még mindig jobb hogy pár órát nem szól hozzád mintha piszkálódna.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!