Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósok! Ti adnátok ilyen...

Anyósok! Ti adnátok ilyen ajándékot az unokátoknak?

Figyelt kérdés

Újszülöttnek, első ajándéknak, nem személyesen, hanem a másik gereketekkel elkudve:

Használt, a címkén más gyerek nevének kezdőbetűje, plusz egy foltos zenélő plüss, mosatlanul, szagosan.

Csak mert ezt küldte. Gáz, ha örülnék neki, ha legalább kimosta volna?

2020. aug. 30. 18:54
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:

28

Igen, igaz, jogos is, amit írsz. Kaptam én is barátomtól használt ruhát, de ők szépen össze hajtva, mosottan (igaz állt egy kicsit dobozban, de nem votl budos, hanem érezni lehetett meg az oblitojuk illatát) kaptuk.. Itt tényleg azon van a hangsúly, hogy ki se mosta, tudom, hogy nem, mert a gyerekei ruhajanak is ugyan olyan dohos szaguk volt, mikro itt jártak. És azért tudom, mert mikro náluk voltunk régen sokat, halomban állt a félig száradt ruha az ágyon, le se lehet feküdni tőlük normálisan.

Itt ezen a van a hangsúly a gyerekemnek én legalábbis, ha lesz unokám, azért tiszta holmit adnék ajándékba.....

2020. aug. 31. 15:32
 32/40 anonim ***** válasza:
45%
Én viszont azt nem értem miért kell lepontozni azokat, akik nem értenek egyet a szakadt, koszos, más gyermeknek a kezdőbetűjét viselő holmi ajándékba adásával.. Legalább kimoshatta volna, főleg úgy, hogy azért egy Pepcoban 300 Ft-tól vannak bodyk..
2020. aug. 31. 16:09
 33/40 anonim ***** válasza:
33%
32-es, ugyanezt akartam kérdezni, de megelőztél.
2020. aug. 31. 16:18
 34/40 anonim ***** válasza:
66%

#31 a 28-as vagyok, akkor végülis teljesen egyetértünk, az, hogy nem mosta ki, gáz.

Bár ahogy írod, hogy anyósod saját magának és a családjának is így kezeli a ruháit (dohosak, büdösek), valószínűleg nem az unokájára tojik ennyire, hanem az ő személyes higiéniés szokásai, igényessége hagy kívánni valót maga után, és a saját normái szerinti állapotú cuccot adott a gyereknek. Hiszen azok szerinte tök jók úgy, az övé is olyan.

Elhiszem, hogy kellemetlen és zavaró.

Engem anyósom mindig megkínál tejeskávéval, ha ott vagyok. Ilyenkor ő tölti ki nekem a kávét és önti bele a tejet, így szeretne vendégként kezelni. Egyszer közeli vagy aznapi lejáratú tej volt nála megbontva, és úgy ellenőrizte, nem romlott-e még meg, hogy ott, az orrom előtt beleivott a dobozba (megszokta már, hogy így csinálja, gondolom, szerinte ez tök normális). Majd megállapítva, hogy jó még a tej, öntött nekem a kávémba. Hát megállt bennem az ütő :D.

Amúgy rendes, kedves asszony, nem áskálódik ellenem. Azóta viszont igen ritkán kérek kávét :D.

Annak örülj, hogy nem anyósoddal élsz egy háztartásban, és nem kell napi szinten együtt létezned a szokásaival, életvitelével.

2020. aug. 31. 16:46
 35/40 A kérdező kommentje:
Na.annak örülök, hála az égnek. :)
2020. aug. 31. 17:01
 36/40 anonim ***** válasza:
35%

"Én viszont azt nem értem miért kell lepontozni azokat, akik nem értenek egyet a szakadt, koszos, más gyermeknek a kezdőbetűjét viselő holmi ajándékba adásával.."

Csak megfigyelés, mert se meny, se anyós nem vagyok, de úgy veszem észre, amíg fiatal az ember, addig illikből mindent nyelni kell, tűrni, kibírni, és öregen meg lehet akkora nagy szar az ember, amekkora lenni akar, akkor már jönnek, hogy "áh biztos nem úgy gondolta, jó szándék volt benne".

2020. aug. 31. 17:15
 37/40 anonim ***** válasza:
64%

Nem olvastam végig a kommenteket...

Nálunk anyós adott hasonló "jókat" a fiamnak.

Hozott 2 ruhát, mikor kb 6 hós volt a fiam, amit kb ha akarnék is majd csak úgy kb 6év mulva adhatnék rá, akkora. Foltosan, cigiszagtól bűzlően. Behozta a lakásba, kajak szellőztetnem kellett, olyan szaga volt.

Illetve kapott játékokat is. Elmondtam anyósnak, ne vegyen babytaxit, mert kinéztünk már egyet, azt akarjuk megvenni. Egy márkásat, több gombbal, világít, fejleszt, kapcsolók, képességfejlesztők voltak rajta. Erre ő csakazértis azt vett, persze a leggagyibbat, ami semmit nem csinál.

Hozott még 2 játéktraktort, pont az az 500ftos bucsus kategória, amit kb 2 nap alatt rommátör a gyerek. Törötten. Mind a 2 játékból hiányoztak dolgok, pl kereke, ajtaja.... látszott rajta, hogy ez a selejtezett kategória.

Na mi megköszöntük, elmondtam anyósnak inkább az árát adta volna oda, abból vettem volna értelmes ajándékot, azt ki is dobtuk mindet, hisz balesetveszélyesek voltak. A ruha meg egyenesen undorító.

Ennek 2 éve, azóta semmit nem vett az unokának, szó szerint.

2020. szept. 2. 06:39
 38/40 anonim ***** válasza:
54%

"Itt tényleg azon van a hangsúly, hogy ki se mosta, tudom, hogy nem, mert a gyerekei ruhajanak is ugyan olyan dohos szaguk volt, mikro itt jártak. És azért tudom, mert mikro náluk voltunk régen sokat, halomban állt a félig száradt ruha az ágyon, le se lehet feküdni tőlük normálisan."

Azért az meg van, hogy ez a kettő igencsak üti egymást? Sosem mos, de van félig száradt ruha? Érdekes.

Amúgy pl az én anyósomnak is szokása, hogy max fel órára akasztja ki száradni a dolgokat, utána szerinte száraz, így neki áll összehajtani és teszi be a szekrenybe. Az o dolga.

2020. szept. 2. 08:04
 39/40 A kérdező kommentje:

Nem írtam, hogy sose mos, dea dohos szag általában, az én fogalmam szerint és ebben az esetben is azt jelenti, hogy a még vizes vagy éppen meg nedves ruhákat leb.ssza az ágyra egy kupacba és otthagyja... És igen, tudom, mert volt joparszor, hogy segítettem régen a páromnak osszehajtani és eltenni őket (ő kért, hogy együtt csináljuk, mert nem bírta nézni és el se lehetett férni.)

Utolsó előtti, nagyon sajnálom. Nem is értem hogy gondolhatjak, hogy ez jó. Én mindig azt nézem, akinek épp ajándékot adok... Megkerdezem minek örülne, puhatolózok mi lenne jó..

2020. szept. 2. 15:24
 40/40 anonim ***** válasza:
Az én anyósom a művelődési házba leadott rászorulóknak ingyen elvihető ruhákból hozott egy zsákkal. Teljesen ledöbbentünk mindketten. Volt benne minden méret, 50-estől 110-esig, meg szerintem 30 éves darabok is, lyukas, kinyúlt stb. És mindre megmagyarázta, hogy JÓAZ! Úgy is kilyukadna stb. Egy darabot sem tartottunk meg, el se tettük, mondtuk, hogy nem kell. Rendesen még ő volt megsértve.
2020. szept. 6. 22:04
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!