Anyósok! Ti adnátok ilyen ajándékot az unokátoknak?
Újszülöttnek, első ajándéknak, nem személyesen, hanem a másik gereketekkel elkudve:
Használt, a címkén más gyerek nevének kezdőbetűje, plusz egy foltos zenélő plüss, mosatlanul, szagosan.
Csak mert ezt küldte. Gáz, ha örülnék neki, ha legalább kimosta volna?
Utolsó, miért is emeled ezt ki? Van köze a kérdéshez tán?
Nincs!
Akkor, szia!
Használattal nincs gond, még ha én a gyermekem nem alaznam azzal, de hogy ki se mossa..
Szórja a pénzt... utolsó pillanatra hagy mindent.
24!
Olvasd el a kerdest ujra, figyelmesen. Ott szerepel egy szó, meghozza a "plusz"
Valóban senkinek semmi köze hozzá, hogy mikor szültél, ellenben látszik a kérdésen is, hogy fiatal vagy.
Szerintem egy jó anyós-meny viszony a kapcsolatot is jobbá teszi, eggyel kevesebb vitaforrás a fiatalok között. Amiért mind a 2 félnek így neked is nyelni kell. Ennél sokkal gonoszabb dolgokkal talakozik az ember, ezen lovagolni egyenesen butaság.
+ sok felnőtt embert látok aki inkább felveszi a kifakult, bolyhos, szakadt hilfigert,lewi’st, adidast mint egy jó állapotban levő olcsóbb ruhát, meg akkor is ha az első igenytelensegre és nem anyagi jó létre vall. Lehet a nagymama is ilyen.
Ha én adnám, biztos megkérdezném előtte, elfogadnák-e, mert nem akarnék senkit olyasmivel terhelni, ami neki csak lom.
De mikor nekem adtak ilyeneket, nem bántam. Munkatársaktól, rokonoktól szatyrokban kaptam a náluk megmaradt, használt ruhácskákat, amiket sajnáltak volna kidobni, mert úgy gondolták, teljesen jól ki tudnának szolgálni még egy gyereket, és igazán jó szívvel adták.
Nem bántam, ha némelyiken volt 1-2 kimoshatatlan folt, hiszen az én gyerekem maga is bőven gyártott ilyeneket a ruháira. Szeretem, ha cuki cuccokban van, de az sosem érdekelt, hogy patikatiszta, mutogatnivaló, instagramra való legyen.
Amíg a gyerek naponta derékig kakis lesz, a hajába keni a kaját és a porba hasalva játszik, addig számomra az a természetes állapota, hogy örökké maszatos, foltos. Délután is a pólóján van a reggeli tejbegríz nyoma, meg délről pár csepp rászáradt innivaló, és éppen vizeshomok-lenyomatokkal egészíti ki, aztán hazamegyünk, és leeszi pudinggal - ezért minek öltöztessem át? (Jó, a kakis ruhában persze nem hagyom benne). Feleslegesnek érzem "szép ruhákba" öltöztetni, amikre vigyázni kell. Úgysem tudok. Örültem is, hogy még párszáz forintot sem kell költenem olyan ruhácskákra, amiket úgyis egy héten belül ugyanolyanra amortizál, mint a használtak. Most is merő retek, a játszótéren voltunk. Majd ha ovis kor körül lesz, már megpróbálom valamivel szalonképesebben tartani.
Anyám is hozott neki párhónapos korában, turkálóból egy csörgő-zörgő, gyűrnivaló, csócsálható, színes plüss babajátékot, márkás volt. Újonnan többezer forint egy olyan maroknyi vacak, igazi lehúzás, szerintem is kár annyit kiadni rá. Használtan is betölti a funkcióját, a csecsemőnek meg igazán mindegy. Nagyobbacska korában nem szándékozom használt cuccokkal égetni, de ez ilyenkor még nem az a kategória.
Lehet, hogy anyósod is hasonlóan áll a gyerekhez. Bár én megértem azt is, ha valakinek mások az igényei, és mindenből újat, szépet akar már egy újszülöttnek is, de ezért nem feltételeznék rossz szándékot. Kimosni kimoshatta volna, igaz, az anyák általában úgyis mindent újramosnak, amit kapnak, de azért gusztustalan így átadni. Ettől függetlenül kár idegeskedni rajta, gyakorlati kárt nem tudott ezzel okozni neked. Dobd a szennyesbe vagy a kukába, ahová jólesik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!